Loading icon

Kroatiens hovedstad - Zagreb

Kroatiens hovedstad - Zagreb

Europæisk af udseende, men ihærdigt kroatisk i ånden, Zagreb bærer præg og vidnesbyrd fra de århundreder, der er gået under styret af Wien og Budapest. Besøgende til hovedstaden i dette nye medlem af European Union vil helt sikkert være tilfredse med det brede udvalg af luksuslejligheder og smarte barer og restauranter samt muligheden for at se mange af Kroatiens vigtige kulturelle attraktioner.

Her er Medvednica-bjerget nord for byen, beliggende på en slette med udsigt over Sava-floden. Malerisk Horni Grad (Upper Town) bestående af kaotisk arrangerede brostensbelagte gader og bygninger bygget i middelalderen.

Donji Grad (nedre by) er i modsætning til den øvre bydel bygget efter en geometrisk gitterplan med flere grønne firkanter indrammet af østrig-ungarske bygninger bygget efter det 19. århundrede. Besøgende i Zagreb kan lugte kaffe overalt, byen er bogstaveligt talt mættet med koffein.

Ja, Zagrebs kaffekulturen kan nemt konkurrere med Wiens. Og det er ikke Starbucks-steder, hvor folk gemmer sig bag deres bærbare computere foran hvide borde. Kaffesteder i Zagreb er pulsen i den kroatiske hovedstad. Folk kommer her for at chatte, få et boost af energi fra en kop espresso, ofte endda klæde sig specielt til dette.

Lørdag morgen kan du se Zagreb-ritualet "Spica", når stilfuldt klædte mennesker spadserer fra den ene cafe til den anden langs Peterspladsen og Preradović og Bogovićev gaderne. Og på varme aftener tager næsten alle (både turister og lokale) til snesevis af caféer, der strækker sig langs gågaden Tkalchichev i den øvre by.

Vandrere fylder terrasserne på adskillige caféer proppet ind i ethvert ledigt rum foran lave, pastelfarvede neoklassiske bygninger. Alt dette minder om de historiske centre i Prag og Budapest - men kun med en rimelig andel af mængden.

Efterhånden som flere lavpris-lavprisflyvninger lander i den kroatiske hovedstad, bliver turister og rejsende begynder at indse, at Zagreb er et attraktionssted i sig selv, og at der er meget mere i dette venlige og gæstfrie land end blot dets kystbyer.

Here du kan finde gode priser på flyrejser til Zagreb