Loading icon

De mest moderne lufthavne i verden

Lufthavnene rundt om i verden er mere avancerede end nogensinde før. Med nye teknologier bliver mange lufthavne mere effektive og brugervenlige, mens de stadig bevarer deres ikoniske design. Her er en liste over nogle af de mest moderne lufthavne i verden:

Incheon International Airport

Incheon International Airport ligger i Incheon, Sydkorea. Det er den vigtigste internationale lufthavn, der betjener Seoul og hele Sydkorea. Incheon International Airport har tre landingsbaner, der kan rumme store fly inklusive 747'ere og A380'ere, hvilket gør den til en af kun to lufthavne i Asien med sådan kapacitet (den anden er Hong Kong). Lufthavnen fungerer også som et knudepunkt for Korean Air og Asiana Airlines.

Kansai International Airport, Japan

Kansai International Airport ligger i Osaka, Japan. Det er en af de mest effektive lufthavne i verden og har et unikt layout, der gør det nemt at navigere. Lufthavnen har 5 landingsbaner, 3 terminaler (Terminal 1 for indenrigsflyvninger; Terminal 2 for internationale flyvninger; Terminal 3 for lavprisselskaber), 6 baner (Concourses A til F) og 8 parkeringshuse. Kansai International Airport åbnede sine døre i 1994 efter at være blevet bygget på en kunstig ø ud for kysten fra det centrale Osaka centrum ved at fylde lavvandede havområder op med sand opgravet fra nærliggende floder. Som en ø-lufthavn uden direkte adgang til det japanske fastland undtagen med færge eller vandtaxi fra Kobe City Port, håndterer KIX alle internationale flyvninger til/fra Osaka-præfekturet samt nogle indenrigsflyvninger i det vestlige Japan.

Hamad International Airport, Doha, Qatar

Qatars største lufthavn, Hamad International Lufthavnen (HIA) er det vigtigste knudepunkt for Qatar Airways og en af de travleste i verden. Beliggende lige uden for Doha, er den blevet kåret som "Verdens bedste lufthavn" af Skytrax siden 2011. Lufthavnen dækker 694 kvadratkilometer (268 sq mi) og gennemgår i øjeblikket betydelig udvidelse som en del af sin plan om at blive en af verdens top tre lufthavne inden 2022. HIA har mere end 40 flyparkeringsstandere, der kan rumme fly med bred krop som A380 eller B747; dog er der i øjeblikket kun 22 stande i brug på grund af begrænset plads til rådighed forårsaget af igangværende byggeprojekter ved Terminal 1 og 2.

Amsterdam Schiphol Airport Netherlands

Lufthavnen er den femte travleste i Europa, næststørst i Europa og tredjestørst for internationale passagerer. Det er også verdens 14. travleste lufthavn med passagertrafik. Lufthavnens historie går tilbage til 1916, hvor den blev etableret som en militær flyveplads. Det blev landets vigtigste knudepunkt for international lufttrafik i 1956. Schiphol Lufthavn er hjemsted for mange flyselskaber, herunder KLM, Delta Air Lines og Air France. Derudover fungerer det som det primære knudepunkt for flere lavprisselskaber såsom Transavia Airlines og EasyJet.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

Atlanta er hovedstaden og den mest folkerige by i den amerikanske stat Georgia, med en anslået befolkning på 486.725 i 2018. Atlanta er også det kulturelle og økonomiske centrum i Atlantas storbyområde, som har en befolkning på over 6 millioner og strækker sig over mange amter i hele Georgia og Alabama.

Kuala Lumpur International Airport

Kuala Lumpur International Airport (KLIA) er den vigtigste internationale lufthavn lufthavn i Malaysia. Det er beliggende i Sepang District, Selangor, omkring 23 km syd for Kuala Lumpurs centrum og fungerer som en af to hubs for Malaysia Airlines. Det er også verdens næst travleste lufthavn med international passagertrafik, efter Atlanta International Airport; det betyder, at den har flere internationale passagerer end nogen anden lufthavn på jorden.* Den blev bygget til at erstatte Kuala Lumpur International Airport i Subang Jaya, som havde nået sine kapacitetsgrænser. Den nye lufthavn er designet af Kenzo Tange Associates og bygget af Kumagai Gumi Joint Venture.

Hong Kong International Airport

Hvis du leder efter den bedste lufthavnsoplevelse i verden, behøver du ikke lede længere end Hong Kong International Airport. Denne lufthavn er blevet kåret af rejsende for at have den bedste service, shopping, restauranter og lounger i verden. Det tilbyder også gratis WiFi, der fungerer godt i hele dets terminaler - og hvis du sidder fast og venter på dit fly på en af de bænke nær Gate 10A, som jeg var i morges (i tre timer), er der masser af ladestationer at beholde dit telefonbatteri er i live, mens du venter!

Hvis parkering er det, der bekymrer dig mest om at komme hurtigt igennem sikkerheden, har HKIA også fået det dækket: deres parkeringshuse er rummelige nok til, at de aldrig fyldes op, før åbningstiden slutter ved midnat i weekenden; plus de har betjent service til rådighed, så selvom en anden tager alle disse pladser med deres biler, før din når dertil (hvilket aldrig ville ske, fordi alle ved, hvor fantastisk denne lufthavn er!), så vil en anden samle op efter dem, når de rejser!

Vi håber, du nød vores liste over de mest moderne lufthavne i verdenen. Vi ved, at der er mange flere derude, og vi ville elske, at du deler dem med os i kommentarfeltet nedenfor!

Flight tickets online