Loading icon

Parken van Catalonië. Parc Sama - koninklijke pauwen bezoeken

Parken van Catalonië. Parc Sama - koninklijke pauwen bezoeken

Op een zonnige zaterdagochtend stapten we uit om een ​​van onze favoriete wandelplekken te bezoeken, het groene wonder van de Costa Dorada: het Sama-park.

Veertien hectare geweldige uitzichten en smaken met een elegant herenhuis in koloniale stijl! Voor degenen die hun vakantie in onze omgeving doorbrengen, is het park een must-see.

Dit wonder ligt niet ver van de beroemde toeristische bestemmingen. Zes kilometer van Cambrils, vijf kilometer van het pittoreske stadje Montbrio del Camp. Salou is ook vlakbij.

De oprichter van het park is Don Salvador Sama, de markies Mariano, die gedurende een lange tijd. Het waren de eilandlandschappen die hem inspireerden om in 1881 Cuba in miniatuur op zijn geboorteland te creëren.

Voor de indeling van het gebied trok de markies José Mestre aan, die beroemd werd om zijn werken over de oprichting van het Citadelpark van Barcelona (Parque de la Ciudadela), evenals Antoni Gaudi (had een hand in de oprichting van de Hoektoren).

Tijdens de burgeroorlog werd het park aanzienlijk beschadigd, vooral naar het paleisgebouw . Ook dieren leden onder menselijke willekeur. Door de inspanningen van de lokale autoriteiten werd het park uiteindelijk hersteld, maar de dierentuin werd niet hersteld.

En van de vroegere pracht van de vertegenwoordigers van de fauna, zijn er nu volières met fazanten, papegaaien en lama's.

Koninklijke pauwen lopen vrij rond in de schaduwrijke steegjes, kalme schildpadden zwemmen in de diepten van het meer. Het meer en de waterval trekken bijzondere aandacht. Er zijn drie eilandjes op het meer, verbonden door bruggen.

Op het centrale eiland is er een kleine berg, gemaakt van kasseien, die een grot vormt met een erker. De berg wordt bekroond met een observatiedek in de vorm van een tuinhuisje, van waaruit een werkelijk koninklijk uitzicht op de omringende pracht zich opent.

Een van de dominante plekken in het park is gereserveerd voor de fontein gemaakt van de schaal van de koningin van de weekdieren - de gigantische tridacna.

De apotheose van onze familiewandeling was een klein lavendelveld naast de centrale steeg.< br>

Met een veel bescheidener formaat, in vergelijking met de beroemde velden van de Provence, betoverde het volledig ons met de sereniteit van zachte seringenstruiken en het gezoem van hardwerkende bijen.

Beste tarieven voor autoverhuur in Barcelona