Loading icon

Anstendighetsregler på Sri Lanka

Anstendighetsregler på Sri Lanka

Som i alle andre land har Sri Lanka sine egne normer for oppførsel og tradisjoner. La oss ta hensyn til de mest grunnleggende anstendighetsreglene for ferierende i dette eksotiske hjørnet av verden. Overalt er det verdt å huske befolkningens religion og tro, det må bemerkes at du kun kan være i tempelet vendt mot statuen av Buddha, det er uakseptabelt å bli fotografert mot bakgrunnen til statuen, og viser dermed respektløshet.

Når de går inn i templet, må kvinner dekke skuldrene med et skjerf, og menn bruker shorts under knærne. Pass på å fjerne sko og alle lærvarer. Et eget tema er hellige dyr, kyr skal i alle fall ikke bli fornærmet.

< p data-ctag="figure">

Selv om det er usannsynlig at de vil forårsake mye trøbbel, men apene finnes bare ved hver sving og skiller seg ikke ut i gode manerer. Hold maten og eiendelene tett for å unngå ubehagelige overraskelser, disse rampete ranerne er også urørlige, så hvis du allerede er ranet av en ape, må du tåle det. Unge mennesker som er uforsiktige med narkotika bør huske at i dette landet er distribusjon av narkotika og besittelse straffbart med døden, det er ikke verdt å risikere livet for et øyeblikks glede.

Vær oppmerksom på at gourmeter også må være forsiktige, nasjonal mat er utrolig krydret. en veiledning før du spiser.

Ta aldri mat med venstre hånd. I dette landet er det akseptabelt å spise med kun høyre hånd, du kan holde et glass i venstre. Det gis ikke tips når du forlater kafeen, da de allerede er forsiktig inkludert i bestillingens pris. Dette praktiseres ikke på hoteller og taxier, så ikke glem å gi tips, ca $10 per person.

Dykkerentusiaster bør huske at innsamling av koraller er forbudt, gjelder denne regelen ikke bare for døde stykker som det velvillige havet kaster i land. Du kan samle slike naturgaver fritt. Vær også oppmerksom på at etter solnedgang er det ikke velkomment å bryte stillheten, glem fyrverkeri, høylytte drikkesanger og støyende latter.

Du bør heller ikke kysse på offentlige steder og vise andre intime følelser for din sjelevenn. Det er også ekstremt uanstendig å heve stemmen offentlig. På offentlige steder bør kvinner dekke bena over knærne, og menn bør ikke paradere i badebukse. Generelt er reglene ikke så vanskelige og mange og enkle å huske, noe som vil bidra til et hyggelig opphold.