Loading icon

Girona - Costa Brava Lufthavn

Girona - Costa Brava Lufthavn

Girona Lufthavn er perfekt for dem, der har brug for at besøge Girona, Costa Brava (Lloret de Mar) og Barcelona. Udover at Girona Lufthavn er et alternativ til Barcelona Lufthavn, er det praktisk at besøge feriesteder på Costa Brava, såsom Lloret de Mar, L'Estartit og Blanes. Det er omkring 40 minutters kørsel fra den franske grænse, og mange mennesker bruger Girona Lufthavn som en måde at komme til Pyrenæerne og skisportsstederne i Andorra på.

Girona-Costa Brava Internationale Lufthavn ligger 12,5 km sydvest for byen Girona. Lufthavnen blev bygget i 1965, men indtil for nylig var den kendetegnet ved ubetydelig passagertrafik.


Lufthavnen består af en to-etagers passagerterminalbygning. Der er 33 check-in skranker i stueetagen, herunder 11 boardinggates på anden sal til både indenrigs- og udenrigsflyvninger. Mad er tilgængelig i lufthavnens afgangsområde samt i flere butikker.

I begyndelsen af ​​2000'erne steg antallet af passagerer dramatisk på grund af Ryanairs beslutning om at bruge Girona Lufthavn som sin transporthub. Herefter blev lufthavnens infrastruktur også udviklet. Der er flere restauranter og butikker, hvor du kan købe lokale delikatesser: vin, slik, den berømte spanske jamon (tørret kød) og slik. Der er en boghandel og en souvenirafdeling. Der er et turistkontor i ankomsthallen, hvor de vil give enhver information (personalet taler engelsk). Herfra kan du også tage på en sightseeingtur i Girona.


Køreplanen for busser til Girona og Barcelona er koordineret med flyenes ankomst- og afgangstider. Derudover kan du altid bruge taxatjenester. Der er biludlejning i lufthavnen. Der er plads til parkering, både korttidsparkering - direkte foran lufthavnsbygningen og langtidsparkering - 5 minutters kørsel væk.


Hovedbanegården tættest på lufthavnen ligger i Girona. Den nærmeste togstation er Riudellots stop, 4 km fra lufthavnen. Der er et projekt om at bygge en station for LGV Perpignan-fIgueres AVE-linjen, som løber et par hundrede meter fra terminalen.