Loading icon

De största flygplatserna i världen - fem jättar

Moderna flyg är ett bekvämt och snabbt sätt att ta sig vart som helst i världen. Resor som brukade ta månader täcks nu av flygplan inom några timmar.
Huvudsloganen för dagens flygbolag bygger på tre principer - hastighet, säkerhet och komfort. Många människor från hela världen väljer flygresor som ett sätt att resa. Ett betydande flöde av kunder tvingar flygbolagen att förbättra och utöka befintliga nav (hubbar) och bygga nya på kort tid.

Vissa moderna flygplatser på planeten har en yta som är större än hela specifika städer. Närvaron av en utmärkt materialbas, avancerad design och en mängd olika tillgängliga tjänster gör flygplatser till verkliga livscentrum som fungerar separat, i verkliga städer.

Nedan är en bedömning av de största flygplatserna på planeten. - majestätiska titaner som förvånar fantasin. Dessa mirakel, skapade av mänskliga händer, måste ses av alla!

5:e plats - Dubais internationella flygplats. UAE

De moderna Emirates är en symbol för den förstklassiga orientaliska drömmen. Detsamma gäller landets huvudflygplats i Dubai. Det tog femtio år att skapa ett elitkomplex som ockuperade ett enormt område från ett oansenligt luftcentrum. Speciellt för alla besökare har flygplatsen flera hotell, otroligt många butiker, boutiquer, förstklassiga restauranger, barer och kaféer, ett enormt kroppsvårdscenter, flera pooler, ett businesscenter och en mängd olika tjänster och tjänster. Detta gör att flygplatsen kan hålla jämna steg med tiden och tillfredsställa alla kunders önskemål och nycker.

Skydd av komplexet utförs på högsta nivå och med hjälp av avancerad teknik. Till exempel, enligt säkerhetsföreskrifterna, är en näthinneskanning ett nödvändigt steg för att klara testet för varje klient.

4:e plats - Capital International Airport

a>. Kina

Den största flygplatsen i Kina och Asien har den fjärde världspositionen när det gäller skala, den andra när det gäller arbetsbelastning. Den kinesiska flygplatsen har genomgått flera globala ombyggnader och förbättringar. Resultatet blev en ökning av nivån på materialbasen och regleringen av butikernas prispolitik till förmån för kunderna. Detta spelade en roll och gjorde det möjligt för Shoudu-flygplatsen att betjäna 80 miljoner passagerare per år och bli den dominerande flygresestrukturen på den asiatiska marknaden.

3:e plats - Hartsfield-Jackson Airport. USA

Komplexet ligger i Atlanta och har den största passagerartrafiken i landet. Lite mindre än 100 miljoner kunder använder flygplatsens tjänster årligen, vilket redan är fler än på huvudflygplatserna i europeiska länder. Till exempel i London Heathrow uppskattas passagerarflödet till 70 miljoner och i Paris Charles de Gaulle till 60.

Atlantas flygplats är inte efterfrågad utanför staterna, eftersom företagets affärsstrategi är inriktad på inrikesflyg. Ändå, en rekordkvarts miljon passagerare per dag, belönar komplexet med titeln som den mest trafikerade flygplatsen på planeten, trots den relativt blygsamma ytan på 2000 hektar.

2:a plats - Denver Airport. USA

Flygplatsen har sitt ursprung i Denver 1995. Komplexet är fortfarande det största i staterna (140 km2).Denver Airport är en plats runt vilken otaliga mysterier och mysterier byggs upp. Konspirationsteoretiker har kommit med långa listor med bevis och argument för att stödja hemligheten som komplexets anställda påstås gömma sig. Till exempel är den övre delen av terminalen utformad i form av tält, som en symbol för bergskedjan i Cordillera system. Det finns ett antal tolkningar av denna arkitektoniska lösning, varav en är "indisk". Påstås ha tvingat indiska ledare stadens regering att ändra den arkitektoniska utformningen av det framtida komplexet och skapa ett tak i form av wigwams. Det beror på att en gammal indisk kyrkogård en gång låg vid byggarbetsplatsen. En annan konspirationsteori är mycket populär - skydd mot värmekamera.

"Tälten" är gjorda av ett material som förhindrar all skanning av interiören. I sin tur kommer detta att tillåta dig att i hemlighet placera många människor i strukturens väggar. Vissa lokalbefolkning tror också att det finns ett nätverk av tunnlar och pansarskydd under strukturen. Denna idé förstärks av det faktum att under byggandet av flygplatsen grävdes och avlägsnades en stor del av jorden – en tredjedel av den massa som grävdes ut under byggandet av kanalen i Panamabukten.

Bränsle för att bygga nya teorier var de skandalösa väggkartorna som fångar besökarnas blickar till huvudterminalen på flygplatsen i Denver. Konstnärerna avbildade döda människor, döda djur, barn med vapen, en militär i gasmask och förstörda hus.

Dessa bilder förvånar besökarnas sinnen än i dag. Särskild uppmärksamhet från anhängare av olika teorier förtjänade monumentet av den blå hästen. På grund av det specifika utseendet fick byggnaden omedelbart smeknamnet "den dödliga hästen". Skulptörens plötsliga död under arbetet med skapandet av den "blå mustangen" stärkte bara vissa individers förtroende för skulpturens övernaturliga natur.

1:a plats - King Fahd Airport. Saudiarabien

För att förstå omfattningen av den arabiska flygplatsen måste du föreställa dig Lettlands huvudstad och sedan ansluta en till av samma. Resultatet av denna ekvation kommer att bli det största arabiska flygkomplexet. Flygplatsen rankas först i världen när det gäller skala. Den ungefärliga arean är 780 kvadratkilometer!

Flygplatsen har sex nivåer terminaler. En av dem tjänar uteslutande medlemmar av familjen till härskaren i landet. Huvudbanorna sträckte sig så mycket som två kilometer. Flygplatsen har en moské med en kapacitet på upp till två tusen personer. Samtidigt är omfattande parkeringsplatser utformade för fyra tusen bilar.

Detta gör att flygplatsen i Dammam kan betjäna ett stort antal kunder. Det är intressant att den arabiska flygplatsen inte fungerar alls, eftersom den har ett obekvämt läge. Situationen håller dock på att förändras och under det senaste decenniet har kundflödet fyrdubblats.

Billiga flyg finns här