Loading icon

En flyreise til Qatar, Doha, med Qatar Airlines

Qatar er et land på den arabiske halvøy som har vært forbudt for de fleste turister i over 20 år. Selv om det nå er åpent for reisende igjen, vil de fleste fortsatt oppleve at det er bedre steder å besøke i regionen enn Qatar. Men hvis du vil ha noe annerledes og unikt, kan dette være ditt valg!

Å komme dit innebar å komme inn i Abu Dhabi og deretter ta et fly til Doha, hvis beste alternativ tydeligvis er Qatar Airlines. Den nærmeste flyplassen er i hovedstaden Doha, som ligger omtrent en time unna byen med taxi, og hvor du også kan leie en bil for å nyte Doha i ditt eget tempo .

Dessuten kan du ta enten en taxi eller offentlig buss; begge vil koste rundt 15-20 USD, men tar forskjellig tid: drosjer er raskere, men busser er billigere. For å bli bedre kjent med Doha er det tilrådelig å bestille turer med en profesjonell guide i Qatar og utforske severdighetene i dette vakre landet.

Gå tilbake til spørsmålet om å komme seg til Doha innen Qatar Airlines, det kan bemerkes at det er et av de beste flyselskapene i verden. Det kan imidlertid være litt dyrt.

Hvis du reiser med noen andre, kan du få bedre priser hvis du bestiller separat. For eksempel, hvis to personer reiser sammen og ønsker å fly fra New York City til London på Business Class på en ukedagsflyvning om vinteren (november-begynnelsen av mars), betaler de $1250 per person hvis de bestiller på Qatar Airways' nettsted eller app.

Men hvis de bestiller hver sin billett til forskjellige tider, så finn hverandres reiserute på nettet og bestill via den siden så vel som din egen gjennom Qatar Airways' nettsted/app – du kan spare opptil $200 per billett ved å gjøre dette!

Når du bestiller fly, må du passe på at du oppgir riktig dato og klokkeslett for avreise og ankommer flyplassen tidlig for å unngå forsinkelser. Det er viktig å merke seg at selv om flyet noen ganger kan bli forsinket, refunderer ikke Qatar Airlines passasjerer for tapte forbindelser. Hvis du flyr inn og ut av forskjellige flyplasser eller har flere stopp på turen, er det viktig at du sjekker flyruten før du bestiller billett. Qatar Airways vil ikke refundere billetten din hvis du går glipp av forbindelsen.

Når du flyr med Qatar Airways, er det mange forskjellige typer seter tilgjengelig, fra liggende seter til en tom rad. Sjekk ut nettsiden deres for å finne ut mer om hver type sete. Qatar Airways har vunnet en rekke priser og sikkerhetsrekorden er upåklagelig.

Hvis dette høres for forvirrende ut for deg, ikke bekymre deg fordi det er mange andre måter der de som ikke vet hvordan datamaskiner fungerer, fortsatt kan få bedre tilbud enn de som tilbys av et hvilket som helst flyselskap direkte:

  • Hvis du flyr fra en større flyplass, er det sannsynlig at det vil være mange måter å komme seg dit på uten å måtte kjøre selv.
  • Sjekk med familiemedlemmer eller venner som bor i området og se om de kan hente deg i stedet for å kjøre selv.
  • Du bør også sjekke lokale offentlige transportalternativer som busser eller tog hvis de er tilgjengelige i ditt område;

Det er ingen avgifter for innsjekket bagasje, men hvis du ikke sjekker inn bagasje eller ta med deg en liten bag som passer under setet foran deg (for eksempel), så er det ingen ekstra kostnader! Men hvis du bestemmer deg for å sjekke en bag og den overskrider standardvektgrensen på 15 kg (33 lbs), er det en tilleggsavgift på QAR20 per kilogram (omtrent 5 USD).

Det er heller ingen gebyrer. for overvektige vesker--men ikke gå for langt over! Til slutt, hvis bagen din er større enn 56 cm x 36 cm x 23 cm i størrelse - anses den for stor av de fleste flyselskaper og passer ikke under de fleste flyseter. Prisen varierer avhengig av hvor stor den faktisk er; men forvent alt mellom QAR25 - QAR100 per stykk.

Qatar Airways har førsteklasses service

Når du flyr førsteklasses, kan du forvente å bli behandlet som kongelige. Setet ditt blir stort og komfortabelt, med et personlig underholdningssystem i armlenet som lar deg se film eller høre på musikk. Du vil også ha tilgang til et privat bad og dusjrom – og hvis det ikke er nok privatliv for deg, er det til og med en dør som lukkes mellom soveromsområdet og hovedhytta!

Hvis du tenker på avslapping (og hvem vil ikke ha det etterpå) tilbringe timer i et fly?), er det flere alternativer tilgjengelig: massasjer tilbys uten ekstra kostnad; mat bestilt fra setet kommer tilberedt av kokker om bord; ledsagere vil ta med alt annet som kreves med en gang - alt fra ekstra puter til champagnefløyter fylt med musserende vann fra sitt eget mini-kjøleskap i hver suite!

Souq Waqif er en av hovedattraksjonene i Doha som turister liker å se. Det er et tradisjonelt marked med butikker som selger alle slags ting, inkludert smykker, klær og suvenirer. I Souq Waqif kan du også shoppe suvenirer og spise på noen restauranter der! Det er mange forskjellige ting å gjøre her, så sørg for at du har nok tid før du drar, slik at du ikke går glipp av noe viktig!

Hvis du leter etter en flott flyreise, er Qatar Airways et bra fly. alternativ. Tjenesten er utmerket, og de har mange forskjellige typer seter tilgjengelig. Hvis du reiser med noen andre, bør du vurdere å bestille separat slik at hver person betaler mindre!