Loading icon

Edinburgh Airport (EDI) - hoe het centrum van Edinburgh en andere plaatsen in Schotland te bereiken

Edinburgh Airport (EDI) - hoe het centrum van Edinburgh en andere plaatsen in Schotland te bereiken

Edinburgh Airport ligt op minder dan 15 km van het stadscentrum. Het bedient traditionele en goedkope luchtvaartmaatschappijen.

De belangrijkste gegevens van Luchthaven Edinburgh:

 • Volledige naam in het Engels: Edinburgh Airport
 • IATA-code - EDI
 • Adres: Ingliston, Edinburgh EH12 9DN , Verenigd Koninkrijk
 • Heeft 1 terminal
 • 24 uur geopend

Edinburgh Airport heeft verbindingen met het stadscentrum. Bij het plannen van een reis op de route luchthaven-centrum, kunt u kiezen tussen luchthavenbussen, trams en taxi's.


Bussen naar de luchthaven


Luchthavenbussen worden beheerd door gemeentelijke vervoerders Lothian-bussen. Dezelfde ticketprijzen gelden voor alle luchtvaartmaatschappijen die de luchthaven bedienen.

Ticketprijzen

 • enkele reis - 4,50
 • retour – 7,50
 • dagkaart voor het hele netwerk - 9,00

Ticketprijzen voor kinderen:

 • enkele reis - 2,00
 • retour - 3,00
 • dagkaart voor het hele netwerk - 4,50

Een andere manier van Edinburgh Airport naar het stadscentrum is met de comfortabele trams (TRAM), die rijden op de route Edinburgh Airport - Edinburgh York Place, die elke 7-10 minuten rijdt.

Vanaf de halte Gyle Center naar de luchthaven rijden treinen vanaf 05:02 vanaf York Plaats vanaf 05:30, de laatste tram vanaf York Place vertrekt rond 23:30. Vanaf het vliegveld vertrekt de eerste trein om 6.18 uur, de laatste om 23.30 uur.

De prijs van één kaartje voor een tram rit is 5,50, als er een rondreis is gepland 8,50. Als u nachtvervoer nodig heeft van Edinburgh naar de luchthaven (of vice versa) en geld wilt besparen, kunt u gebruik maken van de nachtlijn - N22. Deze lijn rijdt elke 30 minuten van Edinburgh Airport naar Ocean Terminal. Het duurt ongeveer een uur om te rijden. De prijs van één ticket is 3,00.

Vanaf het vliegveld richting Ocean Terminal vertrekken bussen tussen 00:43 en 03:43 (er is een andere route om 04:13, maar deze neemt niet de volledige route - alleen naar de halte Elm Row). Vanaf de Ocean Terminal in de richting van de luchthaven vertrekken auto's tussen: 23:55 en 03:55.

De beste manier om tussen Edinburgh Airport (EDI) en het stadscentrum van Glasgow moeten de Megabus-website gebruiken, waar u kaartjes kunt vinden en kopen voor CityLink-buslijn 900, bussen rijden ongeveer 55-90 minuten. Er zijn zelfs meer dan 20 cursussen verspreid over de dag. De prijs van een normaal ticket is 11,00.
De bus rijdt op de route Edinburgh Airport - Glasgow Buchanan Bus Station.

Hoe reist u van Edinburgh Airport naar Glasgow GLA Airport

Helaas is er geen goed openbaar vervoer dat geen omleiding vereist tussen Edinburgh Airport (EDI) en < a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Glasgow_Airport">Glasgow GLA. De beste manier is om naar het centrum van Glasgow te gaan en dan over te stappen op een ander vervoermiddel: luchthavenbus, stadsbus of trein.

Hoe kom ik van Edinburgh Airport naar Stirling?

Reizen naar Stirling vanaf Edinburgh Airport moet beginnen met een richting naar het centrum van Edinburgh. Als u een bus kiest, moet u kaartjes kopen op de MegaBus-website, die kaartjes verkoopt voor reizen met CityLink-bussen. De kosten zijn vanaf 2,00 (tickets worden vooraf gekocht op de MegaBus-website), maar de aankoop op CityLink kost 8,40.

Reistijd is ongeveer 70-90 minuten. De bus begint bij Edinburgh Coach Station (richting Dunblane, Kippendawy Road (gaat door Stirling) of rechtstreeks naar Stirling Coach Station) en stopt ook bij Edinburgh's Princess Street, Edinburgh Shandwick Place en Edinburgh Haymarket Stn.

In volgorde voor meer gegevens moet u de officiële websites van luchthavens bezoeken. Dit bespaart tijd en voorkomt problemen.

De beste manier om goedkope vluchten te kopen op europefly