Loading icon

Nog enkele plaatsen die u moet bezoeken als u naar Frankrijk vliegt

Frankrijk is een prachtig land met veel leuke plekken om te bezoeken. Het heeft een rijke geschiedenis, goede wijn en eten, en vriendelijke mensen. Er zijn ook veel transportmogelijkheden in Frankrijk, waaronder treinen en vliegtuigen. Direct na aankomst in Frankrijk is het verstandig om een auto te huren in Frankrijk om het land op de beste manier te verkennen. Hier zijn enkele van de beste plaatsen die u moet bezoeken wanneer u naar Frankrijk vliegt:

Avignon

Avignon is een stad in de Provence-Alpes-Côte d'Azur regio van Frankrijk. Het ligt aan de rivier de Rhône en was in de 14e eeuw de thuisbasis van pausen. Het Paleis van de Pausen is er, evenals vele verbazingwekkende gebouwen en oude architectuur die deze plek een bezoek waard maken als je naar Frankrijk vliegt! Zorg voor een onvergetelijke ervaring door het boeken van excursies in Avignon met professionele lokale gidsen.

Arles

Arles is een topbestemming in de Provence, en het is een bezoek waard als u iets van de Camargue wilt zien. De stad heeft veel geschiedenis, maar er zijn ook tal van goede restaurants en dingen die er te doen zijn. U kunt een boottocht maken door de moerassen of een archeologisch park bezoeken met meer dan 20.000 voorwerpen uit het oude Griekenland, Rome en Egypte - plus nog veel meer bezienswaardigheden!

Bordeaux

Bordeaux is een stad in het zuidwesten van Frankrijk aan de rivier de Garonne. Het is beroemd om zijn wijn, maar ook bekend om zijn geschiedenis als port. De stad wordt bewoond sinds de 8e eeuw voor Christus, toen het werd gesticht door Grieken uit Phocaea (het huidige Foça). In 1453 werd Bordeaux een deel van Frankrijk nadat Hendrik VI tijdens de Honderdjarige Oorlog de macht overnam van Engeland.

  • U kunt de Clémentine-kapel bezoeken en de glas-in-loodramen bewonderen die scènes uit het leven van Jezus uitbeelden;
  • foto's maken van Place de la Bourse, ontworpen door de Franse architect Gustave Eiffel;
  • loop langs de Rue Sainte Catherine, waar u veel winkels vindt die kleding en sieraden verkopen;
  • Proef enkele heerlijke maaltijden in restaurant La Tour de Guet, dat traditionele Franse gerechten serveert, bereid met lokale ingrediënten.

Toulouse

Toulouse is de hoofdstad van de regio Midi-Pyrénées en een van de belangrijkste steden van Frankrijk. Er zijn hier veel dingen te doen, zoals het bezoeken van musea en galerieën of souvenirs kopen. Eén ding waar je zeker tijd voor moet vrijmaken, is het bezoeken van enkele van de historische bezienswaardigheden van Toulouse, zoals de basiliek Saint-Sernin of het Canal du Midi (of beide!).

Als je geïnteresseerd bent in luchtvaartgeschiedenis, dan is Toulouse ook een geweldige plek om te bezoeken, want het heeft een luchthaven vernoemd naar Blériot --de eerste persoon die in 1909 met succes het Kanaal overstak!

Marseille

Als u een reis naar Frankrijk plant, overweeg dan om Marseille. Marseille, de op een na grootste stad van Frankrijk, is ook de oudste stad van Frankrijk en heeft een rijke geschiedenis. Het staat bekend als "La Belle de Provence", wat zich vertaalt naar "De schoonheid van de Provence."

Het werd rond 600 voor Christus door Grieken gesticht en werd tijdens de Romeinse overheersing een belangrijke handelshaven. Tegenwoordig is het de thuisbasis van veel immigranten uit Noord-Afrika die in de drukke haven kwamen werken of werden verdreven door oorlogen in Algerije en Marokko - de grootste moslimbevolking in een Europese stad buiten Londen (ongeveer 40%). De joodse gemeenschap is er ook al sinds de Romeinse tijd; vandaag zijn er ongeveer 10 synagogen die ongeveer 15.000 Joden bedienen die in Marseille zelf wonen (exclusief degenen die in de buurt wonen).

Straatsburg - Elzas-Lotharingen

Straatsburg is de hoofdstad van Elzas-Lotharingen en ligt aan de Rijn. Het is een belangrijke Europese stad sinds de 14e eeuw en maakte ooit deel uit van Duitsland tot na de Tweede Wereldoorlog, toen het een deel van Frankrijk werd. De stad heeft een prachtige gotische kathedraal genaamd Notre Dame de Strasbourg die dateert uit 1220 na Christus!

Lyon

Lyon is de op twee na grootste stad van Frankrijk, met meer dan 1,5 miljoen inwoners. Het is gelegen in het Rhônedal, dat bekend staat om zijn wijnproductie en ook wel "de hoofdstad van de gastronomie" wordt genoemd. De stad biedt het hele jaar door een aantal musea en kunstgalerijen en tal van culturele evenementen. Lyon dient ook als een belangrijk centrum voor handel en industrie; het is de thuisbasis van de op één na grootste beurs van Frankrijk, na de Parijse Bourse de Paris (Beurs van Parijs).

Frankrijk is een geweldig land om te bezoeken!

Frankrijk heeft veel mooie steden en dorpen die je kunt verkennen. Het land heeft een rijke geschiedenis en er wonen al mensen sinds het stenen tijdperk. Frankrijk heeft ook een gevarieerd landschap, met bergen, bossen en stranden langs de kustlijn.

Er zijn veel verschillende culturen in Frankrijk ook;

  • waaronder Germaanse volkeren die zich in de 5e eeuw na Christus vestigden in wat nu Elzas-Lotharingen is (de regio die grenst aan Duitsland);
  • Kelten die tijdens de ijzertijd (3e-1e eeuw voor Christus) vanuit Groot-Brittannië naar het zuiden migreerden;
  • Romeinen die Gallië veroverden tegen 52 v.Chr.;
  • Franken die tijdens de late oudheid (5e eeuw na Christus) vanuit Duitsland Gallië binnenvielen. De Franse keuken weerspiegelt de lange geschiedenis van buitenlandse veroveringen en inheemse gebruiken:
  • ze combineert bijvoorbeeld mediterrane kooktechnieken met lokale ingrediënten zoals boter in plaats van olijfolie of vis in plaats van vlees op vrijdag tijdens de vastentijd, wanneer Katholieken vasten elke vrijdag van het eten van vleesproducten tot Paaszondagochtend, toen Jezus Christus uit de dood werd opgewekt nadat hij twee dagen eerder (25 maart) door Pontius Pilatus was gekruisigd.

Frankrijk is een geweldig land om te bezoeken bezoek, en er zijn zoveel plaatsen waar je naartoe kunt gaan terwijl je daar bent! Als je de mooiste architectuur ter wereld wilt zien of de lokale cultuur wilt ervaren, deze steden hebben het allemaal.