Loading icon

Aeromexico er Mexicos flagflyselskab

Aeromexico er en privat virksomhed, der leverer lufttransporttjenester i Mexico og til andre lande. Flyselskabet blev grundlagt den 15. august 1964 af en gruppe mexicanske iværksættere. Fra januar 2019 flyver det også til 58 destinationer i Mexico og USA. Det har sit hovedkvarter i Mexico City.

Aeromexico er Mexicos flagflyselskab

Aeromexico er Mexicos flagflyselskab. Grundlagt i 1964, er det et privat selskab med flere destinationer end noget andet flyselskab fra Mexico. Flyselskabet blev grundlagt den 15. august 1964 af en gruppe mexicanske iværksættere.

Aeromexico blev grundlagt den 15. august 1964 af en gruppe mexicanske iværksættere. Det er nu Mexicos flagflyselskab og har hubs i Benito Juarez International Airport i Mexico City, General Mariano Escobedo International Airport i Monterrey, Nuevo León og Francisco Sarabia International Airport i Tijuana. Dens hovedkonkurrent er Interjet, som blev grundlagt i 2008 af Grupo Aeromexico SAB de CV (Grupo Aeromexico).

Aeromexicos hovedkvarter er placeret på Domingo Miranda 1-3 Colonia del Valle Delegación Cuauhtemoc 06500 Ciudad de México CP1420MX

Fra januar 2019 flyver det også til 58 destinationer i Mexico og USA Stater

Fra januar 2019 flyver det også til 58 destinationer i Mexico og USA. Aeromexicos rutenetværk fokuserer på Latinamerika og Nordamerika. Det blev grundlagt under Anden Verdenskrig som Compania Mexicana de Aviacion (CMA) af Ernesto Baeza Garcia og ni andre investorer, der brugte deres personlige fly til at starte flyveflyvninger fra Mexico City til Guadalajara . I 1946 begyndte den at flyve indenrigs i Mexico; kort efter at internationale flyvninger blev tilføjet.

I 1988 blev CMA privatiseret af præsident Carlos Salinas de Gortari; det fortsatte dog med at fungere som en statsejet virksomhed indtil 1994, hvor det blev en del af Grupo Aeromexico SAB de CV. Den 17. maj 1994 erhvervede Grupo Aeromexico SAB 100 % ejerandel fra CMA-aktionærer.


Det har sit hovedkvarter i Mexico City

Aeromexicos hovedkontor ligger i Mexico City, hvor det ligger i Torre Aeromexico-bygningen. Virksomhedens hovedkvarter er beliggende i Bosque de Chapultepec-området i Mexico City, nær Chapultepec-skoven og tæt på Polanco.

Aeromexico tilbyder service til flere destinationer end noget andet flyselskab fra Mexico

Aeromexico tilbyder service til flere destinationer end noget andet flyselskab fra Mexico. Det er Mexicos flagflyselskab, og det har sit hovedkvarter i Mexico City.

Dette skyldes, at Aeromexico flyver til mere end 100 destinationer verden over med fly fra både Nordamerika og Europa. Derudover tilbyder Aeromexico over 1.500 ugentlige flyvninger mellem Nordamerika og Latinamerika gennem sit partnerskab med Delta Airlines (som ejer en ejerandel på 49 % i Aeromexico).

Flyselskabet blev opkaldt efter gudinden for luft og vand, som også inspirerede et af deres flylogoer

flyselskabet blev opkaldt efter gudinden for luft og vand, som også inspirerede et af deres flylogoer. Gudinden er også kendt som gudinden for vind, regn og skyer. Logoet er inspireret af en skulptur af gudinden i Mexico City. I den har hun en fugl siddende på hovedet, mens hun holder en slange i hånden.

Aeromexico er en privat virksomhed, der leverer lufttransporttjenester i Mexico og til andre lande

Aeromexico er en privat virksomhed, der leverer lufttransporttjenester i Mexico og til andre lande. Aeromexico blev grundlagt den 15. august 1964 som Aeronaves de Mexico (Aeronaves). I 1990 blev det et datterselskab af Grupo Acosta og blev omdøbt til Aeromar Airlines S.A., men det vendte tilbage til sit oprindelige navn i 1997, da Grupo Acosta solgte sine aktier tilbage til Garza Lopez-familien, som ejede flyselskabet før 1990. 

I dag opererer virksomheden under sit nuværende navn og har ekspanderet til de fleste større lufthavne i Mexico samt adskillige internationale destinationer som f.eks. Los Angeles International Airport (LAX), New York John F Kennedy International Airport (JFK), Washington Dulles International Airport (IAD).

Aeromexico er Mexicos flagflyselskab. Flyselskabet blev grundlagt den 15. august 1964 af en gruppe mexicanske iværksættere. Fra januar 2019 flyver det også til 58 destinationer i Mexico og USA. Det har sit hovedkvarter i Mexico City. Aeromexico tilbyder service til flere destinationer end noget andet flyselskab fra Mexico. Flyselskabet blev opkaldt efter gudinden for luft og vand, som også inspirerede et af deres flylogoer.

Køb billetter online