Loading icon

Vliegtuigreistips voor lange vluchten

Vliegtuigreistips voor lange vluchten

Vliegreizen kunnen een onaangename ervaring zijn als zich ongewenste incidenten voordoen. Of u nu al eerder heeft gevlogen of zich voorbereidt op uw eerste vlucht, de onderstaande tips zullen uw reis gemakkelijker maken.

Vliegreizen is sneller en veiliger. Als u vliegt, houd dan uw documenten en geld bij, zorg voor een ziektekostenverzekering en een groenverklaring en vergeet niet om reserve medische maskers te kopen. Controleer de toegangsregels voor het land dat u verlaat, aangezien deze kunnen veranderen afhankelijk van de evolutie van de coronaviruspandemie.

Vergeet een pakje mentholgom niet, erg handig als je wagenziek wordt tijdens het opstijgen en landen. Activeer vooraf roaming, check het weerbericht op je bestemming, neem geschikte kleding mee, maar laat ruimte in je bagage voor souvenirs. Natuurlijk weet iedereen dit, maar er zijn een paar details waar jullie niet allemaal aan denken bij het voorbereiden van een vliegreis.

Vermijd metalen gespen en zware sieraden

Bij controleposten zal elk massief metalen voorwerp je in de problemen brengen. Vermijd riemen met grote gespen of schoenen met metalen details, zware sieraden, baleinen bh's en metalen clips.

Handbagage

Cosmetica en vloeistoffen zijn alleen toegestaan ​​in handbagage. Alleen kleine flesjes, bij voorkeur speciaal ontworpen voor vliegreizen, zijn toegestaan ​​in luchtdichte zakken. Het is beter om extra kleding mee te nemen, in ieder geval een complete set, een kleine handdoek, een dikkere badjas en ondergoed. Als uw handbagage zoekraakt, krijgt u graag nieuwe kleding totdat u deze terugkrijgt.

Vervaldatum paspoort

Controleer van tevoren hoe lang uw paspoort geldig is. In sommige landen moet het nog minimaal zes maanden geldig zijn na binnenkomst. Controleer alle eisen en regels die het land waar u op vakantie bent aan toeristen oplegt en zorg voor uw documenten.

Wanneer moet bagage in de bagageruimte worden ingecheckt?

Het is het beste om online in te checken vanuit huis en uw handbagage in te checken nadat de meeste reizigers hun bagage hebben ingecheckt. Zo worden je koffers als een van de laatste in het ruim geplaatst, maar op de bestemming als een van de eersten gelost en sneller bij de bagageband.

Laad je telefoon en laptop op voordat u aan boord van het vliegtuig gaat

Gebruik de stopcontacten in de lounges en laad je telefoon, tablet of laptop op voordat je aan boord wordt geroepen. Het is niet bekend hoe vaak je ze tijdens de vlucht zult gebruiken, dus het is beter om batterijen op te laden, zeker als de vlucht minimaal drie tot vier uur duurt.

Koop kwaliteitshoofdtelefoons

Vergeet de koptelefoon voor je telefoon niet of tablet, maar koop er een die omgevingsgeluid blokkeert. Als je wilt ontspannen in het vliegtuig en niet wilt luisteren naar de gesprekken van andere mensen of het geschreeuw van kleine kinderen. Een hoofdtelefoon van hoge kwaliteit beschermt u tegen externe ruis.

Vermijd vliegtuigvoedsel

Als je weet dat je maagproblemen hebt en je misselijk voelt tijdens het planten, kun je het beste zoute sandwiches en pindakaas vermijden, evenals alcohol, die een opgeblazen gevoel veroorzaakt. Vraag om water, koffie of limonade - elk eenvoudig, verfrissend drankje om je gehydrateerd te houden. En gebruik kauwgom als je landt om het ongemakkelijke gevoel van duizeligheid en misselijkheid te verlichten.

De beste hotels ter wereld