Loading icon

Litt om den tyrkiske mentaliteten og gestene

Litt om den tyrkiske mentaliteten og gestene

Tyrkia er et av de mest tolerante landene i verden. Overraskende nok legger lokalbefolkningen i Tyrkia stor vekt på etikettsreglene som er generelt akseptert i dette landet. Det må huskes at dette er et muslimsk land og dets befolkning er religiøs. I tillegg, jo lenger unna feriebyene og megabyene, desto strengere er moralen.

I utgangspunktet er tyrkiske innbyggere fylt med høflighet, vennlighet og høflighet. Tyrkere er preget av åpenhet. Men de er like impulsive som vi russere er. Tyrkere er selvkritiske, men tåler ikke kritikk fra utlendinger, spesielt når det gjelder den første presidenten i republikken, Kemal Atatürk. Tyrkernes patriotisme kommer tydelig til uttrykk: nasjonalflagget vaier på nesten hver balkong, og nasjonalsangen er til og med på diskoteker.

Vær forsiktig når du bruker bevegelser. Sammen med de gestene som betyr "ja" eller "nei" blant oss, brukes andre også her. For eksempel, hvis du bare sier "takk" til et tilbud om noe, betyr dette avslag. Så hvis du vil akseptere tilbudet, si "vær så snill". Å klikke med tungen er forresten også et avslag. Og hvis hodet samtidig kastes bakover, så uttrykker dette misnøye eller misnøye.

Husk: du kan ikke vise "super", "god" her - en hevet tommel er fornærmende. Denne gesten brukes av jenter med lett dyd og betyr bokstavelig talt en invitasjon til sex. Vår "fiken" eller "fiken" har ikke en veldig god betydning - det samme som å vise langfingeren. Men "OK"-bevegelsen, ringen, tommelen og pekefingeren, kan oppfattes som et hint av din ukonvensjonelle legning. Hvis du tenker deg om, i Tyrkia gjøres mye "ikke på russisk".

Sett seg for eksempel ned for å spise og ønsker god appetitt to ganger - før og etter måltider. På hver sin måte snakker de om alder: de nevner ikke hele antall år, men hvor mange år som har gått. Det vil si, ifølge våre ideer, et år mer. Og kvinner kan til og med runde alderen i en eller annen retning i flere år.

< p data-ctag="figure">

For å unngå misforståelser, lær derfor mer om de moderne tradisjonene og skikkene til innbyggerne i Tyrkia, selv om dette bør gjøres når du drar til et annet land for ikke å komme til et rot.

Riktignok er i dag skikker og skikker i de store byene i Tyrkia nesten de samme som ellers i Europa, og bare på landsbygda i landet er de gamle familietradisjonene og islams innflytelse fortsatt sterk nok.

Flyreiser til Tyrkia