Loading icon

Kroatias hovedstad - Zagreb

Kroatias hovedstad - Zagreb

Europeisk i utseende, men trofast kroatisk i ånden, Zagreb bærer preg og vitnesbyrd fra århundrene som har gått under styret av Wien og Budapest. Besøkende til hovedstaden til dette nye medlemmet av EU vil garantert være fornøyd med det brede utvalget av luksusleiligheter og elegante barer og restauranter, samt muligheten til å se mange av Kroatias viktige kulturelle attraksjoner.

Her er fjellet Medvednica nord for byen, som ligger på en slette med utsikt over Sava Elv. Pittoreske Horni Grad (øvre by) som består av kaotisk arrangerte brosteinsbelagte gater og bygninger bygget i middelalderen.

Donji Grad (nedre by), i motsetning til øvre bydel, er bygget i henhold til en geometrisk rutenettplan, med flere grønne firkanter innrammet av østerriksk-ungarske bygninger bygget etter det 19. århundre. Besøkende i Zagreb kan lukte kaffe overalt, byen er bokstavelig talt mettet med koffein.

< p data-ctag="figure">

Ja, Zagrebs kaffekultur kan lett konkurrere med Wiens. Og dette er ikke Starbucks-steder hvor folk gjemmer seg bak de bærbare datamaskinene sine foran hvite bord. Kaffeetablissementer i Zagreb er pulsen på den kroatiske hovedstaden. Folk kommer hit for å chatte, få et løft av energi fra en kopp espresso, ofte til og med kle seg spesielt for dette.

På lørdag morgen, du kan se Zagreb-ritualet "Spica", når stilig kledde mennesker rusler fra en kafé til en annen langs Petersplassen og Preradović og Bogovićev gatene. Og på varme kvelder drar nesten alle (både turister og lokalbefolkningen) til dusinvis av kafeer som strekker seg langs gågaten Tkalchichev i øvre by.

Vandrere fyller terrassene til en rekke kafeer som er stappfulle inn i alle tilgjengelige rom foran lave, pastellfargede neoklassiske bygninger. Alt dette minner om de historiske sentrene i Praha og Budapest - men bare med en god del av mengden.

Som mer lav- rimelige lavprisfly lander i den kroatiske hovedstaden, turister og reisende begynner å innse at Zagreb er et attraksjonssted i seg selv, og at det er mye mer i dette vennlige og gjestfrie landet enn bare kystferiestedene.

Her kan du finne gode priser på flyreiser til Zagreb