Dünyanın en büyük havaalanları - beş dev
Modern uçuşlar, dünyanın herhangi bir yerine ulaşmanın rahat ve hızlı bir yoludur. Eskiden aylar süren yolculuklar artık uçaklarla saatler içinde yapılıyor.
Günümüz havayollarının ana sloganı üç ilke üzerine kurulu: hız, emniyet ve konfor. Dünyanın her yerinden birçok insan, seyahat etmenin bir yolu olarak hava yolculuğunu seçiyor. Önemli bir müşteri akışı, havayollarını mevcut merkezleri (ana havalimanları) iyileştirip genişletmeye ve kısa sürede yenilerini inşa etmeye zorluyor.
Gezegendeki bazı modern havaalanları, belirli şehirlerin tamamından daha geniş bir alana sahiptir. Mükemmel bir malzeme tabanının, gelişmiş tasarımın ve çeşitli mevcut hizmetlerin varlığı, havalimanlarını gerçek şehirlerin içinde ayrı işleyen gerçek yaşam merkezleri haline getirir.
Aşağıda, gezegendeki en büyük havalimanlarının derecelendirmesi yer almaktadır. - hayal gücünü hayrete düşüren görkemli titanlar. İnsan elinin yarattığı bu mucizeler herkes tarafından görülmeli!
5. sıra - Dubai Uluslararası Havalimanı. BAE
Modern Emirates, seçkin doğu rüyasının bir simgesidir. Aynısı, ülkenin Dubai'deki ana havalimanı için de geçerli. Göze çarpmayan bir hava merkezinden uçsuz bucaksız bir alanı kaplayan seçkin bir kompleks oluşturmak elli yıl sürdü. Özellikle herhangi bir ziyaretçi için, havalimanında birkaç otel, inanılmaz sayıda mağaza, butik, birinci sınıf restoran, bar ve kafeler, devasa bir vücut bakım merkezi, birkaç yüzme havuzu, bir iş merkezi ve çok çeşitli farklı hizmet ve hizmetler bulunmaktadır. Bu, havalimanının zamana ayak uydurmasına ve müşterilerinin tüm istek ve isteklerini karşılamasına olanak tanır.
Sitenin koruması en üst düzeyde ve ileri teknolojiler kullanılarak yapılmaktadır. Örneğin, güvenlik düzenlemelerine göre, her müşteri için testi geçmek için retina taraması gerekli bir adımdır.
4. sıra - Capital International Airport. Çin
Çin ve Asya'daki en büyük havalimanı, ölçek açısından dördüncü, iş yükü açısından ise ikinci sırada yer alıyor. Çin havaalanı birkaç küresel yeniden inşa ve iyileştirmeden geçti. Sonuç, malzeme tabanı seviyesinde bir artış ve mağazaların fiyatlandırma politikasının müşteriler lehine düzenlenmesiydi. Bu bir rol oynadı ve Shoudu havaalanının yılda 80 milyon yolcuya hizmet vermesine ve Asya pazarında baskın hava yolculuğu yapısı haline gelmesine olanak sağladı.
3. sıra - Hartsfield-Jackson Havaalanı. ABD
Kompleks, Atlanta'da bulunmaktadır ve ülkedeki en büyük yolcu trafiğine sahiptir. Yılda 100 milyondan biraz daha az müşteri, halihazırda Avrupa ülkelerinin ana havalimanlarından daha fazla olan havalimanı hizmetlerini kullanıyor. Örneğin, Londra Heathrow'da yolcu akışının 70 milyon, Paris Charles de Gaulle'de ise 60 milyon olduğu tahmin ediliyor.
Şirketin iş stratejisi iç hat uçuşlarını hedeflediğinden, Atlanta havaalanı eyalet dışında talep görmüyor. Bununla birlikte, günlük rekor bir çeyrek milyon yolcu, 2000 hektarlık nispeten mütevazı alana rağmen, kompleksi gezegendeki en işlek havaalanı unvanıyla ödüllendiriyor.
2. sıra - Denver Havaalanı. ABD
Havalimanın tarihi 1995 yılında Denver'dadır. Kompleks halen eyaletlerin en büyüğüdür (140 km2). Denver Havaalanı, çevresinde sayısız gizemin inşa edildiği bir yerdir. Komplo teorisyenleri, kompleks çalışanlarının sakladığı iddia edilen sırrı desteklemek için uzun kanıt ve argüman listeleri çıkardılar. Cordillera sistemi. Bu mimari çözümün bir dizi yorumu var, bunlardan biri "Hint". İddiaya göre, Hintli liderler şehir yönetimini gelecekteki kompleksin mimari tasarımını değiştirmeye ve çadır şeklinde bir çatı oluşturmaya zorladı. Bunun nedeni, bir zamanlar inşaat alanında eski bir Hint mezarlığının bulunmasıdır. Başka bir komplo teorisi çok popüler - termal kameralardan korunma.
"Çadırlar", iç kısımların taranmasını önleyen bir malzemeden yapılmıştır. Buna karşılık, bu, birçok insanı gizlice yapının duvarlarına yerleştirmenize izin verecektir. Bazı yerel halk, yapının altında bir tünel ağı ve zırhlı sığınaklar olduğuna da inanıyor. Bu fikir, havaalanının inşası sırasında toprağın büyük bir kısmının - Panama Körfezi'ndeki kanalın inşası sırasında kazılan kütlenin üçte birinin - kazılıp çıkarılması gerçeğiyle destekleniyor.
Yeni teorilerin inşası için yakıt Denver havaalanının ana terminaline gelen ziyaretçilerin dikkatini çeken skandal duvar haritalarıydı. Sanatçılar ölü insanları, ölü hayvanları, silahlı çocukları, gaz maskeli bir askeri ve yıkılmış evleri tasvir ettiler.
Bu görüntüler, bugüne kadarki ziyaretçilerin zihinlerini hayrete düşürüyor.Mavi at anıtı, çeşitli teorilerin taraftarlarının özel ilgisini hak etti. Özel görünümü nedeniyle, bina hemen "ölümcül at" olarak adlandırıldı. Heykeltıraşın "mavi mustang" üzerinde çalışırken ani ölümü, yalnızca bazı kişilerin heykelin doğaüstü doğasına olan güvenini güçlendirdi.
1. sıra - Kral Fahd Havaalanı. Suudi Arabistan
Arap havalimanının büyüklüğünü anlamak için, Letonya'nın başkentini hayal etmeniz ve ardından aynısından bir tane daha bağlamanız gerekir. Bu denklemin sonucu, en büyük Arap hava yolculuğu kompleksi olacaktır. Havalimanı, ölçek bakımından dünyada birinci sırada yer almaktadır. Yaklaşık alan 780 kilometrekare!