Loading icon

De største lufthavne i verden - fem giganter

Moderne fly er en bekvem og hurtig måde at komme overalt i verden på. Rejser, der plejede at tage måneder, dækkes nu af flyselskaber i løbet af få timer.
Hovedsloganet for nutidens flyselskaber er baseret på tre principper - hastighed, sikkerhed og komfort. Mange mennesker fra hele verden vælger flyrejser som en måde at rejse på. En betydelig strøm af kunder tvinger flyselskaber til at forbedre og udvide eksisterende hubs (hub-lufthavne) og bygge nye på kort tid.

Nogle moderne lufthavne på planeten har et areal, der er større end hele specifikke byer. Tilstedeværelsen af ​​en fremragende materialebase, avanceret design og en række tilgængelige tjenester gør lufthavne til virkelige livscentre, der fungerer separat, idet de er inde i rigtige byer.

Nedenfor er en vurdering af de største lufthavne på planeten - majestætiske titaner, der forbløffer fantasien. Disse mirakler, skabt af menneskehænder, skal ses af alle!

5. plads - Dubai International Airport . UAE

De moderne Emirater er et symbol på den førsteklasses orientalske drøm. Det samme gælder landets hovedlufthavn i Dubai. Det tog halvtreds år at skabe et elitekompleks, der besatte et enormt område fra et iøjnefaldende luftcenter. Især for enhver besøgende har lufthavnen adskillige hoteller, utroligt mange butikker, butikker, førsteklasses restauranter, barer og caféer, et enormt kropsplejecenter, flere swimmingpools, et businesscenter og en bred vifte af forskellige tjenester og tjenester. Dette gør det muligt for lufthavnen at holde trit med tiden og tilfredsstille sine kunders ønsker og luner.

Beskyttelsen af ​​komplekset udføres på højeste niveau og ved hjælp af avancerede teknologier. I henhold til sikkerhedsbestemmelserne er en nethindescanning f.eks. et nødvendigt trin for at bestå testen for hver klient.

4. plads - Capital International Airport . Kina

Den største lufthavn i Kina og Asien indtager den fjerde verdensposition med hensyn til skala, den anden med hensyn til arbejdsbyrde. Den kinesiske lufthavn har gennemgået adskillige globale ombygninger og forbedringer. Resultatet var en stigning i niveauet af materialebasen og reguleringen af ​​butikkernes prispolitik til fordel for kunderne. Dette spillede en rolle og gjorde det muligt for Shoudu-lufthavnen at betjene 80 millioner passagerer om året og blive den dominerende flyrejsestruktur på det asiatiske marked.

3. plads - Hartsfield-Jackson Airport . USA

Komplekset ligger i Atlanta og har den største passagertrafik i landet. Lidt mindre end 100 millioner kunder bruger årligt lufthavnens tjenester, hvilket allerede er flere end i de europæiske landes hovedlufthavne. For eksempel i London Heathrow er passagerstrømmen anslået til 70 millioner, og i Paris Charles de Gaulle til 60.

Atlanta-lufthavnen er ikke efterspurgt uden for staterne, da virksomhedens forretningsstrategi er rettet mod indenrigsflyvninger. Ikke desto mindre tildeler en rekordkvart million passagerer om dagen komplekset titlen som den travleste lufthavn på planeten, på trods af det relativt beskedne areal på 2000 hektar.

2. plads - Denver Airport . USA

Lufthavnen stammer fra sin historie i 1995 i Denver. Komplekset er stadig det største i staterne (140 km2).Denver Lufthavn er et sted, hvor der er bygget utallige mysterier og mysterier. Konspirationsteoretikere er kommet med lange lister af beviser og argumenter til støtte for hemmeligheden, som kompleksets ansatte angiveligt gemmer på. For eksempel er den øverste del af terminalen designet i form af telte, som et symbol på bjergkæden i Cordillera system. Der er en række fortolkninger af denne arkitektoniske løsning, hvoraf den ene er "indisk". Angiveligt tvang indiske ledere bystyret til at ændre det arkitektoniske design af det fremtidige kompleks og skabe et tag i form af wigwams. Det skyldes, at en gammel indisk kirkegård engang lå på byggepladsen. En anden konspirationsteori er meget populær - beskyttelse mod termiske kameraer.

"Teltene" er lavet af et materiale, der forhindrer enhver scanning af interiøret. Til gengæld vil dette give dig mulighed for skjult at placere mange mennesker i strukturens vægge. Nogle lokale mener også, at der er et netværk af tunneller og pansrede shelters under strukturen. Denne idé forstærkes af, at en stor del af jorden under opførelsen af ​​lufthavnen blev udgravet og fjernet - en tredjedel af den masse, der blev udgravet under opførelsen af ​​kanalen i Panamabugten.

Brændstoffet til konstruktionen af ​​nye teorier var de skandaløse vægkort, der fanger opmærksomheden hos besøgende til hovedterminalen af Denver lufthavn. Kunstnerne afbildede døde mennesker, døde dyr, børn med våben, en militærmand i en gasmaske og ødelagte huse.

Disse billeder forbløffer de besøgendes sind den dag i dag.Særlig opmærksomhed fra tilhængere af forskellige teorier fortjente monumentet af den blå hest. På grund af det specifikke udseende fik bygningen straks tilnavnet "den fatale hest". Billedhuggerens pludselige død, mens han arbejdede på skabelsen af ​​den "blå mustang", styrkede kun nogle personers tillid til skulpturens overnaturlige natur.

1. plads - King Fahd Airport . Saudi-Arabien

For at forstå omfanget af den arabiske lufthavn skal du forestille dig Letlands hovedstad og derefter forbinde en anden af ​​den samme. Resultatet af denne ligning vil være det største arabiske flyrejsekompleks. Lufthavnen rangerer først i verden målt på skala. Det omtrentlige areal er 780 kvadratkilometer!

Lufthavnen har terminaler i seks niveauer. En af dem tjener udelukkende medlemmer af familien til landets hersker. De vigtigste landingsbaner strakte sig over hele to kilometer. Lufthavnen har en moské med en kapacitet på op til to tusinde mennesker. Samtidig er omfattende parkeringspladser designet til fire tusinde biler.

Dette tillader lufthavnen i Dammam for at betjene et stort antal kunder. Det er interessant, at den arabiske lufthavn ikke fungerer på alle sine kapaciteter, da den har en ubekvem beliggenhed. Situationen ændrer sig dog, og i løbet af det seneste årti er kundestrømmen firedoblet.

Billige flyrejser er here