Loading icon

Amazonas värld

Amazonas värld

En fantastisk och mystisk värld av flora och fauna öppnar sig i Amazonas djungel. Amazonas dalar sprider sig över sex och en halv miljoner kvadratkilometer och täcker land i nio länder och representerar de mest sällsynta arterna av insekter, växter och djur, av vilka några ännu inte har upptäckts.

I Amazonas vilda skogar har forskare upptäckt en stor variation av flora och fauna . Djur, fåglar, insekter och reptiler bor i utrymmet från marken till trädtopparna. En av de mest unika representanterna för Amazonas fauna är sengångaren.

Ovanligtvis är sengångaren helt hjälplös på marken. Han tillbringar det mesta av sin tid med att hänga i träd. Men han är en utmärkt simmare i vattnet.

Ett stort antal fåglar lever i Amazon-regionen, ett sådant nummer finns inte i något hörn av jorden. De flesta av dem äter växter. Och vilken variation av fisk! Amazondalen är hem för det rikaste fiskeområdet i världen. Och detta är inte förvånande, eftersom Amazonas är den mest fullflödande floden i världen.

Amazonbassängens landområden är praktiskt taget inte bördig, men Amazonas dalar, dess ogenomträngliga skogar är viktiga källor när det gäller traditionell medicin.

Ekoparken ligger i Amazonasbassängen . Detta är en ö med en yta på 800 hektar. Ecopark är ett reservat för sällsynta arter av apor. Det finns beslagtagna, sjuka apor här. Denna ekopark skapades för att aporna skulle vänja sig vid att leva i det vilda. Dessutom lever många hotade arter av apor här, som har alla förutsättningar att ta sig ur kategorin hotade.

Amazonen är en flod som dök upp som ett resultat av separationen av Gondwanas fastland och Sydamerikas förskjutning västerut, när Anderna blockerade utgången till Stilla havet. Amazonas har tagit sig över hela kontinenten, 6300 km lång.

Amazonas med sina tropiska skogar och dalar skapar en separat värld rik på flora och fauna. Amazonas djurliv är extremt mångsidigt och tills nyligen var det perfekt balanserat. Men allt förändrades när en man invaderade denna underbara värld.

Utflykter med erfarna guider i Manaus