Loading icon

Utviklingen av flykabiner

Utviklingen av flykabiner

Mens moderne, stillegående og komfortable lugarer utstyrt med elektroniske underholdningssystemer er noe av normen i dag, er det verdt å huske på at flyreiser i lang tid så veldig annerledes ut. Dette er de viktigste øyeblikkene i utviklingen av flykabiner.

First Passengers (1911)

Historien til passasjerflyvninger begynte 23. mars 1911 Denne dagen ble for første gang 11 personer fraktet over en strekning på 5 km. Dette ble gjort av en Airbus som ble pilotert av Louis Blériot. Passasjerer satt i åpne cockpiter, så det ville være vanskelig å vurdere denne flyturen som komfortabel.

Første toalett (1913)

Igor Sikorsky designet Ilya Muromets-flyet, som foretok sin første flytur på slutten av 1913 Passasjerer hadde til disposisjon soveplasser, en tønne installert på taket, der du kunne bøye hodet og beundre utsikten, og til og med et toalett. Det var bare et hull der ekskrementer falt inn i et fjerntliggende land. Det var ikke før på 1940-tallet at lukkede toalettsystemer ble opprettet.

Første passasjerfly (1919)

Dette er fordelen med Junkers F13: den hadde en helmetallkonstruksjon med 13 seter om bord og oppvarming i kabinen. Det var også det første flyet som ble solgt over hele verden med over 350 enheter. Allerede i 1919 ble den første permanente flytjenesten for passasjertrafikk åpnet mellom Berlin og Weimar, betjent av F 13.

First Kitchen (1930)

Flyet som koblet Europa var Junkers Ju 52 - tinn, relativt komfortabel og (i tre-motors versjon) ganske sikker. Det var her det første kjøkkenet ombord ble installert, hvor maten kunne tilberedes. Den ble utviklet av den tyske ingeniøren Werner Sells. Kjøkkenet var ombord på en luksuriøst utstyrt Ju 52 fløyet av den rumenske prins George Valentin Bibescu.

Første trykkkabin (1938)

Selv før andre verdenskrig hadde amerikanerne et fly som kunne fly raskere og høyere enn andre sivile fly. På grunn av lavtrykket i store høyder, måtte den ha en trykkkabin. Boeing 307 Stratoliner var også det første flyet som var så vanskelig å operere at det krevde konstant tilsyn av en ingeniør ombord. Han foretok sin første flytur i en stratoliner i desember 1938. Fram til 1940 ble bare 10 av disse maskinene bygget.

First Oval Windows (1953)

De Havilland DH 106 Comet var det første produksjonspassasjerflyet. Han hadde en rolig, komfortabel hytte med store firkantede vinduer. Ikke rart han ble vellykket i markedet. Men mellom 1953 og 1954 skjedde det en rekke ulykker der kometer bokstavelig talt falt fra hverandre i luften. Takket være undersøkelsen av vraket, var det mulig å fastslå at årsaken var utvidelsen og sammentrekningen av kabinen på grunn av trykkfall.

Første "dekk" (1969)

Boeing 747 er lett gjenkjennelig ved første blikk på den karakteristiske "pukkelen" på flykroppen. Her er det andre dekknivået. Den første flyvningen med Boeing 747 fant sted i 1969. I lasteversjoner er sklien kort, og kun mannskapet på flyet er innkvartert på den. I passasjerversjonene er det ekstra seter for passasjerer. Den nyeste modellen 747-8, produsert siden 2005, har en lengde på 76,3 meter og er det lengste passasjerflyet i verden. Det kan ta fra 362 til 581 reisende. Airbus A380 er imidlertid enda større - et dobbeltdekkerfly langs hele flykroppens lengde, som har plass til opptil 852 passasjerer.

Første telefon om bord (1984)

Mange timer med flytur betydde en tur for reisende – foreløpig. I 1984 installerte American Airlines det første telefonsystemet tilgjengelig for passasjerer. Ni år senere var det også en faksmaskin om bord – pionerene i denne bransjen var Singapore Airlines. Den første e-posten ble sendt i 2001 fra et Air Canada-fly. Lufthansa, derimot, var flyselskapet som først gjorde internettilgang tilgjengelig for alle passasjerer om bord i 2004.

Den beste måten å kjøpe billige flyreiser på Europefly

Eksklusive rabatter direkte fra hoteller og verdensomspennende bookingsystemer på hotelhunter