Loading icon

De mest moderne flyplassene i verden

Flyplassene rundt om i verden er mer avanserte enn noen gang før. Med ny teknologi blir mange flyplasser mer effektive og brukervennlige, samtidig som de beholder sine ikoniske design. Her er en liste over noen av de mest moderne flyplassene i verden:

Incheon internasjonale lufthavn

Incheon internasjonale lufthavn ligger i Incheon, Sør-Korea. Det er den viktigste internasjonale flyplassen som betjener Seoul og hele Sør-Korea. Incheon International Airport har tre rullebaner som kan romme store fly inkludert 747s og A380s, noe som gjør den til en av bare to flyplasser i Asia med slik kapasitet (den andre er Hong Kong). Flyplassen fungerer også som et knutepunkt for Korean Air og Asiana Airlines.

< p data-ctag="figure">

Kansai internasjonale lufthavn, Japan

Kansai internasjonale lufthavn ligger i Osaka, Japan. Det er en av de mest effektive flyplassene i verden og har en unik layout som gjør det enkelt å navigere. Flyplassen har 5 rullebaner, 3 terminaler (Terminal 1 for innenlandsflyvninger; Terminal 2 for internasjonale flyvninger; Terminal 3 for lavprisselskaper), 6 concourses (Concourses A til F), og 8 parkeringshus. Kansai International Airport åpnet sine dører i 1994 etter å ha blitt bygget på en kunstig øy utenfor kysten fra Osaka sentrum ved å fylle opp grunne havområder med sand mudret fra nærliggende elver. Som en øyflyplass uten direkte tilgang til det japanske fastlandet bortsett fra med ferge eller vanntaxi fra Kobe byhavn, håndterer KIX alle internasjonale flyvninger inn/ut av Osaka prefektur samt noen innenlandsflyvninger i det vestlige Japan.

Hamad internasjonale lufthavn, Doha, Qatar

Qatars største flyplass, Hamad internasjonale lufthavn (HIA), er hovedknutepunktet for Qatar Airways og en av de travleste i verden. Ligger like utenfor Doha, har den blitt kåret til "Verdens beste flyplass" av Skytrax siden 2011. Flyplassen dekker 694 kvadratkilometer (268 sq mi) og er for tiden under betydelig utvidelse som en del av planen om å bli en av verdens tre beste flyplasser. flyplasser innen 2022. HIA har mer enn 40 flyparkeringsplasser som kan romme bredkroppsfly som A380 eller B747; Imidlertid er bare 22 stands i bruk for øyeblikket på grunn av begrenset plass tilgjengelig på grunn av pågående byggeprosjekter ved terminal 1 og 2.

Amsterdam Schiphol Airport Nederland

Flyplassen er den femte travleste i Europa, nest størst i Europa og tredje størst for internasjonale passasjerer. Det er også verdens 14. travleste flyplass med passasjertrafikk. Flyplassens historie går tilbake til 1916, da den ble etablert som en militær flyplass. Det ble landets viktigste knutepunkt for internasjonal flytrafikk i 1956. Schiphol lufthavn er hjemsted for mange flyselskaper, inkludert KLM, Delta Air Lines og Air France. I tillegg fungerer det som det primære knutepunktet for flere lavprisselskaper som Transavia Airlines og EasyJet.

Hartsfield-Jackson Atlanta internasjonale lufthavn

Atlanta er hovedstaden og den mest folkerike byen i den amerikanske delstaten Georgia, med en estimert befolkning i 2018 på 486 725. Atlanta er også det kulturelle og økonomiske sentrum av Atlanta storbyområde, som har en befolkning på over 6 millioner og spenner over mange fylker i hele Georgia og Alabama.

Kuala Lumpur internasjonale lufthavn

Kuala Lumpur internasjonale flyplass (KLIA) er den viktigste internasjonale flyplassen i Malaysia. Det ligger i Sepang-distriktet, Selangor, omtrent 23 km sør for Kuala Lumpur sentrum og fungerer som ett av to knutepunkter for Malaysia Airlines. Det er også verdens nest travleste flyplass med internasjonal passasjertrafikk, etter Atlanta International Airport; dette betyr at den har flere internasjonale passasjerer enn noen annen flyplass på jorden.* Den ble bygget for å erstatte Kuala Lumpur internasjonale lufthavn i Subang Jaya som hadde nådd kapasitetsgrensene. Den nye flyplassen ble designet av Kenzo Tange Associates og konstruert av Kumagai Gumi Joint Venture.

Hong Kong internasjonale lufthavn

Hvis du er Leter du etter den beste flyplassopplevelsen i verden, trenger du ikke lete lenger enn Hong Kong International Airport. Denne flyplassen har blitt kåret av reisende som å ha den beste servicen, shoppingen, spisestedene og loungene i verden. Den tilbyr også gratis Wi-Fi som fungerer bra på alle terminalene - og hvis du sitter fast og venter på flyet ditt på en av de benkene i nærheten av Gate 10A som jeg var i morges (i tre timer), er det nok av ladestasjoner å beholde telefonens batteri lever mens du venter!

Hvis parkering er det som bekymrer deg mest for å komme deg raskt gjennom sikkerhetskontrollen, har HKIA også dekket det: parkeringshusene deres er romslige nok til at de aldri fylles opp før åpningstidene slutter ved midnatt i helgene; pluss at de har betjente tjenester tilgjengelig, så selv om noen andre tar opp alle disse plassene med bilene sine før din kommer dit (noe som aldri ville skje fordi alle vet hvor flott denne flyplassen er!), så vil noen andre plukke opp etter dem når de drar!

Vi håper du likte listen vår over de mest moderne flyplassene i verden. Vi vet at det er mange flere der ute, og vi vil gjerne at du deler dem med oss i kommentarfeltet nedenfor!

Flybilletter online

p>