Loading icon

Hamilelik ve uçak - hangi hususlara dikkat edilmelidir?

Hamilelik kendinizi dört duvara hapsetmek ve dinlenmeyi ve seyahat etmeyi tamamen terk etmek için bir neden değildir. Hamileliğin seyri herhangi bir endişeye neden olmazsa, ilginç izlenimler yalnızca anne adayının bu dönemi keyifli ve unutulmaz kılmasına yardımcı olabilir.

Doktorlar, hamilelik sırasında bir uçağın en uygun ulaşım yöntemlerinden biri olduğunu söylüyor. , birkaç yüz veya binlerce kilometre seyahat etmeye yardımcı olur.

Aslında, modern bir uçakta güçlü bir sallanma ve titreşim olmaz, kesinlikle benzin kokusu yoktur ve havalandırma sistemi deneyimlememeye yardımcı olur oksijen eksikliği.

Ancak hamilelik sırasında uçakla seyahat etmek elbette belirli önlemler gerektirir.

Farklı havayollarının bebek bekleyen kadınlara karşı farklı tutumları vardır.

Çoğu havayolunun anne adaylarının uçakla uçmasına itirazı yoktur. hamilelik 28-32 haftanın altında olduğu sürece. Bundan sonra, genellikle bir doktordan uçak yolculuğunun kadına ve bebeğe zarar vermeyeceğini teyit eden izin alınması gerekir.

Ancak bazı hava yolu şirketleri, adet dönemi 32'den fazla ve hatta daha fazla olan hamile kadınlara izin vermez. yani - uçmak için 36 hafta. Bu nedenle, bir rota seçmeden ve belirli bir havayolu şirketinden bilet rezervasyonu yapmadan önce, bu konudaki konumlarını netleştirmeye değer. Ve tabii ki doktorunuzun fikrini alın.

Doktorların uçağa ilk üç aylık dönemin sonuna kadar uçağa binmeyi tavsiye etmemeleri alışılmadık bir durum değildir. Sabah bulantılarının güçlü belirtileri, uçak korkusu ve "ya bir şey olursa" beklentileri canınızı yakabilir. bazı kadınlar.

Ancak, ikinci üç aylık dönemde, özel bir tıbbi kontrendikasyon yoksa kimse uçma isteğinizi sınırlayamaz.

Bu dönemde uçağa binecekseniz hamilelik, mevcut seyahatinizin normalden farklı olacağını hatırlamanız gerekir. Öncelikle, özellikle bacaklarınızı esnetemiyorsanız, dar bir sandalyede çok rahatsız olabilirsiniz.

Bu nedenle, business class kabinine bilet almak en iyisidir - dahası var geniş koltuklar ve aralarındaki mesafe daha fazladır. Sıradan salonlarda, salonun en başında bir koltuk seçmelisiniz - koltukların önünde daha fazla boş alan var.

Birincisi. Hareketsiz oturamazsınız. . Kesinlikle zaman zaman bacaklarınızı esnetmeye, diz ve ayak bileği eklemlerinizi esnetmeye ve açmaya, ayaklarınızı döndürmeye ve ayaklarınızı kuvvetle yere dayamaya değer. Uçuş sırasında kabinde birkaç kez yürüyüş yapın - bu, kan dolaşımını iyileştirecek ve bacaklarınızdaki şişmeyi azaltacaktır.

İkincisi. Herhangi bir tablet kullanıyorsanız, bunları yanınıza aldığınızdan emin olun. Hem hamilelik sırasında alınabilecek bir sakinleştirici hem de bulantı önleyici ilaçlar alın.

Üçüncüsü. Uçak kabinindeki hava çok kuru olabilir. Bu yüzden nemlendirici kullandığınızdan emin olun. Yüzünüzü tazelemek için yanınıza su bazlı bir kozmetik sprey alın. Susadıysanız, hostesle iletişime geçerek size gazsız maden suyu getirmesini isteyin.

Dördüncü. Uçuştan sonra bunalmış hissetmemek için sırtınızın altına birkaç kez katlanmış bir battaniye koyun - uçuş görevlisinden de isteyebilirsiniz. Bu, omurga üzerindeki yükü azaltacaktır.

Beşinci. Özellikle adet dönemi 36 haftadan uzunsa, hamilelik geçmişinizle tıbbi belgelerinizi uçakta yanınıza almayı unutmayın. Her ihtimale karşı.

Altıncı Unutmayın: Doktorlar hamilelik sırasında uçuş süresi 4 saati aşarsa uçağa izin vermez.

Ve son olarak, en önemlisi: kendinizi ve bebeğinizi dinleyin. Kendi sezginize güvenin. O zaman şimdi mi yukarı çıkman gerektiğini yoksa bir süre beklemenin daha iyi olup olmayacağını anlayacaksın.