Loading icon

Några fler platser du bör besöka när du flyger till Frankrike

Frankrike är ett vackert land med många fantastiska platser att besöka. Den har en rik historia, gott vin och mat och vänliga människor. Det finns också många transportalternativ tillgängliga i Frankrike, inklusive tåg och flyg. Direkt efter ankomsten till Frankrike är det klokt att hyra en bil i Frankrike för att undersöka landet på bästa sätt. Här är några av de bästa platserna du bör besöka när du flyger till Frankrike:

Avignon

Avignon är en stad i Provence-Alpes-Côte d'Azur regionen i Frankrike. Det ligger vid floden Rhône och var hem för påvar under 1300-talet. Påvepalatset finns där, liksom många fantastiska byggnader och gammal arkitektur som gör denna plats värd att besöka om du ska flyga till Frankrike! Säkerställ en minnesvärd upplevelse genom att boka utflykter i Avignon med professionella lokala guider.

Arles

Arles är en toppdestination i Provence, och det är värt ett besök om du vill se något av Camargue-regionen. Staden har mycket historia, men den har också massor av bra restauranger och saker att göra. Du kan ta en båttur genom myrarna eller besöka en arkeologisk park som innehåller över 20 000 föremål från antikens Grekland, Rom och Egypten – plus många fler attraktioner!

Bordeaux

Bordeaux är en stad i sydvästra Frankrike vid floden Garonne. Det är känt för sitt vin, men också känt för sin historia som en port. Staden har varit bebodd sedan 800-talet f.Kr., då den grundades av greker från Phocaea (dagens Foça). 1453 blev Bordeaux en del av Frankrike efter att Henrik VI tagit över kontrollen från England under hundraåriga kriget.

  • Du kan besöka Clémentine Chapel och beundra dess målade glasfönster som visar scener från Jesu liv;
  • ta bilder av Place de la Bourse som ritades av den franske arkitekten Gustave Eiffel;
  • gå längs Rue Sainte Catherine där du hittar många butiker som säljer kläder och smycken;
  • prova några läckra måltider på restaurangen La Tour de Guet som serverar traditionella franska rätter tillagade med lokala råvaror.

Toulouse

Toulouse är huvudstaden i regionen Midi-Pyrénées och det är en av Frankrikes viktigaste städer. Det finns många saker att göra här, inklusive att besöka museer och gallerier eller shoppa souvenirer. En sak du definitivt borde ta dig tid till är att se några av Toulouses historiska platser som Saint-Sernin-basilikan eller Canal du Midi (eller båda!).

Om du är intresserad av flyghistoria är Toulouse också ett bra ställe att besöka eftersom den har en flygplats uppkallad efter Blériot --den första personen som gjorde en framgångsrik flygning över Engelska kanalen 1909!

Marseille

Om du planerar en resa till Frankrike, överväg att besöka Marseille. Den näst största staden i Frankrike, Marseille är också den äldsta staden i Frankrike och har en rik historia. Det är känt som "La Belle de Provence", vilket översätts till "Det vackra i Provence."

Den grundades av greker omkring 600 f.Kr. och blev en viktig handelshamn under romerskt styre. Idag är det hem för många invandrare från Nordafrika som kom för att arbeta i dess livliga hamn eller förflyttades av krig i Algeriet och Marocko - den största muslimska befolkningen i någon europeisk stad utanför London (cirka 40%). Det judiska samfundet har funnits där sedan romartiden också; idag finns det cirka 10 synagogor som betjänar cirka 15 000 judar som bor i själva Marseille (inte inklusive de som bor i närheten).

Strasbourg - Alsace-Lorraine

Strasbourg är huvudstaden i Alsace-Lorraine och den ligger vid floden Rhen. Det har varit en stor europeisk stad sedan 1300-talet och var en gång en del av Tyskland fram till efter andra världskriget, då den blev en del av Frankrike. Staden har en vacker gotisk katedral som heter Notre Dame de Strasbourg som går tillbaka till 1220 AD!

Lyon

Lyon är den tredje största staden i Frankrike, med en befolkning på över 1,5 miljoner människor. Den ligger i Rhonedalen, som är känd för sin vinproduktion och har kallats "gastronomins huvudstad". Staden erbjuder ett antal museer och konstgallerier samt många kulturevenemang under hela året. Lyon fungerar också som ett viktigt centrum för handel och industri; det är hem för Frankrikes näst största börs efter Paris Bourse de Paris (Parisbörsen).

Frankrike är ett fantastiskt land att besöka!

Frankrike har många vackra städer och byar som du kan utforska. Landet har en rik historia, med människor som har bott där sedan stenåldern. Frankrike har också ett varierat landskap, inklusive berg, skogar och stränder längs kusten.

Det finns många olika kulturer i Frankrike också;

  • de inkluderar germanska folk som bosatte sig i det som nu är Alsace-Lorraine (regionen som gränsar till Tyskland) under 500-talet e.Kr.;
  • Kelter som migrerade söderut från Storbritannien under järnåldern (3:e-1:a århundradena f.Kr.);
  • Romarna som erövrade Gallien 52 f.Kr.
  • Franks som invaderade Gallien från Tyskland under sen antiken (500-talet e.Kr.). Det franska köket speglar dess långa historia av utländska erövringar såväl som inhemska metoder:
  • det kombinerar till exempel medelhavsmatlagningstekniker med lokala ingredienser som smör istället för olivolja eller fisk snarare än kött på fredagar under fastetiden. Katoliker fastar från att äta köttprodukter varje fredag till påskdagens morgon då Jesus Kristus återuppstod från döden efter att ha korsfästs av Pontius Pilatus två dagar tidigare (25 mars).

Frankrike är ett fantastiskt land att besök, och det finns så många ställen du kan gå när du är där! Om du vill se någon av de vackraste arkitekturerna i världen eller uppleva lokal kultur, har dessa städer allt.