Loading icon

Amazonas verden

Amazonas verden

En fantastisk og mystisk verden av flora og fauna åpner seg i Amazonas-jungelen. Amazonasdalene sprer seg over seks og en halv million kvadratkilometer og dekker land i ni land, og representerer de sjeldneste artene av insekter, planter og dyr, hvorav noen ennå ikke er oppdaget.

I de ville skogene i Amazonas har forskere oppdaget et stort utvalg av flora og fauna . Dyr, fugler, insekter og krypdyr bor i rommet fra bakken til toppen av trærne. En av de mest unike representantene for Amazonas fauna er dovendyret.

Uvanlig er dovendyret fullstendig hjelpeløs på bakken. Han tilbringer mesteparten av tiden sin på å henge i trær. Men han er en utmerket svømmer i vannet.

Et stort antall fugler lever i Amazon-regionen, et slikt tall finnes ikke i noe hjørne av jorden. De fleste av dem spiser planter. Og for en variasjon av fisk! Amazondalen er hjemmet til det rikeste fiskeområdet i verden. Og dette er ikke overraskende, fordi Amazonas er den mest fullflytende elven i verden.

Landene i Amazonasbassenget er praktisk talt ikke fruktbar, men Amazonas-dalene, dens ugjennomtrengelige skoger er viktige kilder når det gjelder tradisjonell medisin.

Økoparken ligger i Amazonasbassenget . Dette er en øy med et areal på 800 hektar. Ecopark er et reservat for sjeldne arter av aper. Det er konfiskerte, syke aper her. Denne økoparken ble opprettet for at apene skulle venne seg til å leve i naturen. I tillegg lever mange truede apearter her, som har alle forutsetninger for å komme seg ut av kategorien truede.

Amazonas er en elv som dukket opp som et resultat av separasjonen av fastlandet Gondwana og skiftet av Sør-Amerika mot vest, da Andesfjellene blokkerte utgangen til Stillehavet. Amazonas har kommet seg over hele kontinentet, 6300 km langt.

Amazonas med sine tropiske skoger og daler skaper en egen verden rik på flora og fauna. Dyrelivet i Amazonas er ekstremt mangfoldig og var inntil nylig perfekt balansert. Men alt endret seg da en mann invaderte denne fantastiske verden.

Utflukter med erfarne guider i Manaus