Loading icon

10 måter å bekjempe luftsyke under flukt

Luftsyke er en type reisesyke forårsaket av motstridende signaler som organene sender til hjernen. Øynene tilpasser seg manglende bevegelse rundt og sender en melding til hjernen om at det ikke er bevegelse. Det vestibulære apparatet registrerer imidlertid selve bevegelsen. Motstridende signaler forårsaker kvalme og noen ganger oppkast. Heldigvis er det noen ting som vil bidra til å bli kvitt ubehagelige symptomer.

1. Unngå søppelmat . Vær oppmerksom på hva du spiser minst 24 timer før turen. Prøv å ikke spise fet, sterkt krydret eller salt mat.

Unngå mat som forårsaker halsbrann eller refluks. Jo mindre du fokuserer på magen, jo bedre.

Prøv å ikke spise noe rett før fly, men ikke gå ombord på flyet med tom mage.

2. Begrens alkoholinntaket. Å drikke alkohol før reiser kan forårsake luftsyke hos mange mennesker. Prøv å unngå alkohol og sørg for å drikke mye vann.

3. Velg sete med omhu. I de fleste tilfeller kan du velge sete når du kjøper flybilletten din. Pass på at stedet er over vingen og ved vinduet.

Setene over vingene vil føle minst mulig bevegelse under flyturen. Ved å ha et vindussete kan du fokusere øynene på horisonten eller andre stasjonære objekter i det fjerne.

Forsiden av flyet er en annen seksjon som føles mindre bevegelse mens du flyr.

4. Sov godt før flyturen. En godt uthvilt hjerne ved starten av en flytur kan hjelpe kroppen din til å opprettholde en mer avslappet tilstand.

5. Bruk medisiner for reisesyke. Forebygging av luftsyke er bedre enn å prøve å behandle den etter at symptomene dukker opp. En lege kan hjelpe ved å foreskrive medisiner som brukes for å forhindre reisesyke.

6. Bruk et akupressurarmbånd eller snus på ingefær. Selv om bevisene for effektiviteten av akupressur eller ingefær ikke er helt avgjørende, synes noen disse alternativene er effektive. Armbåndet legger press på håndleddet for å stimulere akupressurpunkter, som antas å bidra til å kontrollere kvalme og oppkast.

7. Unngå å lese eller spille på telefonen. Det er nødvendig å fokusere på noe som er nærmere ansiktet, dette forverrer de forvirrede signalene som kommer inn i hjernen.

Prøv å bruke hodetelefoner for å lytte til musikk, en innspilt bok eller en film ombord for å få tiden til å gå.

8. Juster ventilene. Sørg for at det blåser frisk luft rundt ansiktet ditt. Å puste inn den friske, kjølige luften vil hjelpe deg å slappe av. Personlige minivifter kan også bidra til å holde luften kjølig.

9. Ved å bruke teknikker som fremmer langsommere,dypere pusting bidrar til å engasjere en del av nervesystemet som kalles det parasympatiske nervesystemet, som bidrar til å roe situasjonen.

10. Bruk nakkestøtten på setet. Dette kan hjelpe deg med å slappe av, men det vil også bidra til å stabilisere hodebevegelsene dine. Bruk en nakkepute hvis det får deg til å føle deg mer komfortabel.