Loading icon

Otte travleste lufthavne i verden

I dag er lufthavne blandt de mest vitale dele af vores globale infrastruktur. De tillader feriegæster, forretningsfolk og væbnede styrker at nå deres destination hurtigt og sikkert. De er komplekse, mangesidede enheder, der hver beskæftiger tusindvis af arbejdere. De har et styrende organ, der giver strategisk vejledning og fører tilsyn med den daglige drift.

1. Singapore Changi Airport

Uanset om det er til forretning eller fritid, er Singapores Changi Lufthavn en af verdens mest spændende og engagerende lufthavne. Det er også en vildt populær destination blandt lokalbefolkningen, takket være dets førsteklasses spise- og detailtilbud, spektakulære kunstinstallationer og legende attraktioner som Social Tree i Terminal 1.

Med lidt planlægning er der ingen grund til ikke at gøre dit ophold i Changi Lufthavn mere end blot et kort pitstop mellem flyafgange. Der er utallige ting at lave i og uden for lufthavnen, lige fra haver på luftsiden og kunstværker til massagesaloner, swimmingpools og et indkøbscenter med naturtema kaldet Jewel.

For at komme rundt i lufthavnen kan du tage Skytrain people-mover-systemet mellem alle fire hovedterminaler. Der er også en gratis shuttlebusservice mellem terminal 1 og 3, der afgår hvert 10. minut. Alternativt kan du leje en taxa eller limousine til at køre dig fra lufthavnen.

2. Hong Kong International Airport

Beliggende på øen Chek Lap Kok er Hong Kong International Airport en af de travleste lufthavne i verden. Det er hjemsted for snesevis af flyselskaber og betjener omkring 75 millioner passagerer om året. Det er et af de store regionale omladningscentre og passagerknudepunkter i Asien-Stillehavsområdet. Dets luftfragtoperationer håndterede over 7,4 millioner tons gods i 2020.

Terminal 1 og Terminal 2 er blevet ombygget for at give passagererne en enestående bekvemmelighed og komfort, mens den nye SkyPlaza er et blomstrende kommercielt kompleks med en række butikker og restauranter.

Der er også et omfattende udvalg af lounger i lufthavnen, herunder Centurion Lounge på niveau 2, Plaza Premium First og Hong Kong Airlines og SkyTeam-loungerne. Der er også masser af andre ting at lave i lufthavnen, der kan få dit ophold hurtigere til at gå. Du kan f.eks. se en IMAX-film eller spille et spil pingpong.

3. Bangkok Suvarnabhumi Airport

Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn er Thailands vigtigste internationale lufthavn, der betjener over 65 millioner passagerer om året. Det er hjemsted for Thai Airways og dets datterselskaber samt regionale luftfartsselskaber fra Asien, Europa, Nordamerika og Oceanien. Den lange, lave struktur ligner en række bølgelignende former, og et enormt fritstående kontroltårn sidder 132 meter over det. Det er verdens største luftknudepunkt og fungerer som transitpunkt for flyvninger til destinationer i Asien, Oceanien og Europa.

Det er nemt at komme til og fra lufthavnen, især hvis du bruger Airport Rail Link. Hualamphong station ligger en kort gåtur fra terminalbygningen, og du kan tage ethvert tog, der kører til Pattaya eller Aranyaprathet. Taxaer er tilgængelige i lufthavnen. Standardtaxaer kan transportere to voksne og et stykke bagage hver, mens store er i stand til at transportere tre eller flere personer og op til fem tasker. For at hyre en taxa skal du gå til det overdækkede område uden for lufthavnen og følge skiltene.

4. Tokyo Narita Lufthavn

Beliggende omkring 60 kilometer øst for det centrale Tokyo, er Narita Lufthavn en af to store internationale lufthavne, der betjener Japans hovedstad. Det er også en populær lufthavn for dem, der ønsker at besøge landets berømte Shinkansen-netværk (bullet train).

Narita er et behageligt sted at tilbringe en lang pause, og begge dets terminaler har Priority Pass-lounger og fantastisk flyspotting. Derudover har lufthavnen et par butikker og restauranter, som er værd at besøge. Den hurtigste måde at komme til Tokyo fra Narita på er med tog, og det mest populære valg er Narita Express-tjenesten. Det tager 53 minutter at komme til Tokyo Station og er tilgængeligt med et JR Pass.

En anden togmulighed er Keisei Line, som kører mellem Narita og Ueno og Nippori stationer i Tokyo. Keisei Skyliner Airport Express tager dig til Ueno på 41 minutter. Tidligere skulle passagerer, der ankom til Narita, tage en bus til togstationen, men i 1991 blev der installeret direkte jernbaneforbindelser mellem lufthavnen og de tre terminaler. Dette er en meget mere bekvem og omkostningseffektiv måde at komme til og fra lufthavnen på.

5. London Heathrow Airport

London Heathrow Airport (LHR) er den vigtigste internationale lufthavn, der betjener London. Det er en af de seks store internationale lufthavne i Londons lufthavnssystem og ejes og drives af Heathrow Airport Holdings. Beliggende omkring 15 miles vest for det centrale London, tilbyder lufthavnen et fremragende udvalg af faciliteter til passagerer. Faciliteterne inkluderer gratis Wi-Fi, pay-as-you-go computerskriveborde med internetadgang, ladestationer til mobil og bærbar computer og valutakontorer, der er åbne fra 05:30, indtil det sidste fly afgår.

Der er også et bredt udvalg af restauranter, barer, fastfood-forretninger og kaffebarer i hver terminal. Der er også masser af indkøbsmuligheder, herunder toldfrie forretninger, el-butikker og kiosker. Der er også en række hoteller i og omkring lufthavnen, der tilbyder overnatning til rejsende af alle budgetter. Yotel er et hotel i pod-stil, der efterligner udseendet af en førsteklasses hytte, mens Sofitel og Hilton har direkte forbindelser til Terminal 5.

6. Tokyo Haneda Lufthavn

Du gør dig klar til en multicity-flyvning, og du ved, at du har en tæt forbindelse at lave. Du ser på afgangstavlen, og du ser et blinkende rødt lys ved siden af dit flynummer. Heldigvis er Haneda verdens mest punktlige lufthavn. Faktisk har den vundet denne titel i fire år i træk.

Med sin effektive kontrol -i området, rene og indbydende terminaler og fremragende mad- og drikkemuligheder, er Haneda et attraktivt valg for enhver rejsende. Denne lufthavn har også mange tjenester til at hjælpe rejsende, herunder valutaveksling og bærbar Wi-Fi-udlejning.

Der er tre terminaler i Haneda, og hver af dem er veludstyret til indenlandske og internationale flyvninger. Derudover er der en række butikker og restauranter for dem, der er på pause. Der er endda en TIAT Sky Road-korridor, der viser detaljerede modelplaner og informative paneler.

7. Dubai International Airport

Dubai International Airport er den vigtigste internationale gateway til Dubai i De Forenede Arabiske Emirater. Med 88 millioner passagerer, der passerede gennem lufthavnen sidste år, er den også en af de travleste lufthavne i verden.

Lufthavnen driver tre terminaler, alle henvender sig til forskellige flyselskaber og med sine egne unikke egenskaber, der opfylder dine behov - hver med en række faciliteter, der vil få dig til at føle dig afslappet og velkommen. Disse omfatter butikker, restauranter og 24-timers madmuligheder, mobile opladningspunkter, skabe, 24-timers mad- og drikkemuligheder, WiFi, hoteller og meget mere.

Hvis du har brug for at komme mellem terminalerne, er der en gratis shuttlebus tilgængelig, som kører rundt i ur. Alternativt kan du tage metroen, som kører mellem T1 og T3 hvert 10. minut.

8. Paris Charles de Gaulle Airport

Paris Charles de Gaulle Lufthavn, også kaldet Roissy Lufthavn, ligger i Frankrig og er en af de travleste internationale lufthavne i Europa. I 2019 håndterede lufthavnen 76 millioner passagerer og over en halv million flyoperationer. CDG's første terminal blev designet af Paul Andreu og åbnede i 1974. Denne cirkulære bygning er forbundet med syv satellitbygninger via underjordiske gangbroer.

En anden unik egenskab ved lufthavnen er dens anden terminal, som er baseret på 7 satellitunderterminaler: 2A, 2B, 2C, 2D, 2E, 2F og 2G, hver med deres egne faciliteter. Ikke desto mindre er de forbundet med gangbroer mellem terminalerne og CDGVAL-toget.

Der er flere måder at komme fra CDG til Paris' centrum på, men den billigste og mest bekvemme er RER B (eller "Aeroport Charles de Gaulle 1-3"). Dette tog forbinder terminal 1 og 2. Det er gratis, men det tager omkring 50 minutter at nå Paris Gare du Nord.