Loading icon

Lite om den turkiska mentaliteten och gesterna

Turkiet är ett av de mest toleranta länderna i världen. Överraskande nog, i Turkiet lägger lokalbefolkningen stor vikt vid de etikettregler som är allmänt accepterade i detta land. Man måste komma ihåg att detta är ett muslimskt land och dess befolkning är religiös. Dessutom, ju längre bort från semesterorterna och megastäderna, desto strängare moral.

I grund och botten är turkiska invånare fyllda med artighet, vänlighet och artighet. Turkar kännetecknas av öppenhet. Men de är lika impulsiva som vi ryssar. Turkar är självkritiska, men tål inte kritik från utlänningar, speciellt när det kommer till republikens första president, Kemal Atatürk. Turkarnas patriotism är tydligt uttryckt: nationalflaggan vajar på nästan varje balkong, och nationalsången finns till och med på diskotek.

Var försiktig när du använder gester. Tillsammans med de gester som betyder "ja" eller "nej" bland oss, används andra också här. Till exempel, om du bara säger "tack" till ett erbjudande om något, betyder det att du avvisar. Så om du vill acceptera erbjudandet, säg "snälla". Att klicka med tungan är förresten också en vägran. Och om huvudet samtidigt kastas bakåt, så uttrycker detta missnöje eller ogillande.

Kom ihåg: du kan inte visa "super", "bra" här - en höjd tumme är förolämpande. Denna gest används av flickor med lätt dygd och betyder bokstavligen en inbjudan till sex. Vårt "fikon" eller "fikon" har inte en särskilt bra betydelse - detsamma som att visa långfingret. Men "OK"-gesten, ringen, tummen och pekfingret, kan uppfattas som en antydan om din okonventionella orientering. Om du tänker efter, i Turkiet görs mycket "inte på ryska".

Till exempel när de sitter ner för att äta önskar de sig god aptit två gånger - före och efter måltider. På sitt sätt talar de om ålder: de nämner inte hela antalet år, utan hur många år som har gått. Det vill säga, enligt våra idéer, ett år mer. Och kvinnor kan till och med runda sin ålder åt ena eller andra hållet i flera år.

< p data-ctag="figure">

Lär dig därför mer om de moderna traditionerna och sedvänjorna hos invånarna i Turkiet, för att undvika missförstånd, även om detta bör göras när du reser till något annat land för att inte få i en enda röra.

Det är sant att idag är sederna och sederna i storstäderna i Turkiet nästan desamma som på andra håll i Europa, och bara på landsbygden i landet är de gamla familjetraditionerna och islams inflytande fortfarande starka nog.

Flyg till Turkiet