Loading icon

Utvecklingen av flygplanskabiner

Utvecklingen av flygplanskabiner

Medan moderna, tysta och bekväma hytter utrustade med elektroniska underhållningssystem är något av normen idag, är det värt att komma ihåg att flygresorna under lång tid såg väldigt annorlunda ut. Dessa är de viktigaste ögonblicken i utvecklingen av flygplanskabiner.

First Passengers (1911)

Historien om passagerarflyg började den 23 mars 1911 Den här dagen transporterades för första gången 11 personer över en sträcka av 5 km. Detta gjordes av en Airbus som lotsade av Louis Blériot. Passagerare satt i öppna cockpits, så det skulle vara svårt att betrakta denna flygning som bekväm.

Första toaletten (1913)

Igor Sikorsky designade Ilya Muromets-flygplanet, som gjorde sin första flygning i slutet av 1913 Passagerarna hade till sitt förfogande sovplatser, en tunna installerad på taket, genom vilken man kunde böja huvudet och beundra utsikten, och till och med en toalett. Det var bara ett hål genom vilket avföring föll in i ett avlägset land. Det var inte förrän på 1940-talet som slutna toalettsystem skapades.

Första passagerarflygplan (1919)

Detta är förtjänsten med Junkers F13: den hade en helt metallkonstruktion med 13 sittplatser ombord och värme i kabinen. Det var också det första flygplanet som såldes över hela världen med över 350 enheter. Redan 1919 öppnades den första permanenta flygtrafiken för passagerartrafik mellan Berlin och Weimar, betjänad av F 13.

First Kitchen (1930)

Planet som länkade samman Europa var Junkers Ju 52 - tenn, relativt bekväm och (i tremotorsversionen) ganska säker. Det var här som det första köket ombord installerades, där mat kunde tillagas. Den utvecklades av den tyske ingenjören Werner Sells. Köket fanns ombord på en lyxigt utrustad Ju 52 som flögs av den rumänske prins George Valentin Bibescu.

Första tryckkabin (1938)

Även före andra världskriget hade amerikanerna ett flygplan som kunde flyga snabbare och högre än andra civila flygplan. På grund av det låga trycket på hög höjd var den tvungen att ha en tryckkabin. Boeing 307 Stratoliner var också det första flygplanet som var så svårt att använda att det krävde konstant övervakning av en ingenjör ombord. Han gjorde sin första flygning i en stratoliner i december 1938. Fram till 1940 byggdes endast 10 av dessa maskiner.

Första ovala fönster (1953)

De Havilland DH 106 Comet var det första tillverkade passagerarflygplanet. Han hade en tyst, bekväm stuga med stora fyrkantiga fönster. Inte konstigt att han blev framgångsrik på marknaden. Men mellan 1953 och 1954 inträffade en rad olyckor där kometer bokstavligen föll isär i luften. Tack vare undersökningen av vraket kunde man konstatera att orsaken var utvidgning och sammandragning av kabinen på grund av tryckfall.

Första "däck" (1969)

Boeing 747 är lätt att känna igen vid första anblicken på den karakteristiska "puckeln" på flygkroppen. Här är den andra däcksnivån. Den första flygningen av Boeing 747 ägde rum 1969. I lastversioner är rutschbanan kort och endast besättningen på flygplanet ryms på den. I passagerarversionerna finns ytterligare säten för passagerare. Den senaste modellen 747-8, tillverkad sedan 2005, har en längd på 76,3 meter och är det längsta passagerarflygplanet i världen. Det kan ta från 362 till 581 resenärer. Airbus A380 är dock ännu större - ett dubbeldäckare längs hela flygkroppens längd och rymmer upp till 852 passagerare.

Första telefonen ombord (1984)

Många timmars flygning innebar en resa för resenärerna - för tillfället. 1984 installerade American Airlines det första telefonsystemet tillgängligt för passagerare. Nio år senare fanns det även en fax ombord – pionjärerna inom denna verksamhet var Singapore Airlines. Det första mejlet skickades 2001 från ett Air Canada-flygplan. Lufthansa, å andra sidan, var det flygbolag som först gjorde tillgång till internet tillgängligt för alla passagerare ombord 2004.

Det bästa sättet att köpa billiga flyg på Europefly

Exklusiva rabatter direkt från hotell och globala bokningssystem på hotelhunter