Loading icon

Semester på ön Zakynthos

Semester på ön Zakynthos

På den grekiska ön Zakynthos finns bergskloster, byar och bördiga dalar. Tack vare dem skapas en underbar atmosfär för avkoppling och avkoppling. Denna ö är täckt av skogarnas grönska. Det gränsar till den ljusa vita utstrålningen från klipporna som ligger på stranden. Fantastiska grottor och grottor där du kan bada i små båtar, vackra vikar, den renaste sanden, klarblått havsvatten och stora havssköldpaddor caretta-caretta - allt detta finns på denna ö. Längst norr om Zakynthos finns fantastiska blå grottor.

De slogs ut ur klipporna av vågorna. I dessa grottor får alla föremål som sänks ner i vattnet en klarblå färg. Färgen på vattnet i grottorna kan variera från klarblått till himmelsblått och från smaragd till ljusgrönt. Den unika vita bukten Navagio har blivit kännetecknet för denna grekiska ö.

På ön Zakynthos, klassiska tavernor ligger i Vasilikos och Bohali är mycket populära. Dessutom kan du smaka utsökt färsk fisk till lunch i Porto Roma eller Keri. I bergsbyn kommer turister att erbjudas hemlagad mat och bjudas på lokalt vin.

Älskare av det grekiska köket kommer att erbjudas moussaka , stifado eller pastizo. Turister kan också prova brittiska, kinesiska eller italienska rätter. Ön Zakynthos har alla förutsättningar för underhållning och rekreation. Det finns många diskotek och barer som är öppna fram till soluppgången. Om du gillar strandsemester, kommer du att uppskatta de vackra vita stränderna.

Zakynthos är idealiskt för vindsurfing, och öns hotell är redo att erbjuda semesterfirare all nödvändig utrustning för att utöva denna sport. Dessutom finns det många fina möjligheter att koppla av med barn och ett brett utbud av underhållning, från dykning till vattenskoter och fallskärmshoppning över bukten.

På ön Zakynthos kan du köpa lokala smycken, parfymer, kosmetika, handgjord tvål , souvenirharts och olivolja. Zakynthos flygplats ligger fyra kilometer från huvudstaden på ön med samma namn. Det finns en daglig flygtrafik mellan Zakynthos och den grekiska huvudstaden. Innan resan bör du ta reda på om det finns ett direktflyg från din stad till Zakynthos, annars tvingas du byta i Aten. Dessutom kan Zakynthos Island nås med färja från den grekiska hamnen Killena.

Det bästa sättet att köpa billiga flyg