Loading icon

Flygplansresetips för långa flygresor

Flygplansresetips för långa flygresor

Flygresor kan vara en obehaglig upplevelse om några oönskade incidenter inträffar. Oavsett om du har flugit tidigare eller förbereder dig för ditt första flyg, kommer tipsen nedan att göra din resa enklare.

Flygresor är snabbare och säkrare. Om du flyger, håll koll på dina dokument och pengar, ta hand om sjukförsäkring och ett grönt certifikat och glöm inte att köpa extra medicinska masker. Kontrollera inresereglerna för det land du lämnar eftersom de kan ändras beroende på hur coronavirus-pandemin utvecklas.

Glöm inte ett paket mentolgummi, mycket användbart om du blir åksjuk under start och landning. Aktivera roaming i förväg, kolla väderprognosen på din destination, ta med lämpliga kläder, men lämna plats i ditt bagage för souvenirer. Naturligtvis vet alla detta, men det finns några detaljer som ni inte alla tänker på när ni förbereder er för en flygresa.

Undvik metallspännen och tunga smycken

Vid checkpoints kommer alla massiva metallföremål att få dig i trubbel. Undvik bälten med stora spännen eller skor med metalldetaljer, tunga smycken, valbensbehåar och metallklämmor.

Handbagage

Kosmetika och vätskor är endast tillåtna i handbagaget. Endast små flaskor är tillåtna, helst speciellt utformade för flygresor, i lufttäta påsar. Det är bättre att ta med sig ett ombyte, åtminstone ett komplett set, en liten handduk, en tjockare morgonrock och underkläder. Om ditt handbagage tappas bort kommer du gärna att byta kläder tills du får tillbaka det.

Passets utgångsdatum stark

Kontrollera i förväg hur länge ditt pass är giltigt. I vissa länder måste den vara giltig i minst ytterligare sex månader efter inresan. Kontrollera alla krav och regler som landet där du semestrar ställer på turister och ta hand om dina dokument.

När ska man checka in bagage i bagageutrymmet?

Det är bäst att checka in online hemifrån och checka in ditt handbagage efter att de flesta resenärer har checkat in sitt bagage. På så sätt kommer dina väskor att vara bland de sista som stoppas i lastrummet, men vid destinationen kommer de att vara en av de första som lossas och når bagagekarusellen snabbare.

Ladda din telefon och bärbara dator innan du går ombord på planet

Använd uttagen i loungerna och ladda din telefon, surfplatta eller laptop innan du kallas ombord. Det är inte känt hur ofta du kommer att använda dem under flygningen, så det är bättre att ha laddade batterier, särskilt om flygningen varar minst tre till fyra timmar.

Köp hörlurar av hög kvalitet

Glöm inte hörlurar till din telefon eller surfplatta, men köp en som blockerar omgivande buller. Om du vill koppla av på planet, och inte lyssna på andras samtal eller små barns skrik. Högkvalitativa hörlurar kommer att rädda dig från externt brus.

Undvik mat från flygplan

Om du vet att du har problem med magen och känner dig illamående när du planterar, är det bäst att undvika salta smörgåsar och jordnötssmör, samt alkohol, som orsakar uppblåsthet. Be om vatten, kaffe eller lemonad – vilken enkel, uppfriskande dryck som helst för att hålla dig hydrerad. Och använd tuggummi när du landar för att lindra den obekväma känslan av yrsel och illamående.

Världens bästa hotell