Loading icon

De største flyplassene i verden - fem giganter

Moderne flyreiser er en praktisk og rask måte å komme seg hvor som helst i verden. Reiser som før tok måneder dekkes nå av flyselskaper i løpet av få timer.
Hovedsloganet til dagens flyselskaper er basert på tre prinsipper – hastighet, sikkerhet og komfort. Mange mennesker fra hele verden velger flyreiser som en måte å reise på. En betydelig strøm av kunder tvinger flyselskapene til å forbedre og utvide eksisterende knutepunkt (hub-flyplasser), og bygge nye på kort tid.

Noen moderne flyplasser på planeten har et område som er større enn hele bestemte byer. Tilstedeværelsen av en utmerket materialbase, avansert design og en rekke tilgjengelige tjenester gjør flyplasser til virkelige livssentre som fungerer separat, i virkelige byer.

Nedenfor er en rangering av de største flyplassene på planeten. - majestetiske titaner som forbløffer fantasien. Disse miraklene, skapt av menneskelige hender, må sees av alle!

5. plass - Dubai internasjonale lufthavn. UAE

De moderne Emiratene er et symbol på den førsteklasses orientalske drømmen. Det samme gjelder landets hovedflyplass i Dubai. Det tok femti år å lage et elitekompleks som okkuperte et enormt område fra et iøynefallende luftsenter. Spesielt for enhver besøkende har flyplassen flere hoteller, et utrolig antall butikker, boutiquer, førsteklasses restauranter, barer og kafeer, et enormt kroppspleiesenter, flere svømmebassenger, et forretningssenter og et bredt utvalg av ulike tjenester og tjenester. Dette gjør at flyplassen kan holde tritt med tiden og tilfredsstille kundenes ønsker og innfall.

Beskyttelsen av komplekset utføres på høyeste nivå og ved hjelp av avansert teknologi. For eksempel, i henhold til sikkerhetsforskriftene, er en netthinneskanning et nødvendig trinn for å bestå testen for hver klient.

4. plass - Capital International Airport

a>. Kina

Den største flyplassen i Kina og Asia inntar den fjerde verdensposisjonen når det gjelder skala, den andre når det gjelder arbeidsmengde. Den kinesiske flyplassen har gjennomgått flere globale ombygginger og forbedringer. Resultatet var en økning i nivået på materialgrunnlaget og reguleringen av prispolitikken til butikkene til fordel for kundene. Dette spilte en rolle og gjorde at Shoudu-flyplassen kunne betjene 80 millioner passasjerer i året og bli den dominerende flyreisestrukturen på det asiatiske markedet.

3. plass - Hartsfield-Jackson Airport. USA

Komplekset ligger i Atlanta og har den største passasjertrafikken i landet. Litt mindre enn 100 millioner kunder bruker flyplassens tjenester årlig, noe som allerede er flere enn på hovedflyplassene i europeiske land. For eksempel, i London Heathrow er passasjerstrømmen estimert til 70 millioner, og i Paris Charles de Gaulle til 60.

Atlanta-flyplassen er ikke etterspurt utenfor statene, siden selskapets forretningsstrategi er rettet mot innenlandsflyvninger. Ikke desto mindre, en rekordkvart million passasjerer per dag, belønner komplekset med tittelen som den travleste flyplassen på planeten, til tross for det relativt beskjedne arealet på 2000 hektar.

2. plass - Denver flyplass. USA

Flyplassen har sin historie i 1995 i Denver. Komplekset er fortsatt det største i statene (140 km2).Denver flyplass er et sted rundt utallige mysterier og mysterier. Konspirasjonsteoretikere har kommet med lange lister med bevis og argumenter for å støtte hemmeligheten som kompleksets ansatte angivelig skjuler. For eksempel er den øvre delen av terminalen utformet i form av telt, som et symbol på fjellkjeden i Cordillera system. Det finnes en rekke tolkninger av denne arkitektoniske løsningen, en av dem er "indisk". Angivelig tvang indiske ledere bystyret til å endre den arkitektoniske utformingen av det fremtidige komplekset og lage et tak i form av wigwams. Dette er fordi en gammel indisk kirkegård en gang lå på byggeplassen. En annen konspirasjonsteori er veldig populær - beskyttelse mot termiske kameraer.

"Teltene" er laget av et materiale som hindrer enhver skanning av interiøret. I sin tur vil dette tillate deg å i det skjulte plassere mange mennesker i strukturens vegger. Noen lokalbefolkningen tror også at det er et nettverk av tunneler og pansrede tilfluktsrom under strukturen. Denne ideen forsterkes av at under byggingen av flyplassen ble en stor del av jorda gravd ut og fjernet – en tredjedel av massen som ble gravd ut under byggingen av kanalen i Panamabukta.

Brennet for konstruksjonen av nye teorier var de skandaløse veggkartene som fanger oppmerksomheten til besøkende til hovedterminalen på flyplassen i Denver. Kunstnerne avbildet døde mennesker, døde dyr, barn med våpen, en militærmann i gassmaske og ødelagte hus.

Disse bildene forbløffer hodet til besøkende den dag i dag. Spesiell oppmerksomhet fra tilhengere av ulike teorier fortjente monumentet til den blå hesten. På grunn av det spesifikke utseendet fikk bygningen umiddelbart tilnavnet "den fatale hesten". Den plutselige døden til skulptøren mens han arbeidet med å lage den "blå mustangen" styrket bare tilliten til enkelte individer om skulpturens overnaturlige natur.

1. plass - King Fahd Airport. Saudi-Arabia

For å forstå omfanget av den arabiske flyplassen, må du forestille deg hovedstaden i Latvia, og deretter koble til en annen av den samme. Resultatet av denne ligningen vil være det største arabiske flyreisekomplekset. Flyplassen rangerer først i verden når det gjelder skala. Det omtrentlige området er 780 kvadratkilometer!

Flyplassen har terminaler på seks nivåer. En av dem tjener utelukkende medlemmer av familien til herskeren i landet. Hovedbanene strakte seg i hele to kilometer. Flyplassen har en moske med en kapasitet på opptil to tusen mennesker. Samtidig er det utformet omfattende parkeringsplasser for fire tusen biler.

Dette gjør at flyplassen i Dammam kan betjene et stort antall kunder. Det er interessant at den arabiske flyplassen ikke fungerer i det hele tatt, siden den har en upraktisk beliggenhet. Situasjonen er imidlertid i endring og i løpet av det siste tiåret har strømmen av kunder firedoblet seg.

Billige flyreiser er her