Loading icon

Amazon Wereld

Amazon Wereld

Een verbazingwekkende en mysterieuze wereld van flora en fauna opent zich in het Amazone-oerwoud. De Amazone-valleien, verspreid over zes en een half miljoen vierkante kilometer, beslaan land in negen landen, vertegenwoordigen de zeldzaamste soorten insecten, planten en dieren, waarvan sommige nog niet zijn ontdekt.

In de wilde bossen van de Amazone hebben wetenschappers een grote verscheidenheid aan flora en fauna ontdekt . Dieren, vogels, insecten en reptielen bewonen de ruimte van de grond tot de toppen van de bomen. Een van de meest unieke vertegenwoordigers van de Amazone-fauna is de luiaard.

Ongebruikelijk is de luiaard volledig hulpeloos op de grond. Hij brengt het grootste deel van zijn tijd door aan bomen te hangen. Maar hij is een uitstekende zwemmer in het water.

Er leven enorm veel vogels in de Amazonegebied, zo'n nummer is in geen enkele uithoek van de aarde te vinden. De meesten eten planten. En wat een verscheidenheid aan vissen! De Amazone-vallei is de thuisbasis van het rijkste visgebied ter wereld. En dat is niet verwonderlijk, want de Amazone is de meest volstromende rivier ter wereld.

Het land van het Amazonebekken is praktisch niet vruchtbaar, maar de Amazone-valleien, de ondoordringbare bossen zijn belangrijke bronnen in termen van traditionele geneeskunde.

Het Ecopark bevindt zich in het Amazonebekken . Dit is een eiland met een oppervlakte van 800 hectare. Ecopark is een reservaat voor zeldzame soorten apen. Er zijn hier in beslag genomen, zieke apen. Dit Ecopark is gemaakt om de apen te laten wennen aan het leven in het wild. Bovendien leven hier veel bedreigde soorten apen, die alle voorwaarden hebben om uit de categorie van bedreigde soorten te komen.

De Amazone is een rivier die eruitzag als een gevolg van de scheiding van het vasteland van Gondwana en de verschuiving van Zuid-Amerika naar het westen, toen de Andes de uitgang naar de Stille Oceaan blokkeerde. De Amazone heeft zijn weg gevonden over het hele continent, 6300 km lang.

De Amazone met zijn tropische wouden en valleien creëert een aparte wereld rijk aan flora en fauna. De natuur van de Amazone is enorm divers en was tot voor kort perfect in balans. Maar alles veranderde toen een man deze wondere wereld binnenviel.

Excursies met ervaren gidsen in Manaus