Loading icon

Flyreisetips for lange flyreiser

Flyreisetips for lange flyreiser

Flyreiser kan være en ubehagelig opplevelse hvis det oppstår uønskede hendelser. Enten du har fløyet før eller forbereder deg på din første flytur, vil tipsene nedenfor gjøre reisen din enklere.

Flyreiser er raskere og sikrere. Hvis du flyr, hold styr på dokumenter og penger, ta vare på helseforsikring og grønt sertifikat, og ikke glem å kjøpe ekstra medisinske masker. Sjekk innreisebestemmelsene for landet du forlater, da de kan endre seg avhengig av utviklingen av koronaviruspandemien.

Ikke glem en pakke mentolgummi, veldig nyttig hvis du blir syk under start og landing. Aktiver roaming på forhånd, sjekk værmeldingen på destinasjonen, ta med passende klær, men la plass i bagasjen for suvenirer. Selvfølgelig vet alle dette, men det er noen få detaljer som ikke alle tenker på når du forbereder deg på en flyreise.

Unngå metallspenner og tunge smykker

Ved sjekkpunkter vil enhver massiv metallgjenstand få deg i trøbbel. Unngå belter med store spenner eller sko med metalldetaljer, tunge smykker, BH-er og metallklips.

Håndbagasje

Kosmetikk og væsker er kun tillatt i håndbagasjen. Kun små flasker er tillatt, fortrinnsvis spesialdesignet for flyreiser, i lufttette poser. Det er bedre å ta med seg et skifte av klær, i det minste et komplett sett, et lite håndkle, en tykkere badekåpe og undertøy. Hvis håndbagasjen blir borte, vil du gjerne bytte klær til du får den tilbake.

Passets utløpsdato sterk>

Sjekk på forhånd hvor lenge passet ditt er gyldig. I noen land må den være gyldig i minst seks måneder til etter innreise. Sjekk alle kravene og reglene som landet du ferierer i pålegger turister, og ta vare på dokumentene dine.

Når sjekke inn bagasje i bagasjerommet?

Det er best å sjekke inn online hjemmefra og sjekke inn håndbagasjen etter at de fleste reisende har sjekket inn bagasjen. På denne måten vil bagasjen din være blant de siste som settes inn i lasterommet, men på destinasjonen vil de være en av de første som blir losset og når bagasjekarusellen raskere.

Lad telefonen og den bærbare datamaskinen før du går om bord på flyet

Bruk stikkontaktene i loungene og lad telefonen, nettbrettet eller den bærbare datamaskinen før du kalles ombord. Det er ikke kjent hvor ofte du vil bruke dem under flyturen, så det er bedre å ha ladede batterier, spesielt hvis flyturen varer i minst tre til fire timer.

Kjøp kvalitetshodetelefoner

Ikke glem hodetelefoner til telefonen din eller nettbrett, men kjøp en som blokkerer omgivelsesstøy. Hvis du vil slappe av på flyet, og ikke høre på andres samtaler eller skrikene fra små barn. Hodetelefoner av høy kvalitet vil spare deg for ekstern støy.

Unngå flymat

Hvis du vet at du har mageproblemer og føler deg kvalm når du planter, er det best å unngå salte smørbrød og peanøttsmør, samt alkohol, som forårsaker oppblåsthet. Be om vann, kaffe eller limonade – hvilken som helst enkel, forfriskende drink for å holde deg hydrert. Og bruk tyggegummi når du lander for å lette den ubehagelige følelsen av svimmelhet og kvalme.

De beste hotellene i verden