Loading icon

Olympisch winkelcentrum in Londen

Olympisch winkelcentrum in Londen

Klanten haastten zich naar de deur van de Westfield Stratford City-winkel zodra de opening was aangekondigd. Het gigantische winkelcentrum bevindt zich net achter het Olympic Park in Oost-Londen.

Het winkelcomplex van £ 1,45 miljard omvat 300 winkels, 70 restaurants, een bioscoop met 14 zalen , drie hotels, een bowlingbaan en het grootste casino van het VK. De toegang tot het Olympisch Park werd erdoorheen georganiseerd.

Special guest popster Nicole Scherzinger trad op tijdens de officiële openingsceremonie van het winkelcentrum. De burgemeester van Londen, Boris Johnson, was ook aanwezig. Volgens ooggetuigen overkwam hem een ​​onaangename episode - tijdens een welkomstwoord viel een metalen balk van het plafond en landde op slechts een paar meter van het hoofd van de burgemeester.

Mensen begonnen ongeveer 2 uur voordat de meeste winkels opengingen in de rij te staan. Olympische atleten synchroonzwemmer Jenna Randall en roeier Andy Triggs-Hodge ondertekenden handtekeningen bij de opening van de nieuwe Next-winkel.

En Olympisch kampioen Colin Jackson nam deel aan de opening van een filiaal van Lloyds TSB bank. Klanten van het winkelcentrum konden foto's maken met de Olympische fakkel van 2012.

Tot op heden is 95% van de winkelruimte al verhuurd. Er wordt beweerd dat het winkel- en amusementscomplex tot 8500 vaste banen kan bieden.

De hoofdroute naar het Olympisch Park loopt door het winkelcomplex. Grote schermen langs het hoofdpad zenden de belangrijkste sportevenementen van de Olympische Spelen van 2012 uit. Dit object is opgenomen in de stadsgids - een gids voor Londen.