Loading icon

De modernste luchthavens ter wereld

De luchthavens over de hele wereld zijn geavanceerder dan ooit tevoren. Met nieuwe technologieën worden veel luchthavens efficiënter en gebruiksvriendelijker met behoud van hun iconische ontwerpen. Hier is een lijst van enkele van de modernste luchthavens ter wereld:

Incheon International Airport

Incheon International Airport bevindt zich in Incheon, Zuid-Korea. Het is de belangrijkste internationale luchthaven die Seoul en heel Zuid-Korea bedient. Incheon International Airport heeft drie landingsbanen die plaats bieden aan grote vliegtuigen, waaronder 747's en A380's, waardoor het een van de slechts twee luchthavens in Azië is met een dergelijke capaciteit (de andere is Hong Kong). De luchthaven doet ook dienst als hub voor Korean Air en Asiana Airlines.

< p data-ctag="figure">

Kansai International Airport, Japan

Kansai International Airport bevindt zich in Osaka, Japan. Het is een van de meest efficiënte luchthavens ter wereld en heeft een unieke lay-out die het navigeren gemakkelijk maakt. De luchthaven heeft 5 landingsbanen, 3 terminals (Terminal 1 voor binnenlandse vluchten; Terminal 2 voor internationale vluchten; Terminal 3 voor low-cost carriers), 6 hallen (Concourses A tot en met F) en 8 parkeergarages. Kansai International Airport opende zijn deuren in 1994 nadat het was gebouwd op een kunstmatig eiland voor de kust van het centrum van Osaka, door ondiepe zeegebieden op te vullen met zand dat uit nabijgelegen rivieren werd gebaggerd. KIX is een luchthaven op een eiland en heeft geen directe toegang tot het vasteland van Japan, behalve per veerboot of watertaxi vanuit de haven van Kobe. KIX handelt alle internationale vluchten van en naar de prefectuur Osaka af, evenals enkele binnenlandse vluchten in het westen van Japan.

Hamad International Airport, Doha, Qatar

De grootste luchthaven van Qatar, Hamad International Airport (HIA), is de belangrijkste hub voor Qatar Airways en een van de drukste in de wereld. Het ligt net buiten Doha en is sinds 2011 door Skytrax uitgeroepen tot "The World's Best Airport". De luchthaven beslaat 694 vierkante kilometer (268 vierkante mijl) en wordt momenteel aanzienlijk uitgebreid als onderdeel van het plan om een van 's werelds top drie te worden luchthavens tegen 2022. HIA heeft meer dan 40 vliegtuigparkeerplaatsen die plaats bieden aan wide-body vliegtuigen zoals A380's of B747's; er zijn momenteel echter slechts 22 stands in gebruik vanwege de beperkte beschikbaarheid van ruimte als gevolg van lopende bouwprojecten bij Terminal 1 & 2.

Amsterdam Schiphol Airport Nederland

De luchthaven is de vijfde drukste van Europa, de tweede grootste van Europa en de derde grootste voor internationale passagiers. Het is ook 's werelds 14e drukste luchthaven wat betreft passagiersvervoer. De geschiedenis van de luchthaven gaat terug tot 1916, toen het werd opgericht als militair vliegveld. In 1956 werd het het belangrijkste knooppunt van het land voor internationaal luchtverkeer. Schiphol Airport is de thuisbasis van vele luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, Delta Air Lines en Air France. Daarnaast dient het als de primaire hub voor verschillende low-cost carriers zoals Transavia Airlines en EasyJet.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

Atlanta is de hoofdstad en dichtstbevolkte stad van de Amerikaanse staat Georgia, met een geschatte bevolking van 486.725 in 2018. Atlanta is ook het culturele en economische centrum van het grootstedelijk gebied van Atlanta, dat meer dan 6 miljoen inwoners heeft en zich uitstrekt over vele provincies in Georgia en Alabama.

Internationale luchthaven van Kuala Lumpur

Kuala Lumpur International Airport (KLIA) is de belangrijkste internationale luchthaven van Maleisië. Het is gelegen in het district Sepang, Selangor, ongeveer 23 km ten zuiden van het centrum van Kuala Lumpur en dient als een van de twee hubs voor Malaysia Airlines. Het is ook 's werelds op een na drukste luchthaven wat betreft internationaal passagiersverkeer, na Atlanta International Airport; dit betekent dat het meer internationale passagiers heeft dan welke andere luchthaven ter wereld dan ook.* Het werd gebouwd ter vervanging van de internationale luchthaven van Kuala Lumpur in Subang Jaya, die zijn capaciteitslimieten had bereikt. De nieuwe luchthaven is ontworpen door Kenzo Tange Associates en gebouwd door Kumagai Gumi Joint Venture.

Hong Kong International Airport

Als u op zoek naar de beste luchthavenervaring ter wereld, zoek dan niet verder dan Hong Kong International Airport. Deze luchthaven is door reizigers uitgeroepen tot de beste service, winkels, restaurants en lounges ter wereld. Het biedt ook gratis wifi die goed werkt in alle terminals - en als je vastzit op je vlucht te wachten op een van die bankjes bij Gate 10A zoals ik vanmorgen was (gedurende drie uur), zijn er genoeg oplaadstations om te houden de batterij van je telefoon werkt terwijl je wacht!

Als parkeren uw grootste zorg is om snel door de beveiliging te komen, heeft HKIA dat ook: hun parkeergarages zijn ruim genoeg zodat ze nooit vol raken voordat de openingstijden in het weekend om middernacht eindigen; plus ze hebben valet-services beschikbaar, dus zelfs als iemand anders al die plaatsen met zijn auto's inneemt voordat de jouwe er is (wat nooit zou gebeuren omdat iedereen weet hoe geweldig deze luchthaven is!), dan zal iemand anders achter hen aan gaan wanneer ze vertrekken!

We hopen dat je genoten hebt van onze lijst met de modernste luchthavens ter wereld. We weten dat er nog veel meer zijn en we zouden het geweldig vinden als u ze met ons wilt delen in de opmerkingen hieronder!

Vliegtickets online