Loading icon

Hurghada - favoritort

Hurghada - favoritort

Restområdena i Egypten har varit populära bland turister från hela världen i många år. En framstående representant för en sådan resort är Hurghada. Detta turistcenter är mycket populärt. Det ligger ungefär på ett avstånd av 500 kilometer från Egyptens huvudstad - Kairo.

Orten spred sig vid Röda havets egyptiska stränder. Det är evig sommar, klart och soligt väder året runt. Hurghada är en oändlig rad av gyllene stränder, öde berg och en magnifik undervattensvärld. Vilket ger en utmärkt möjlighet till dykning och snorkling.

Med antalet hotell per kvadratkilometer kanske Hurghada kommer att ligga på första plats i världen. Det finns mer än 200 bekväma hotell designade för olika rekreationsändamål och för turisters budget.

Nästan alla befintliga hotellkedjor är representerade här. Samtidigt fortsätter staden att expandera och bygga. Här växer moderna hotellkomplex i rekordfart. Nästan alla hotell och hotell är perfekta för en trevlig familjesemester med barn. Kvalitetsservice, utmärkt service från personalen. Hotellarbetare kan kommunicera med alla representanter för europeiska länder. Och våra landsmän i Hurghada känner sig helt bekväma, så de älskar denna semesterort väldigt mycket.

Det unika klimatet i Hurghada bidrar till en bekväm vistelse här under hela kalenderåret. Februari anses vara den svalaste månaden här, medan lufttemperaturen här inte är lägre än +23–+27 grader C. Och vattnet värms upp till +22–+23 grader och över. Och den varmaste månaden är augusti. Lufttemperaturen överstiger inte tröskeln: +34–+36,5 grader. Och vattentemperaturen på stranden går aldrig under +27,5–+29 grader.

Luften i Egypten är torr, så även den varmaste temperaturen här är mycket lättare för kroppen att uppfatta än i Medelhavets semesterorter, där luften är ganska fuktig. På stränderna i Hurghada blåser det nästan alltid en behaglig bris, vilket gör det extremt bekvämt att vila vid kusten, även i den varmaste perioden.

Måltider på hotell och värdshus, som på alla orter i Egypten, organiseras i form av en "buffé". Samtidigt erbjuds ett varierat och rikligt sortiment. Det finns många grönsaker, frukter, sallader, skaldjur och fiskrätter. Paketet innehåller vanligtvis två måltider: frukost och middag. Och på eftermiddagen kan du svalka dig i någon av de lokala restaurangerna eller kaféerna. Det finns väldigt många av dem här. Några av dem finns på plats.

Flyg till Hurgada