Loading icon

Uçuşta uçak tutmasını yenmenin 10 yolu

Uçak tutması organların beyne gönderdiği çelişkili sinyallerin neden olduğu bir tür hareket hastalığıdır. Gözler etraftaki hareket eksikliğine uyum sağlar ve beyne hareket olmadığına dair bir mesaj gönderir. Ancak, vestibüler aparat gerçek hareketi algılar. Çelişkili sinyaller mide bulantısına ve bazen kusmaya neden olur. Neyse ki, rahatsız edici semptomlardan kurtulmanıza yardımcı olacak bazı şeyler var.

1. Abur cuburdan kaçının. Seyahatinizden en az 24 saat önce ne yediğinize dikkat edin. Yağlı, çok baharatlı veya tuzlu yiyecekler yememeye çalışın.

Mide yanmasına veya reflüye neden olan yiyeceklerden kaçının. Karnınıza ne kadar az odaklanırsanız o kadar iyi olur.

Öğleden hemen önce bir şey yememeye çalışın. uçun, ancak uçağa aç karnına binmeyin.

2. Alkol alımınızı sınırlayın. Seyahatten önce alkol almak birçok insanda uçak tutmasına neden olabilir. Alkolden uzak durmaya çalışın ve bol su içtiğinizden emin olun.

3. Koltuğunuzu dikkatli seçin. Çoğu durumda, uçak biletinizi satın alırken koltuğunuzu seçebilirsiniz. Yerin kanadın üzerinde ve pencerenin yanında olduğundan emin olun.

Kanatların üzerindeki koltuklar, uçuş sırasında en az hareket miktarı. Pencere kenarında oturmak, gözlerinizi ufka veya uzaktaki diğer sabit nesnelere odaklamanıza olanak tanır.

Uçağın önü başka bir bölümdür bu, uçarken daha az hareket hissi verir.

4. Uçuştan önce iyi uyuyun. Uçuşun başlangıcında iyi dinlenmiş bir beyin, vücudunuzun daha rahat bir durumda kalmasına yardımcı olabilir.

5. Araç tutması ilacı kullanın. Hava tutmasını önlemek, belirtiler ortaya çıktıktan sonra tedavi etmeye çalışmaktan daha iyidir. Bir doktor, taşıt tutmasını önlemek için kullanılan ilaçları reçete ederek yardımcı olabilir.

6. Bir akupresür bileziği takın veya zencefil koklayın. Akupresür veya zencefilin etkinliğine dair kanıtlar tamamen kesin olmasa da, bazı insanlar bu seçeneklerin etkili olduğunu düşünüyor. Bilezik, mide bulantısı ve kusmayı kontrol etmeye yardımcı olduğuna inanılan akupunktur noktalarını uyarmak için bileğe baskı uygular.

7. Telefonunuzda okumaktan veya oynamaktan kaçının. Yüze daha yakın bir şeye odaklanmak gerekir, bu beyne giren karışık sinyalleri kötüleştirir.

Müzik dinlemek için kulaklık kullanmayı deneyin, Kaydedilmiş bir kitap veya zaman geçirmenize yardımcı olacak bir uçak içi film.

8. Havalandırma deliklerini ayarlayın. Yüzünüze temiz hava üflediğinden emin olun. Temiz, serin havayı solumak rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Kişisel mini fanlar da havayı serin tutmaya yardımcı olabilir.

9. Daha yavaş ve daha derin nefes almayı destekleyen tekniklerin kullanılması, sinir sisteminin parasempatik sinir sistemi adı verilen ve durumu sakinleştirmeye yardımcı olan bir bölümünün devreye girmesine yardımcı olur.

10. Koltuk başlığını koltukta kullanın. Bu rahatlamanıza yardımcı olabilir, ancak aynı zamanda baş hareketlerinizi dengelemenize de yardımcı olur. Kendinizi daha rahat hissettirecekse boyun yastığı kullanın.