Loading icon

Udviklingen af flykabiner

Udviklingen af flykabiner

Mens moderne, rolige og komfortable kabiner udstyret med elektroniske underholdningssystemer er noget af normen i dag, er det værd at huske på, at flyrejser i lang tid så meget anderledes ud. Dette er de vigtigste øjeblikke i udviklingen af ​​flykabiner.

First Passengers (1911)

Pasagerflyvningens historie begyndte den 23. marts 1911. På denne dag blev der for første gang transporteret 11 personer over en strækning på 5 km. Dette blev gjort af en Airbus styret af Louis Blériot. Passagerer sad i åbne cockpits, så det ville være svært at betragte denne flyvning som behagelig.

Første toilet (1913)

Igor Sikorsky designede Ilya Muromets-flyet, som foretog sin første flyvning i slutningen af ​​1913. Passagererne havde til deres rådighed sovepladser, en tønde installeret på taget, gennem som du kunne bøje hovedet og beundre udsigten, og endda et toilet. Det var bare et hul, hvorigennem ekskrementer faldt ned i et fjernt land. Det var først i 1940'erne, at lukkede toiletsystemer blev skabt.

Første passagerfly (1919)

Dette er fordelene ved Junkers F13: det havde en helmetal konstruktion med 13 sæder ombord og varme i kabinen. Det var også det første fly, der blev solgt på verdensplan med over 350 enheder. Allerede i 1919 blev den første permanente lufttjeneste for passagertrafik åbnet mellem Berlin og Weimar, betjent af F 13.

First Kitchen (1930)

Flyet, der forbandt Europa, var Junkers Ju 52 - blik, relativt komfortabelt og (i tremotorsversionen) ret sikkert. Det var her, det første køkken ombord blev installeret, hvor der kunne laves mad. Den er udviklet af den tyske ingeniør Werner Sells. Køkkenet var ombord på en luksuriøst udstyret Ju 52 fløjet af den rumænske prins George Valentin Bibescu.

Første trykkabine (1938)

Selv før Anden Verdenskrig havde amerikanerne et fly, der kunne flyve hurtigere og højere end andre civile fly. På grund af lavtrykket i store højder skulle den have en trykkabine. Boeing 307 Stratoliner var også det første fly, der var så svært at betjene, at det krævede konstant overvågning af en ingeniør ombord. Han foretog sin første flyvning i en stratoliner i december 1938. Indtil 1940 blev der kun bygget 10 af disse maskiner.

First Oval Windows (1953)

De Havilland DH 106 Comet var det første produktionspassagerfly. Han havde en stille, komfortabel kahyt med store firkantede vinduer. Ikke underligt, at han fik succes på markedet. Men mellem 1953 og 1954 skete der en række ulykker, hvor kometer bogstaveligt talt faldt fra hinanden i luften. Takket være undersøgelsen af ​​vraget var det muligt at fastslå, at årsagen var udvidelsen og sammentrækningen af ​​kabinen på grund af trykfald.

Første "dæk" (1969)

Boeing 747 er let genkendelig ved første øjekast på den karakteristiske "pukkel" på flykroppen. Her er det andet dækniveau. Den første flyvning med Boeing 747 fandt sted i 1969. I fragtversioner er glidebanen kort, og kun besætningen på flyet er indkvarteret på den. I passagerversionerne er der ekstra sæder til passagerer. Den seneste model 747-8, der er produceret siden 2005, har en længde på 76,3 meter og er det længste passagerfly i verden. Det kan tage fra 362 til 581 rejsende. Airbus A380 er dog endnu større - et dobbeltdækkerfly langs hele skrogets længde, der kan rumme op til 852 passagerer.

Første telefon om bord (1984)

Mange timers flyvning betød en tur for rejsende - for tiden. I 1984 installerede American Airlines det første telefonsystem til rådighed for passagerer. Ni år senere var der også en fax ombord – pionererne i denne branche var Singapore Airlines. Den første e-mail blev sendt i 2001 fra et Air Canada-fly. Lufthansa var på den anden side det flyselskab, der først gjorde internetadgang tilgængelig for alle passagerer om bord i 2004.

Den bedste måde at købe billige flyrejser på på Europefly

Eksklusive rabatter direkte fra hoteller og verdensomspændende bookingsystemer på hotelhunter