Loading icon

Kataloniens parker. Parc Sama — besöker kungliga påfåglar

Kataloniens parker. Parc Sama — besöker kungliga påfåglar

En solig lördagsmorgon gick vi ut för att besöka en av våra favoritvandringsplatser, som kallas Costa Doradas gröna underverk — Sama Park.

Fjorton hektar fantastiska vyer och smaker med en elegant herrgård i kolonialstil! För dem som tillbringar sin semester i vårt område är parken ett måste.

Detta mirakel ligger inte långt från de berömda turistdestinationerna. Sex kilometer från Cambrils, fem kilometer från den pittoreska staden Montbrio del Camp. Salou ligger också i närheten.

Grundaren av parken är Don Salvador Sama, markisen Mariano, som bodde på Kuba för en lång tid. Det var öns landskap som inspirerade honom att skapa Kuba i miniatyr på sitt hemland redan 1881.

För arrangemanget av territoriet lockade markisen José Mestre, som blev känd för sina verk om skapandet av Barcelonas citadellpark (Parque de la Ciudadela), samt Antoni Gaudi (hade en del i skapandet av hörntornet).

Under inbördeskriget skadades parken avsevärt, mest av allt gick till palatsbyggnaden . Djur led också av mänsklig godtycke. Genom ansträngningar från lokala myndigheter restaurerades parken så småningom, men djurparken återställdes inte.

Och från den tidigare prakten av representanterna för faunan, nu finns det voljärer med fasaner, papegojor och lamor.

Kungliga påfåglar strövar fritt längs de skuggiga gränderna, lugna sköldpaddor simmar i sjöns djup. Sjön och vattenfallet väcker särskild uppmärksamhet. Det finns tre holmar på sjön, förbundna med broar.

På den centrala ön finns ett litet berg, gjort av kullersten, som bildar en grotta med en burspråk. Berget kröns av ett utsiktsdäck i form av ett lusthus, varifrån en verkligt kunglig utsikt över den omgivande prakten öppnar sig.

En av de dominerande platserna i parken är reserverad för fontänen gjord av skalet av parken blötdjurens drottning - jätten tridacna.

Apoteosen för vår familjevandring var ett litet lavendelfält intill den centrala gränden.< br>

Med en mycket mer blygsam storlek, i jämförelse med de berömda fälten i Provence, fascinerade den fullständigt oss med lugnet av milda syrenbuskar och surret av hårt arbetande bin.

Bästa priser för hyrbil i Barcelona