Loading icon

De grootste luchthavens ter wereld - vijf reuzen

Moderne vluchten zijn een handige en snelle manier om overal ter wereld te komen. Reizen die vroeger maanden duurden, worden nu binnen enkele uren door vliegtuigen afgelegd.
De belangrijkste slogan van de luchtvaartmaatschappijen van vandaag is gebaseerd op drie principes: snelheid, veiligheid en comfort. Veel mensen van over de hele wereld kiezen voor vliegreizen als een manier van reizen. Een aanzienlijke stroom klanten dwingt luchtvaartmaatschappijen om bestaande hubs (hubluchthavens) te verbeteren en uit te breiden, en in korte tijd nieuwe te bouwen.

Sommige moderne luchthavens op de planeet hebben een oppervlakte die groter is dan hele specifieke steden. De aanwezigheid van een uitstekende materiële basis, een geavanceerd ontwerp en een verscheidenheid aan beschikbare diensten maken luchthavens tot echte levenscentra die afzonderlijk functioneren, omdat ze zich in echte steden bevinden.

Hieronder vindt u een beoordeling van de grootste luchthavens ter wereld - majestueuze titanen die tot de verbeelding spreken. Deze wonderen, gemaakt door mensenhanden, moeten door iedereen gezien worden!

5e plaats - Dubai International Airport. VAE

De moderne Emiraten is een symbool van de eersteklas oosterse droom. Hetzelfde geldt voor de belangrijkste luchthaven van het land in Dubai. Het duurde vijftig jaar om vanuit een onopvallend luchtcentrum een ​​elitecomplex te creëren dat een immens gebied besloeg. Speciaal voor elke bezoeker heeft de luchthaven verschillende hotels, een ongelooflijk aantal winkels, boetieks, premium restaurants, bars en cafés, een enorm lichaamsverzorgingscentrum, verschillende zwembaden, een zakencentrum en een breed scala aan verschillende diensten en diensten. Hierdoor kan de luchthaven gelijke tred houden met de tijd en voldoen aan alle wensen en grillen van haar klanten.

De beveiliging van het complex wordt uitgevoerd op het hoogste niveau en met behulp van geavanceerde technologieën. Volgens de veiligheidsvoorschriften is een netvliesscan bijvoorbeeld een noodzakelijke stap om voor elke klant te slagen voor de test.

4e plaats - Capital International Airport. China

De grootste luchthaven in China en Azië bezet de vierde wereldpositie qua schaal, de tweede qua werklast. De Chinese luchthaven heeft verschillende wereldwijde verbouwingen en verbeteringen ondergaan. Het resultaat was een verhoging van het niveau van de materiële basis en de regulering van het prijsbeleid van winkels ten gunste van klanten. Dit speelde een rol en stelde de luchthaven van Shoudu in staat om 80 miljoen passagiers per jaar te bedienen en de dominante structuur voor vliegreizen op de Aziatische markt te worden.

3e plaats - Hartsfield-Jackson Airport. VS

Het complex bevindt zich in Atlanta en heeft het grootste passagiersverkeer van het land. Jaarlijks maken iets minder dan 100 miljoen klanten gebruik van de diensten van de luchthaven, wat al meer is dan op de belangrijkste luchthavens van Europese landen. In Londen Heathrow wordt de passagiersstroom bijvoorbeeld geschat op 70 miljoen en in Parijs Charles de Gaulle op 60.

Er is geen vraag naar de luchthaven van Atlanta buiten de staten, aangezien de bedrijfsstrategie van het bedrijf gericht is op binnenlandse vluchten. Niettemin, een record van een kwart miljoen passagiers per dag, geeft het complex de titel van drukste luchthaven ter wereld, ondanks de relatief bescheiden oppervlakte van 2000 hectare.

2e plaats - Denver Airport. VS

De geschiedenis van de luchthaven vindt plaats in 1995 in Denver. Het complex is nog steeds het grootste in de Verenigde Staten (140 km2). Denver Airport is een plek waaromheen talloze mysteries en mysteries zijn gebouwd. Samenzweringstheoretici hebben lange lijsten met bewijzen en argumenten bedacht om het geheim te ondersteunen dat de werknemers van het complex zouden verbergen. Zo is het bovenste deel van de terminal ontworpen in de vorm van tenten, als symbool van de bergketen in de Cordillera-systeem. Er zijn een aantal interpretaties van deze architectonische oplossing, waarvan er één "Indiaas" is. Naar verluidt dwongen Indiase leiders het stadsbestuur om het architectonisch ontwerp van het toekomstige complex aan te passen en een dak in de vorm van wigwams te creëren. Op de bouwplaats lag namelijk ooit een oude indianenbegraafplaats. Een andere complottheorie is erg populair: bescherming tegen warmtebeeldcamera's.

De "tenten" zijn gemaakt van een materiaal dat elke scan van het interieur verhindert. Dit stelt je op zijn beurt in staat om heimelijk veel mensen in de muren van het gebouw te plaatsen. Sommige lokale bewoners geloven ook dat er een netwerk van tunnels en gepantserde schuilplaatsen onder het gebouw is. Dit idee wordt nog versterkt door het feit dat tijdens de aanleg van de luchthaven een groot deel van de grond is afgegraven en afgevoerd - een derde van de massa die is afgegraven tijdens de aanleg van het kanaal in de Golf van Panama.

De brandstof voor de constructie van nieuwe theorieën waren de schandalige wandkaarten die de aandacht trokken van bezoekers aan de hoofdterminal van de luchthaven van Denver. De kunstenaars beeldden dode mensen, dode dieren, kinderen met wapens, een militair met een gasmasker en verwoeste huizen af.

Deze beelden verbazen de geesten van bezoekers tot op de dag van vandaag. Speciale aandacht van aanhangers van verschillende theorieën verdiende het monument van het blauwe paard. Vanwege de specifieke uitstraling kreeg het gebouw meteen de bijnaam het "fatale paard". De plotselinge dood van de beeldhouwer tijdens het werken aan de creatie van de "blauwe mustang" heeft het vertrouwen van sommige individuen in de bovennatuurlijke aard van het beeld alleen maar versterkt.

1e plaats - King Fahd Airport. Saoedi-Arabië

Om de schaal van de Arabische luchthaven te begrijpen, moet u zich de hoofdstad van Letland voorstellen en vervolgens een andere van hetzelfde aansluiten. Het resultaat van deze vergelijking zal het grootste Arabische vliegreiscomplex zijn. De luchthaven staat qua schaal op de eerste plaats in de wereld. De geschatte oppervlakte is 780 vierkante kilometer!

De luchthaven heeft terminals met zes verdiepingen. Een van hen bedient uitsluitend leden van de familie van de heerser van het land. De hoofdbanen strekten zich uit over maar liefst twee kilometer. De luchthaven heeft een moskee met een capaciteit van maximaal tweeduizend mensen. Tegelijkertijd zijn er uitgebreide parkeerplaatsen ontworpen voor vierduizend auto's.

Hierdoor kan de luchthaven in Dammam een ​​enorm aantal klanten bedienen. Het is interessant dat de Arabische luchthaven niet op al zijn capaciteiten werkt, omdat het een onhandige locatie heeft. De situatie is echter aan het veranderen en in de afgelopen tien jaar is de stroom klanten verviervoudigd.

Goedkope vluchten zijn hier