Loading icon

Acht drukste luchthavens ter wereld

Vandaag de dag behoren luchthavens tot de meest vitale onderdelen van onze wereldwijde infrastructuur. Ze stellen vakantiegangers, zakenmensen en strijdkrachten in staat om snel en veilig hun bestemming te bereiken. Het zijn complexe, veelzijdige entiteiten die elk duizenden werknemers in dienst hebben. Ze hebben een bestuursorgaan dat strategische richting geeft en toezicht houdt op de dagelijkse activiteiten.

1. Singapore Changi Airport

Of het nu voor zaken of vrije tijd is, Singapore's Changi Airport is een van 's werelds meest opwindende en boeiende luchthavens. Het is ook een razend populaire bestemming onder de lokale bevolking, dankzij het eersteklas eet- en winkelaanbod, spectaculaire kunstinstallaties en speelse attracties zoals de Social Tree in Terminal 1.

Met een beetje planning is er geen reden om uw tussenstop op Changi niet te maken Luchthaven meer dan alleen een korte pitstop tussen vluchten door. Er zijn talloze dingen te doen binnen en buiten de luchthaven, van tuinen aan de luchtzijde en kunstwerken tot massagesalons, zwembaden en een winkelcentrum met een natuurthema genaamd Jewel.

Om je op de luchthaven te verplaatsen, kun je het Skytrain-systeem voor personenvervoer nemen tussen alle vier hoofdterminals. Er is ook een gratis pendelbus tussen terminals 1 en 3 die elke 10 minuten vertrekt. U kunt ook een taxi of limousine huren om u vanaf het vliegveld te brengen.

2. Hong Kong International Airport

Hong Kong International Airport, gelegen op het eiland Chek Lap Kok, is een van de drukste luchthavens ter wereld. Het is de thuisbasis van tientallen luchtvaartmaatschappijen en bedient ongeveer 75 miljoen passagiers per jaar. Het is een van de belangrijkste regionale overslagcentra en passagiershubs in de regio Azië-Pacific. De luchtvrachtactiviteiten behandelden in 2020 meer dan 7,4 miljoen ton goederen.

Terminal 1 en Terminal 2 zijn herontwikkeld om passagiers een uitzonderlijk niveau van gemak en comfort te bieden, terwijl het nieuwe SkyPlaza een bloeiend commercieel complex is met een verscheidenheid aan winkels en restaurants .

Er is ook een uitgebreide keuze aan lounges op de luchthaven, waaronder de Centurion Lounge op Level 2, Plaza Premium First en de lounges van Hong Kong Airlines en SkyTeam. Er zijn ook tal van andere dingen te doen op de luchthaven waardoor uw tussenstop sneller voorbij gaat. U kunt bijvoorbeeld een IMAX-film kijken of een spelletje pingpong spelen.

3. Bangkok Suvarnabhumi Airport

Bangkok Suvarnabhumi Airport is de belangrijkste internationale luchthaven van Thailand en bedient meer dan 65 miljoen passagiers per jaar. Het is de thuisbasis van Thai Airways en haar dochterondernemingen, evenals regionale luchtvaartmaatschappijen uit Azië, Europa, Noord-Amerika en Oceanië. De lange, laagbouw lijkt op een reeks golfachtige vormen, en een enorme vrijstaande verkeerstoren bevindt zich 132 meter erboven. Het is 's werelds grootste luchthub en dient als doorvoerpunt voor vluchten naar bestemmingen in Azië, Oceanië en Europa.

Van en naar het vliegveld gaan is gemakkelijk, vooral als u gebruik maakt van de Airport Rail Link. Het station van Hualamphong ligt op korte loopafstand van het terminalgebouw en u kunt elke trein nemen die naar Pattaya of Aranyaprathet rijdt. Taxi's zijn beschikbaar op de luchthaven. Standaard taxi's kunnen twee volwassenen en elk een stuk bagage vervoeren, terwijl grote taxi's drie of meer mensen en maximaal vijf tassen kunnen vervoeren. Om een taxi aan te houden, loopt u naar het overdekte gedeelte buiten de luchthaven en volgt u de borden.

4. Tokyo Narita Airport

Narita Airport ligt ongeveer 60 kilometer ten oosten van het centrum van Tokio en is een van de twee grote internationale luchthavens die de hoofdstad van Japan bedienen. Het is ook een populaire luchthaven voor mensen die het beroemde Shinkansen-netwerk (bullet train) van het land willen bezoeken.

Narita is een aangename plek om breng een lange tussenstop door, en beide terminals zijn voorzien van Priority Pass-lounges en geweldige vliegtuigen spotten. Daarnaast heeft de luchthaven enkele winkels en restaurants die het bezoeken waard zijn. De snelste manier om vanuit Narita naar Tokio te komen is met de trein, en de meest populaire keuze is de Narita Express-service. Het duurt 53 minuten om naar Tokyo Station te komen en is beschikbaar met een JR Pass.

Een andere treinoptie is de Keisei-lijn, die rijdt tussen de stations Narita en Ueno en Nippori in Tokio. De Keisei Skyliner Airport Express brengt u in 41 minuten naar Ueno. In het verleden moesten passagiers die in Narita aankwamen een bus nemen naar het treinstation, maar in 1991 werden directe treinverbindingen aangelegd tussen de luchthaven en de drie terminals. Dit is een veel handigere en goedkopere manier om van en naar de luchthaven te komen.

5. London Heathrow Airport

London Heathrow Airport (LHR) is de belangrijkste internationale luchthaven die de stad Londen bedient. Het is een van de zes grote internationale luchthavens in het Londense luchthavensysteem en is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Heathrow Airport Holdings. Gelegen op ongeveer 24 kilometer ten westen van het centrum van Londen, biedt de luchthaven een uitstekend aanbod aan voorzieningen voor passagiers. Tot de faciliteiten behoren gratis Wi-Fi, pay-as-you-go computerbureaus met internettoegang, oplaadstations voor mobiele telefoons en laptops en wisselkantoren die geopend zijn van 05:30 uur tot de laatste vlucht vertrekt.

Er is ook een grote verscheidenheid aan restaurants, bars, fast -eetgelegenheden en coffeeshops in elke terminal. Er zijn ook tal van winkelmogelijkheden, waaronder belastingvrije verkooppunten, elektronicawinkels en krantenwinkels. Er zijn ook een aantal hotels op en rond de luchthaven die accommodatie bieden voor reizigers van elk budget. Yotel is een hotel in pod-stijl dat het uiterlijk van een eersteklas hut nabootst, terwijl Sofitel en Hilton directe verbindingen hebben met Terminal 5.

6. Tokyo Haneda Airport

U maakt zich op voor een vlucht met meerdere steden en u weet dat u een nauwe verbinding moet maken. Je kijkt naar het vertrekbord en je ziet een knipperend rood lampje naast je vluchtnummer. Gelukkig is Haneda 's werelds meest stipte luchthaven. In feite heeft het deze titel al vier jaar op rij verdiend.

Met zijn efficiënte incheckruimte, schone en gastvrije terminals en uitstekende eet- en drinkgelegenheden is Haneda een aantrekkelijke keuze voor elke reiziger. Deze luchthaven heeft ook veel diensten om reizigers te helpen, waaronder het wisselen van valuta en het huren van draagbare wifi.

Er zijn drie terminals op Haneda, en elke terminal is goed uitgerust voor binnenlandse en internationale vluchten. Daarnaast zijn er diverse winkels en restaurants voor mensen met een tussenstop. Er is zelfs een TIAT Sky Road-gang met gedetailleerde modelvliegtuigen en informatieve panelen.

7. Dubai International Airport

Dubai International Airport is de belangrijkste internationale toegangspoort tot Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Met vorig jaar 88 miljoen passagiers op de luchthaven, is het ook een van de drukste luchthavens ter wereld.

De luchthaven exploiteert drie terminals, alle voor verschillende luchtvaartmaatschappijen en met zijn eigen unieke eigenschappen om aan uw behoeften te voldoen - elk met een scala aan faciliteiten die zal je een ontspannen en welkom gevoel geven. Denk hierbij aan winkels, restaurants en 24-uurs eet- en drinkgelegenheden, mobiele oplaadpunten, kluisjes, 24-uurs eet- en drinkgelegenheden, wifi, hotels en nog veel meer.

Als u tussen de terminals is er een gratis pendelbus beschikbaar die 24 uur per dag rijdt. U kunt ook de metro nemen die elke 10 minuten tussen T1 en T3 rijdt.

8. Paris Charles de Gaulle Airport

Gelegen in Frankrijk, is Paris Charles de Gaulle Airport, ook wel Roissy Airport genoemd, een van de drukste internationale luchthavens in Europa . In 2019 verwerkte de luchthaven 76 miljoen passagiers en meer dan een half miljoen vliegtuigoperaties. De eerste terminal van CDG is ontworpen door Paul Andreu en geopend in 1974. Dit ronde gebouw is via ondergrondse loopbruggen verbonden met zeven satellietgebouwen.

Een ander uniek kenmerk van de luchthaven is de tweede terminal, die is gebaseerd op 7 sub-satellietterminals: 2A, 2B, 2C, 2D, 2E, 2F en 2G, elk met hun eigen voorzieningen. Desalniettemin zijn ze verbonden door looppaden tussen de terminals en de CDGVAL-trein.

Er zijn verschillende manieren om van CDG naar het centrum van Parijs te komen, maar de goedkoopste en handigste is de RER B (of "Aeroport Charles de Gaulle 1 -3"). Deze trein verbindt terminals 1 en 2. Het is gratis, maar het duurt ongeveer 50 minuten om Paris Gare du Nord te bereiken.