Loading icon

Noen flere steder du bør besøke når du flyr til Frankrike

Frankrike er et vakkert land med mange flotte steder å besøke. Den har en rik historie, god vin og mat, og vennlige mennesker. Det er også mange transportalternativer tilgjengelig i Frankrike, inkludert tog og fly. Rett etter ankomst til Frankrike er det lurt å leie en bil i Frankrike for å undersøke landet på best mulig måte. Her er noen av de beste stedene du bør besøke når du flyr til Frankrike:

Avignon

Avignon er en by i Provence-Alpes-Côte d'Azur regionen i Frankrike. Det ligger ved Rhône-elven, og var hjemsted for paver på 1300-tallet. Pavepalasset er der, i tillegg til mange fantastiske bygninger og gammel arkitektur som gjør dette stedet verdt et besøk hvis du skal fly til Frankrike! Sørg for en minneverdig opplevelse ved å bestille utflukter i Avignon med profesjonelle lokale guider.

Arles

Arles er en toppdestinasjon i Provence, og det er verdt et besøk hvis du vil se noe av Camargue-regionen. Byen har mye historie, men den har også mange gode restauranter og ting å gjøre. Du kan ta en båttur gjennom myrene eller besøke en arkeologisk park som inneholder over 20 000 gjenstander fra antikkens Hellas, Roma og Egypt – pluss mange flere attraksjoner!

Bordeaux

Bordeaux er en by sørvest i Frankrike ved elven Garonne. Det er kjent for sin vin, men også kjent for sin historie som en port. Byen har vært bebodd siden 800-tallet f.Kr., da den ble grunnlagt av grekere fra Phocaea (dagens Foça). I 1453 ble Bordeaux en del av Frankrike etter at Henrik VI tok over kontrollen fra England under hundreårskrigen.

  • Du kan besøke Clémentine-kapellet og beundre dets glassmalerier som viser scener fra Jesu liv;
  • ta bilder av Place de la Bourse som ble designet av den franske arkitekten Gustave Eiffel;
  • gå langs Rue Sainte Catherine hvor du finner mange butikker som selger klær og smykker;
  • smak på noen deilige måltider på restauranten La Tour de Guet som serverer tradisjonell fransk mat laget med lokale råvarer.

Toulouse

Toulouse er hovedstaden i Midi-Pyrénées-regionen, og det er en av Frankrikes viktigste byer. Det er mange ting å gjøre her, inkludert å besøke museer og gallerier eller shoppe suvenirer. En ting du definitivt bør sette av tid til er å se noen av Toulouses historiske steder som Saint-Sernin-basilikaen eller Canal du Midi (eller begge deler!).

Hvis du er interessert i luftfartshistorie, er Toulouse også et flott sted å besøke fordi den har en flyplass oppkalt etter Blériot --den første personen som gjorde en vellykket flytur over Den engelske kanal i 1909!

Marseille

Hvis du planlegger en tur til Frankrike, bør du vurdere å besøke Marseille. Den nest største byen i Frankrike, Marseille er også den eldste byen i Frankrike og har en rik historie. Det er kjent som "La Belle de Provence", som kan oversettes til "Det vakre i Provence."

Den ble grunnlagt av grekere rundt 600 f.Kr. og ble en viktig handelshavn under romersk styre. I dag er det hjemmet til mange innvandrere fra Nord-Afrika som kom for å jobbe i den travle havnen eller ble fordrevet av kriger i Algerie og Marokko – den største muslimske befolkningen i en europeisk by utenfor London (omtrent 40 %). Det jødiske samfunnet har vært der siden romertiden også; i dag er det rundt 10 synagoger som betjener omtrent 15 000 jøder som bor i selve Marseille (ikke inkludert de som bor i nærheten).

Strasbourg - Alsace-Lorraine

Strasbourg er hovedstaden i Alsace-Lorraine, og den ligger ved Rhinen. Det har vært en stor europeisk by siden 1300-tallet og var en gang en del av Tyskland til etter andre verdenskrig, da den ble en del av Frankrike. Byen har en vakker gotisk katedral kalt Notre Dame de Strasbourg som dateres tilbake til 1220 e.Kr.!

Lyon

Lyon er den tredje største byen i Frankrike, med en befolkning på over 1,5 millioner mennesker. Den ligger i Rhônedalen, som er kjent for sin vinproduksjon og har blitt kalt «gastronomiens hovedstad». Byen tilbyr en rekke museer og kunstgallerier samt en rekke kulturelle begivenheter gjennom året. Lyon fungerer også som et viktig senter for handel og industri; det er hjemmet til Frankrikes nest største børs etter Paris' Bourse de Paris (Paris-børsen).

Frankrike er et flott land å besøke!

Frankrike har mange vakre byer og landsbyer som du kan utforske. Landet har en rik historie, med folk som har bodd der siden steinalderen. Frankrike har også et mangfoldig landskap, inkludert fjell, skoger og strender langs kysten.

Det er mange forskjellige kulturer i Frankrike også;

  • de inkluderer germanske folk som slo seg ned i det som nå er Alsace-Lorraine (regionen som grenser til Tyskland) i løpet av det 5. århundre e.Kr.;
  • Keltere som migrerte sørover fra Storbritannia under jernalderen (3.–1. århundre f.Kr.);
  • Romerne som erobret Gallia innen 52 f.Kr.
  • Franks som invaderte Gallia fra Tyskland i slutten av antikken (5. århundre e.Kr.). Fransk mat gjenspeiler dens lange historie med utenlandsk erobring så vel som urfolkspraksis:
  • for eksempel kombinerer det middelhavsmatlagingsteknikker med lokale ingredienser som smør i stedet for olivenolje eller fisk i stedet for kjøtt på fredager i fastetiden når Katolikker faster fra å spise kjøttprodukter hver fredag til påskedag morgen da Jesus Kristus ble gjenoppstått fra døden etter å ha blitt korsfestet av Pontius Pilatus to dager tidligere (25. mars).

Frankrike er et flott land å besøk, og det er så mange steder du kan gå mens du er der! Hvis du vil se noe av den vakreste arkitekturen i verden eller oppleve lokal kultur, har disse byene alt.