Loading icon

Har det dårligt i flyet

Selvom fly anses for at være den hurtigste måde at rejse på, betyder det ikke, at det er behageligt, og for nogle mennesker bliver det endda til tortur.

Kroppen skal ikke kun håndtere jetlag i nogen tid efter flyvninger, men det vestibulære apparat tolererer også sådan et tidsfordriv ekstremt negativt, og når force majeure opstår, forværrer det kun fornemmelserne og situationen.

Under flyvningen lider hele kroppen (fra kredsløbsprocessen til luftvejene), hvilket kan forårsage astmaanfald og selv voldsomme blå mærker kan forekomme.

Nogle af de fysiske konsekvenser kommer fra de psykiske problemer, der følger med at flyve.

I en særlig risikozone er personer med problemer med hjertet, luftvejene, blodcirkulationen, dem, der lider af kroniske sygdomme og har alvorlige skader.

I nogle tilfælde (hvis en person ikke er sikker på sit eget velbefindende), anbefales det at konsultere en læge og få hans tilladelse til at flyve. Det er selvfølgelig ikke altid nødvendigt, men som en forsikring vil undersøgelsen ikke være overflødig. Det kan ske, at en eller anden form for sygdom bliver meget forværret, og det vil være kategorisk kontraindiceret for en person at flyve, henholdsvis, det er vigtigt at vide om dette på forhånd.

Af frygt for komplikationer kan en passager blive fjernet fra flyet, men det afhænger helt af det pågældende selskab og dets holdning til dets egne passagerer.
Det er anbefales især ikke at flyve for dem, der for nylig har gennemgået kirurgiske indgreb, da det er svært at forudsige kroppens reaktion.

Desuden frarådes flyvninger stærkt for gravide kvinder (især i de senere stadier), fordi det endda kan komme til for tidlig fødsel. Hvad angår nyfødte, kan de kun tages med i et fly ledsaget af en kompetent læge.

Generelt, flyselskabet er naturligvis ansvarlig for passagerernes sundhed, men afhængigt af selskab, fly og land, kan lovgivningsmæssige nuancer variere. I nogle virksomheder gennemgår personalet en særlig universel medicinsk uddannelse, mens dette i andre ikke er givet, så passageren skal klare mindre kropsproblemer på egen hånd. I lyset af sidstnævnte rådes passagerer absolut til at medbringe de nødvendige lægemidler, og hvis de er specifikke, skal du indhente den relevante lægetilladelse til deres transport og brug.

Med hensyn til forsikringens gyldighed dækker den normalt ikke flyvningen, men her er luftfartsselskabet igen ansvarlig for passagererne. Det vigtigste er, at alt skal dokumenteres lige om bord, hvorefter passageren skal assisteres eller kompenseres økonomisk for det.

Hvis der ikke er nogen til at hjælpe, og passageren er meget syg, sker der en nødlanding, så turister ikke har noget at bekymre sig om.

Separat er det værd at bemærke, at der er meget få fatale tilfælde under flyvninger (selv ifølge verdensstatistikker), så en person behøver kun at have den nødvendige medicin med sig , og ellers kan du stole på flyselskabet.

Den bedste måde at købe på cheap flights