Loading icon

10 måder at overvinde luftsyge under flyvning

Airsickness er en type køresyge forårsaget af modstridende signaler, som organerne sender til hjernen. Øjnene tilpasser sig den manglende bevægelse rundt og sender en besked til hjernen om, at der ikke er nogen bevægelse. Det vestibulære apparat fornemmer dog selve bevægelsen. Modstridende signaler forårsager kvalme og nogle gange opkastning. Heldigvis er der nogle ting, der vil hjælpe med at slippe af med ubehagelige symptomer.

1. Undgå junk food . Vær opmærksom på, hvad du spiser mindst 24 timer før din rejse. Prøv ikke at spise fed, stærkt krydret eller salt mad.

Undgå fødevarer, der forårsager halsbrand eller refluks. Jo mindre du fokuserer på din mave, jo bedre.

Prøv ikke at spise noget lige før dit fly, men gå ikke ombord på flyet med tom mave.

2. Begræns dit alkoholindtag. At drikke alkohol før rejser kan forårsage luftsyge hos mange mennesker. Prøv at undgå alkohol, og sørg for at drikke masser af vand.

3. Vælg dit sæde med omhu. I de fleste tilfælde kan du vælge dit sæde, når purchasing your plane ticket . Sørg for, at stedet er over fløjen og ved vinduet.

Sæderne over vingerne vil føle mindst mulig bevægelse under flyvning. Hvis du har et vinduessæde, kan du fokusere dine øjne på horisonten eller et andet stationært objekt i det fjerne.

Forenden af ​​flyet er en anden sektion, der føles mindre bevægelse under flyvning.

4. Sov godt inden flyrejsen . En veludhvilet hjerne i starten af ​​en flyvning kan hjælpe din krop med at bevare en mere afslappet tilstand.

5. Brug medicin mod køresyge. Forebyggelse af luftsyge er bedre end at forsøge at behandle det, efter at symptomerne viser sig. En læge kan hjælpe ved at ordinere medicin, der bruges til at forhindre køresyge.

6. Bær en acupressure bracelet eller snus ginger . Selvom beviserne for effektiviteten af ​​akupressur eller ingefær ikke er helt afgørende, finder nogle mennesker, at disse muligheder er effektive. Armbåndet lægger pres på håndleddet for at stimulere akupressurpunkter, som menes at hjælpe med at kontrollere kvalme og opkastning.

7. Undgå at læse eller spille på din telefon. Det er nødvendigt at fokusere på noget tættere på ansigtet, det forværrer de forvirrede signaler, der kommer ind i hjernen.

Prøv at bruge hovedtelefoner til at lytte til musik, en optaget bog eller en film under flyvningen for at hjælpe med at bestå tid.

8. Juster ventilationsåbningerne . Sørg for, at der blæser frisk luft rundt om dit ansigt. Indånding af den friske, kølige luft vil hjælpe dig med at slappe af. Personlige miniblæsere kan også hjælpe med at holde luften kølig.

9. Ved at bruge teknikker, der fremmer langsommere, dybere vejrtrækning, hjælper det med at engagere en del af nervesystemet kaldet det parasympatiske nervesystem, som hjælper med at berolige situationen.

10. Brug nakkestøtten på sædet. Dette kan hjælpe dig med at slappe af, men det hjælper også med at stabilisere dine hovedbevægelser. Brug en nakkepude, hvis det får dig til at føle dig mere komfortabel.