Loading icon

Aeromexico är Mexikos flaggflygbolag

Aeromexico är ett privat företag som tillhandahåller flygtransporttjänster i Mexiko och till andra länder. Flygbolaget grundades den 15 augusti 1964 av en grupp mexikanska entreprenörer. Från och med januari 2019 flyger det också till 58 destinationer i Mexiko och USA. Det har sitt huvudkontor i Mexico City.

Aeromexico är Mexikos flaggflygbolag

Aeromexico är flaggflygbolaget för Mexiko. Det grundades 1964 och är ett privat företag med fler destinationer än något annat flygbolag från Mexiko. Flygbolaget grundades den 15 augusti 1964 av en grupp mexikanska entreprenörer.

Aeromexico grundades den 15 augusti 1964 av en grupp mexikanska entreprenörer. Det är nu Mexikos flaggflygbolag och har nav på Benito Juarez International Airport i Mexico City, General Mariano Escobedo International Airport i Monterrey, Nuevo León och Francisco Sarabia International Airport i Tijuana. Dess främsta konkurrent är Interjet som grundades 2008 av Grupo Aeromexico SAB de CV (Grupo Aeromexico).

Aeromexicos huvudkontor ligger på Domingo Miranda 1-3 Colonia del Valle Delegación Cuauhtemoc 06500 Ciudad de México CP1420MX

Som i januari 2019 flyger man också till 58 destinationer i Mexiko och USA

Från och med januari 2019 flyger man även till 58 destinationer i Mexiko och Förenta staterna. Aeromexicos linjenät fokuserar på Latinamerika och Nordamerika. Det grundades under andra världskriget som Compania Mexicana de Aviacion (CMA) av Ernesto Baeza Garcia och nio andra investerare som använde sina personliga flygplan för att börja flyga från Mexico City till Guadalajara. 1946 började den flyga inrikes inom Mexiko; strax efter att internationella flygningar lades till.

1988 privatiserades CMA av president Carlos Salinas de Gortari; det fortsatte dock att verka som ett statligt ägt företag fram till 1994 då det blev en del av Grupo Aeromexico SAB de CV. Den 17 maj 1994 förvärvade Grupo Aeromexico SAB 100 % ägarandel från CMAs aktieägare.


Det har sitt huvudkontor i Mexico City

Aeromexicos huvudkontor ligger i Mexico City, där det upptar Torre Aeromexico-byggnaden. Företagets huvudkontor är beläget i området Bosque de Chapultepec i Mexico City, nära Chapultepec-skogen och nära Polanco.

Aeromexico erbjuder tjänster till fler destinationer än något annat flygbolag från Mexiko

Aeromexico erbjuder service till fler destinationer än något annat flygbolag från Mexiko. Det är Mexikos flaggflygbolag och har sitt huvudkontor i Mexico City.

Detta beror på att Aeromexico flyger till mer än 100 destinationer över hela världen, med flyg från både Nordamerika och Europa. Dessutom erbjuder Aeromexico över 1 500 flygningar per vecka mellan Nordamerika och Latinamerika genom sitt partnerskap med Delta Airlines (som äger 49 % av aktierna i Aeromexico).

Flygbolaget har fått sitt namn efter luftens och vattnets gudinna, som också inspirerade en av deras flygplanslogotyper

Flygbolaget fick sitt namn efter luftens och vattnets gudinna, som också inspirerade en av deras flygplanslogotyper. Gudinnan är också känd som gudinnan för vind, regn och moln. Logotypen var inspirerad av en skulptur av gudinnan i Mexico City. I den har hon en fågel som sitter på huvudet medan hon håller en orm i handen.

Aeromexico är ett privat företag som tillhandahåller flygtransporttjänster i Mexiko och till andra länder

Aeromexico är ett privat företag som tillhandahåller flygtransporttjänster i Mexiko och till andra länder. Aeromexico grundades den 15 augusti 1964 som Aeronaves de Mexico (Aeronaves). 1990 blev det ett dotterbolag till Grupo Acosta och döptes om till Aeromar Airlines S.A., men det återgick till sitt ursprungliga namn 1997 när Grupo Acosta sålde tillbaka sina aktier till familjen Garza Lopez som ägde flygbolaget före 1990. 

Idag verkar företaget under sitt nuvarande namn och har expanderat till de flesta större flygplatser i Mexiko såväl som flera internationella destinationer som Los Angeles International Airport (LAX), New York John F Kennedy International Airport (JFK), Washington Dulles International Airport (IAD).

Aeromexico är Mexikos flaggflygbolag. Flygbolaget grundades den 15 augusti 1964 av en grupp mexikanska entreprenörer. Från och med januari 2019 flyger det också till 58 destinationer i Mexiko och USA. Det har sitt huvudkontor i Mexico City. Aeromexico erbjuder service till fler destinationer än något annat flygbolag från Mexiko. Flygbolaget har fått sitt namn efter gudinnan av luft och vatten, som också inspirerade en av deras flygplanslogotyper.

Köpa biljetter online