Loading icon

Gedragsregels in Sri Lanka

Gedragsregels in Sri Lanka

Net als in elk ander land heeft Sri Lanka zijn eigen gedragsnormen en tradities. Laten we aandacht besteden aan de meest elementaire fatsoensregels voor vakantiegangers in deze exotische uithoek van de wereld. Overal is het de moeite waard om de religie en overtuigingen van de bevolking te onthouden, moet worden opgemerkt dat je alleen in de tempel kunt zijn met uitzicht op het standbeeld van Boeddha, het is onaanvaardbaar om gefotografeerd te worden tegen de achtergrond van het standbeeld, en toont daarmee gebrek aan respect.

Vrouwen moeten bij het betreden van de tempel hun schouders bedekken met een sjaal en mannen dragen korte broeken onder de knieën. Verwijder schoenen en alle lederwaren. Een apart onderwerp is heilige dieren, koeien mogen in ieder geval niet beledigd zijn.

< p data-ctag="figure">

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat ze veel problemen veroorzaken, worden de apen overal gevonden en verschillen ze niet in goede manieren. Houd je eten en spullen goed vast om onaangename verrassingen te voorkomen, deze ondeugende rovers zijn ook onaantastbaar, dus als je al beroofd bent door een aap, zul je het ermee moeten doen. Jongeren die onvoorzichtig zijn met drugs, moeten onthouden dat in dit land op de distributie van drugs en het bezit de doodstraf staat, het is niet de moeite waard om je leven te riskeren voor een moment van plezier.

Houd er rekening mee dat fijnproevers ook voorzichtig moeten zijn, nationale gerechten zijn ongelooflijk pittig, raadpleeg een gids voor het eten.

Neem nooit voedsel met uw linkerhand. In dit land is het acceptabel om alleen met je rechterhand te eten, je kunt een glas in je linkerhand houden. Er worden geen fooien gegeven bij het verlaten van het café, aangezien deze al voorzichtig in de prijs van de bestelling zijn inbegrepen. Dit wordt niet toegepast in hotels en taxi's, dus vergeet niet een fooi te geven, ongeveer $ 10 per persoon.

Duikliefhebbers moeten onthouden dat het verzamelen van koralen verboden is, geldt deze regel niet alleen voor dode stukken die de welwillende oceaan aan land gooit. Je kunt dergelijke geschenken van de natuur vrij verzamelen. Houd er ook rekening mee dat na zonsondergang het verbreken van de stilte niet welkom is, vergeet vuurwerk, luide drinkliedjes en onstuimig gelach.

Je moet ook niet kussen op openbare plaatsen en andere intieme gevoelens voor je soulmate tonen. Het is ook buitengewoon onfatsoenlijk om in het openbaar je stem te verheffen. Op openbare plaatsen moeten vrouwen hun benen boven de knieën bedekken en mogen mannen niet paraderen in zwembroeken. Over het algemeen zijn de regels niet zo moeilijk en talrijk en gemakkelijk te onthouden, wat zal bijdragen aan een aangenaam verblijf.