Loading icon

Världens modernaste flygplatser

Flygplatserna runt om i världen är mer avancerade än någonsin tidigare. Med ny teknik blir många flygplatser mer effektiva och användarvänliga samtidigt som de behåller sin ikoniska design. Här är en lista över några av de modernaste flygplatserna i världen:

Incheon International Airport

Incheon International Airport ligger i Incheon, Sydkorea. Det är den viktigaste internationella flygplatsen som betjänar Seoul och hela Sydkorea. Incheon International Airport har tre landningsbanor som kan ta emot stora flygplan inklusive 747 och A380, vilket gör den till en av endast två flygplatser i Asien med sådan kapacitet (den andra är Hong Kong). Flygplatsen fungerar också som ett nav för Korean Air och Asiana Airlines.

< p data-ctag="figure">

Kansai International Airport, Japan

Kansai International Airport ligger i Osaka, Japan. Det är en av de mest effektiva flygplatserna i världen och har en unik layout som gör det lätt att navigera. Flygplatsen har 5 landningsbanor, 3 terminaler (Terminal 1 för inrikesflyg; Terminal 2 för internationella flygningar; Terminal 3 för lågprisbolag), 6 banor (Concourses A till F) och 8 parkeringsgarage. Kansai International Airport öppnade sina dörrar 1994 efter att ha byggts på en konstgjord ö utanför kusten från centrala Osaka centrum genom att fylla upp grunda havsområden med sand muddrad från närliggande floder. Som en ö-flygplats utan direkt tillgång till Japans fastland förutom med färja eller vattentaxi från Kobe City Port, hanterar KIX alla internationella flyg till/ut från Osaka-prefekturen samt vissa inrikesflyg inom västra Japan.

Hamad International Airport, Doha, Qatar

Qatars största flygplats, Hamad International Airport (HIA), är huvudnavet för Qatar Airways och en av de mest trafikerade i världen. Beläget strax utanför Doha, har den utsetts till "Världens bästa flygplats" av Skytrax sedan 2011. Flygplatsen täcker 694 kvadratkilometer (268 sq mi) och genomgår för närvarande betydande expansion som en del av sin plan att bli en av världens tre bästa. flygplatser till 2022. HIA har mer än 40 parkeringsplatser för flygplan som kan rymma bredkroppsflygplan som A380 eller B747; dock är endast 22 montrar för närvarande i bruk på grund av begränsad platstillgång orsakad av pågående byggprojekt vid terminal 1 och 2.

Amsterdam Schiphol Airport Nederländerna

Flygplatsen är den femte mest trafikerade i Europa, näst störst i Europa och tredje störst för internationella passagerare. Det är också världens 14:e mest trafikerade flygplats av passagerartrafik. Flygplatsens historia går tillbaka till 1916, då den etablerades som ett militärt flygfält. Det blev landets främsta knutpunkt för internationell flygtrafik 1956. Schiphol flygplats är hem för många flygbolag inklusive KLM, Delta Air Lines och Air France. Dessutom fungerar det som det primära navet för flera lågprisbolag som Transavia Airlines och EasyJet.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

Atlanta är huvudstaden och den mest folkrika staden i den amerikanska delstaten Georgia, med en uppskattad befolkning 2018 på 486 725. Atlanta är också det kulturella och ekonomiska centrumet i Atlantas storstadsområde, som har en befolkning på över 6 miljoner och sträcker sig över många län i Georgia och Alabama.

Kuala Lumpur International Airport

Kuala Lumpur International Airport (KLIA) är den största internationella flygplatsen i Malaysia. Det ligger i Sepang District, Selangor, cirka 23 km söder om Kuala Lumpurs centrum och fungerar som en av två knutpunkter för Malaysia Airlines. Det är också världens näst mest trafikerade flygplats av internationell passagerartrafik, efter Atlanta International Airport; det betyder att den har fler internationella passagerare än någon annan flygplats på jorden.* Den byggdes för att ersätta Kuala Lumpurs internationella flygplats i Subang Jaya som hade nått sina kapacitetsgränser. Den nya flygplatsen designades av Kenzo Tange Associates och byggdes av Kumagai Gumi Joint Venture.

Hongkongs internationella flygplats

Om du är Letar du efter den bästa flygplatsupplevelsen i världen behöver du inte leta längre än Hong Kong International Airport. Denna flygplats har röstats fram av resenärer som den bästa servicen, shoppingen, restaurangerna och loungerna i världen. Den erbjuder också gratis WiFi som fungerar bra i alla terminaler - och om du sitter fast och väntar på ditt flyg vid en av dessa bänkar nära Gate 10A som jag var i morse (i tre timmar), finns det gott om laddstationer att behålla telefonens batteri lever medan du väntar!

Om parkering är det som oroar dig mest för att snabbt komma igenom säkerheten, har HKIA också det täckt: deras parkeringsgarage är tillräckligt rymliga så att de aldrig fylls innan öppettiderna slutar vid midnatt på helger; plus att de har betjäningstjänster tillgängliga så även om någon annan tar upp alla dessa platser med sina bilar innan din kommer dit (vilket aldrig skulle hända eftersom alla vet hur fantastisk den här flygplatsen är!), så kommer någon annan att hämta efter dem när de går!

Vi hoppas att du gillade vår lista över de modernaste flygplatserna i världen. Vi vet att det finns många fler där ute och vi skulle älska att du delar dem med oss i kommentarsfältet nedan!

Flygbiljetter online

p>