Loading icon

Anständighetsregler i Sri Lanka

Anständighetsregler i Sri Lanka

Som i alla andra länder har Sri Lanka sina egna normer för beteende och traditioner. Låt oss uppmärksamma de mest grundläggande anständighetsreglerna för semesterfirare i detta exotiska hörn av världen. Överallt är det värt att komma ihåg befolkningens religion och tro, det måste noteras att du bara kan vara i templet vänd mot statyn av Buddha, det är oacceptabelt att bli fotograferad mot statyns bakgrund, vilket visar respektlöshet.

När de går in i templet måste kvinnor täcka sina axlar med en halsduk och män bär shorts under knäna. Se till att ta bort skor och alla lädervaror. Ett separat ämne är heliga djur, kor ska inte bli förolämpade i alla fall.

< p data-ctag="figure">

Även om de sannolikt inte kommer att orsaka mycket problem, men aporna hittas precis vid varje tur och skiljer sig inte åt i bra sätt. Håll din mat och dina tillhörigheter täta för att undvika obehagliga överraskningar, dessa busiga rånare är också oberörbara, så om du redan är rånad av en apa får du stå ut med det. Unga människor som slarvar med droger bör komma ihåg att i det här landet är distribution av narkotika och innehav straffbart med döden, det är inte värt att riskera livet för en stunds nöje.

Observera att även gourmeter måste vara försiktiga, nationell mat är otroligt kryddig, rådfråga en guide innan du äter.

Ta aldrig mat med vänster hand. I det här landet är det acceptabelt att äta med bara din högra hand, du kan hålla ett glas i din vänstra. Dricks ges inte när du lämnar caféet, eftersom de redan försiktigt ingår i beställningspriset. Detta praktiseras inte på hotell och taxibilar, så glöm inte att ge dricks, cirka $10 per person.

Dykentusiaster bör komma ihåg att det är förbjudet att samla koraller, denna regel gäller inte bara för döda bitar som det välvilliga havet kastar i land. Du kan samla sådana naturgåvor fritt. Observera också att det inte är välkommet att bryta tystnaden efter solnedgången, glöm fyrverkerier, högljudda dricksånger och bullrande skratt.

Du bör inte heller kyssas på offentliga platser och visa andra intima känslor för din själsfrände. Det är också extremt oanständigt att höja sin röst offentligt. På offentliga platser bör kvinnor täcka sina ben ovanför knäna, och män bör inte paradera i badbyxor. I allmänhet är reglerna inte så svåra och många och lätta att komma ihåg, vilket kommer att bidra till en trevlig vistelse.