Loading icon

Uçakla tatile gidenler için el bagajında yanınıza almanız gerekenler

Seyahat etmek en keyifli ve ilginç boş zaman aktivitelerinden biridir. Açıkçası, herkes mümkünse minimum zaman, fiziksel ve zihinsel güç harcayarak geçirmek istiyor. Bu nedenle, gezginlerin büyük çoğunluğu gidecekleri yere uçakla gitmeyi tercih ediyor. Rahat ve nispeten ekonomiktir.

Ancak, bu hareket türünün önemli bir dezavantajı vardır. Gerçek şu ki, artık birçok havayolu şirketi yalnızca beyan edilen bagajın ağırlığına değil, aynı zamanda el bagajının boyutlarına ve ağırlığına da kısıtlamalar getirdi. Ek olarak, bazı oranlarda bagaj oldukça pahalı ve şüpheli bir zevktir - kayıp, hasar, teslimat için uzun süre beklemek tatilcilerin iyi havasına katkıda bulunmaz.

Kendinizi bu tür sorunlardan korumanın ve tatilinizin olumlu yönlerini artırmanın oldukça basit olduğu ortaya çıktı!

Deneyimli gezginler, ağırlık ve hacim konusunda çok katı kısıtlamalara rağmen, tatilde yalnızca el bagajıyla uçabileceğinizi kendi örnekleriyle kanıtladılar. Avantajları ortadadır: Yolcular bagaj için para ödemekten ve bagajın teslim alınmasını beklerken zamandan tasarruf ederler.

Şimdi bir tatilcinin el bagajında ​​ne olması gerektiğini bulalım ki tatilini hiçbir şey gölgelemesin.

Birçok havayolu şirketinin kurallarında, fotoğraf ve video ekipmanlarının yanı sıra dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerin taşınmasının ek bir el bagajı olmaması güzel bir avantajdır. Ayrıca her gezginin dünyanın en sıcak ülkesine bile ceket veya yelek getirme hakkı vardır. Ve cepleri var... Ayrıca, ceket uçakta çıkarılabilir, katlanabilir ve tatilin sonuna kadar güvenle unutulabilir.

Peki, el bagajına konacak ne kaldı?

Giyim ve iç giyim. Kendinizi üç veya dört setle sınırlayabilirsiniz. Hemen hemen tüm otellerde ve hatta özel sektörde bile çamaşırhane hizmeti veya kendi kendini yıkama imkanı vardır.

Ayakkabılar. Bir çift kendiniz için, bir çift plaj için, bir çift disko için. Ziyaret etme arzusu yoksa, ilginç bir kitap iyi bir alternatif olacaktır.
Yüzme aksesuarları. Gözlükler ve güvenlik terlikleri fazla yer kaplamaz ve her zaman palet ve şnorkel kiralayabilirsiniz.

Tuvalet ve havlular. Kural olarak, otellerde her zaman ücretsiz olarak bulunurlar.

Kozmetik çantası ve ilk yardım çantası. Favori kremler, diş fırçası, ustura ve gerekli ilaçlar elbette her zaman elinizin altında olmalıdır. Ancak bunlar bile bir sırt çantasına kompakt bir şekilde sığar.

İki kategoriye dikkat etmek son derece önemli olacaktır: 100 ml'den fazla hacme sahip nesneleri ve sıvıları delme ve kesme. Büyük olasılıkla, uçağa bir çakı bile alınmayacak ve en pahalı parfümlerin büyük bir şişeye konmaları durumunda muayene noktasında bırakılması gerekecektir. Duty Free kapsamında satın alınan ürünler istisnadır.

Görünüşe göre, uçağın kabinine yanınıza pek çok şey alabilirsiniz. Dinlenmeye, hareket özgürlüğüne yük olmayacaklar ve sizi zaman ve para israfından kurtarmayacaklar.

En önemlisi! Ayrılmadan önce belgelerin, biletlerin, kuponların ve paranın olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Yola çıkalım!