Loading icon

Parker i Catalonia. Parc Sama - besøker kongelige påfugler

Parker i Catalonia. Parc Sama - besøker kongelige påfugler

På en solrik lørdag morgen reiste vi ut for å besøke en av våre favoritttursteder, som kalles Costa Doradas grønne vidunder — Sama Park.

Fjorten hektar med fantastisk utsikt og smaker med et elegant herskapshus i kolonistil! For de som tilbringer ferien i området vårt, er parken et must-see.

Dette miraklet ligger ikke langt fra de kjente turistmålene. Seks kilometer fra Cambrils, fem - fra den pittoreske byen Montbrio del Camp. Salou ligger også i nærheten.

Grunneren av parken er Don Salvador Sama, markisen Mariano, som bodde på Cuba i lenge. Det var øylandskapet som inspirerte ham til å lage Cuba i miniatyr på hjemlandet tilbake i 1881.

For arrangementet av territoriet tiltrakk markisen José Mestre, som ble berømt for sine arbeider om etableringen av Barcelona Citadel Park (Parque de la Ciudadela), samt Antoni Gaudi (hadde en hånd i etableringen av hjørnetårnet).

Under borgerkrigen ble parken betydelig skadet, mest av alt gikk til palassbygningen . Dyr led også av menneskelig vilkårlighet. Gjennom innsats fra lokale myndigheter ble parken til slutt restaurert, men dyrehagen ble ikke restaurert.

Og fra den tidligere prakten til representantene for faunaen, nå er det volierer med fasaner, papegøyer og lamaer.

Kongelige påfugler streifer fritt langs de skyggefulle smugene, rolige skilpadder svømmer i dypet av innsjøen. Innsjøen og fossen tiltrekker seg spesiell oppmerksomhet. Det er tre holmer på sjøen, forbundet med broer.

På den sentrale øya er det et lite fjell, laget av brostein, som danner en hule med en karnappvindu. Fjellet er kronet med et observasjonsdekke i form av et lysthus, hvorfra en virkelig kongelig utsikt over den omkringliggende prakten åpner seg.

Et av de dominerende stedene i parken er reservert for fontenen laget av skallet til parken bløtdyrenes dronning - den gigantiske tridacna.

Apoteosen til vår familievandring var et lite lavendelfelt som ligger ved siden av den sentrale bakgaten.< br>

Den hadde en mye mer beskjeden størrelse sammenlignet med de berømte feltene i Provence, og ble fullstendig fascinert oss med stillheten til milde syrinbusker og summingen av hardtarbeidende bier.

Beste priser for leiebil i Barcelona