Loading icon

Een vliegreis naar Qatar, Doha, met Qatar Airlines

Qatar is een land op het Arabische Schiereiland dat al meer dan 20 jaar verboden terrein is voor de meeste toeristen. Hoewel het nu weer open is voor reizigers, zullen de meeste mensen nog steeds merken dat er betere plaatsen in de regio zijn om te bezoeken dan Qatar. Als u echter iets anders en unieks wilt, dan is dit misschien uw favoriete bestemming!

Om daar te komen, moest je in Abu Dhabi aankomen en vervolgens een vlucht nemen naar Doha, waarvan de beste optie duidelijk Qatar Airlines is. Het dichtstbijzijnde vliegveld is in de hoofdstad Doha, op ongeveer een uur rijden met de taxi van de stad, en waar je ook een auto kunt huren om van Doha te genieten in je eigen tempo .

Bovendien kunt u zowel een taxi als een openbare bus nemen; beide kosten ongeveer 15-20 USD, maar nemen verschillende hoeveelheden tijd in beslag: taxi's zijn sneller, maar bussen zijn goedkoper. Om Doha beter te leren kennen is het aan te raden om tours te boeken met een professionele gids in Qatar en de bezienswaardigheden van dit prachtige land te verkennen.

Terugkomend op de vraag om met Qatar Airlines kan worden opgemerkt dat het een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld is. Het kan echter een beetje duur zijn.

Als u met iemand anders reist, kunt u betere tarieven krijgen als u apart boekt. Als twee mensen bijvoorbeeld samen reizen en in de winter (november-begin maart) op een doordeweekse vlucht van New York City naar Londen in Business Class willen vliegen, betalen ze $ 1250 per persoon als ze boeken op de website van Qatar Airways of app.

Als ze echter elk hun eigen tickets op verschillende tijdstippen boeken, dan elkaars reisschema online opzoeken en via die site boeken, evenals die van jezelf via de website/app van Qatar Airways, kun je besparen tot $ 200 per ticket door dit te doen!

Als u uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat u de juiste datum en tijd voor uw vertrek invoert en dat u vroeg op de luchthaven arriveert om vertragingen te voorkomen. Het is belangrijk op te merken dat hoewel de vlucht soms vertraging kan oplopen, Qatar Airlines passagiers geen restitutie geeft voor gemiste aansluitingen. Als u van en naar verschillende luchthavens vliegt of meerdere tussenstops heeft tijdens uw reis, is het absoluut noodzakelijk dat u het vluchtschema controleert voordat u uw ticket boekt. Qatar Airways betaalt uw ticket niet terug als u uw aansluiting mist.

Als u met Qatar Airways vliegt, zijn er veel verschillende soorten stoelen beschikbaar, van verstelbare stoelen tot een lege rij. Bekijk hun website voor meer informatie over elk type stoel. Qatar Airways heeft talloze prijzen gewonnen en zijn staat van dienst op het gebied van veiligheid is onberispelijk.

Als dit te verwarrend voor u klinkt, hoeft u zich geen zorgen te maken, want er zijn veel andere manieren waar degenen die niet weten hoe computers werken nog steeds betere deals kunnen krijgen dan die rechtstreeks door een luchtvaartmaatschappij worden aangeboden:

  • Als u vanaf een grote luchthaven vliegt, is het waarschijnlijk dat er genoeg manieren om er te komen zonder zelf te hoeven rijden.
  • Neem contact op met familieleden of vrienden die in de buurt wonen en kijk of ze je kunnen ophalen in plaats van zelf te rijden.
  • Controleer ook de lokale openbaar vervoersopties, zoals bussen of treinen, als deze beschikbaar zijn in uw regio;

Er zijn geen kosten voor ingecheckte bagage, maar als u geen bagage incheckt of neem je een kleine tas mee die bijvoorbeeld onder de stoel voor je past, dan zijn er geen extra kosten! Als u echter besluit om een tas in te checken en deze overschrijdt de standaardgewichtslimiet van 15 kg (33 lbs), dan wordt er een toeslag van QAR 20 per kilogram (ongeveer USD 5) in rekening gebracht.

Er zijn ook geen kosten aan verbonden. voor tassen met overgewicht - maar ga niet te ver! Tot slot, als uw tas groter is dan 56 cm x 36 cm x 23 cm, wordt deze door de meeste luchtvaartmaatschappijen als te groot beschouwd en past hij niet onder de meeste vliegtuigstoelen. De prijs varieert afhankelijk van hoe groot het daadwerkelijk is; maar verwacht ergens tussen QAR25 - QAR100 per stuk.

Qatar Airways heeft eersteklas service

Als u eersteklas vliegt, kunt u verwachten dat u als royalty wordt behandeld. Uw stoel is groot en comfortabel, met een persoonlijk entertainmentsysteem in uw armleuning waarmee u films kunt kijken of naar muziek kunt luisteren. Je hebt ook toegang tot een eigen badkamer en doucheruimte - en als dat niet genoeg privacy voor je is, is er zelfs een deur die sluit tussen het slaapgedeelte en de hoofdcabine!

Als u aan ontspanning denkt (en wie wil dat nu niet uren in een vliegtuig zitten?), zijn er verschillende mogelijkheden: massages worden aangeboden zonder extra kosten; eten besteld vanaf de stoel wordt bereid door chef-koks aan boord; bedienden brengen al het andere dat nodig is meteen mee - alles van extra kussens tot champagneglazen gevuld met bruisend water uit hun eigen mini-koelkast in elke suite!

Souq Waqif is een van de belangrijkste attracties in Doha dat toeristen graag zien. Het is een traditionele markt met winkels die van alles verkopen, waaronder sieraden, kleding en souvenirs. In Souq Waqif kun je ook souvenirs kopen en daar bij enkele restaurants eten! Er zijn hier veel verschillende dingen te doen, dus zorg ervoor dat u genoeg tijd heeft voordat u vertrekt, zodat u niets belangrijks mist!

Als u op zoek bent naar een geweldige vlucht, is Qatar Airways een goede keuze. De service is uitstekend en ze hebben veel verschillende soorten stoelen beschikbaar. Als je met iemand anders reist, overweeg dan om apart te boeken, zodat iedereen minder betaalt!