Loading icon

Hoofdstad van Kroatië - Zagreb

Hoofdstad van Kroatië - Zagreb

Europees van uiterlijk maar trouw Kroatisch van geest, Zagreb draagt ​​de sporen en getuigenissen van de eeuwen die zijn verstreken onder de heerschappij van Wenen en Boedapest. Bezoekers van de hoofdstad van dit nieuwe lid van de Europese Unie zullen zeker blij zijn met de ruime keuze aan luxe appartementen en chique bars en restaurants, evenals de mogelijkheid om veel van de De belangrijkste culturele attracties van Kroatië.

Hier is de berg Medvednica in het noorden van de stad, gelegen op een vlakte met uitzicht op de Sava Rivier. Pittoreske Horni Grad (Bovenstad) bestaande uit chaotisch gerangschikte geplaveide straten en gebouwen gebouwd in de middeleeuwen.

Donji Grad (Benedenstad), in tegenstelling tot de Bovenstad, is gebouwd volgens een geometrisch rasterplan, met verschillende groene vierkanten omlijst door Oostenrijks-Hongaarse gebouwen gebouwd na de 19e eeuw. Bezoekers van Zagreb ruiken overal koffie, de stad is letterlijk verzadigd met cafeïne.

< p data-ctag="figure">

Inderdaad, de koffiecultuur van Zagreb kan gemakkelijk wedijveren met die van Wenen. En dit zijn geen Starbucks-plekken waar mensen zich verschuilen achter hun laptop en voor witte tafels zitten. Koffiehuizen in Zagreb zijn de hartslag van de Kroatische hoofdstad. Mensen komen hier om te kletsen, een energieboost te krijgen van een kopje espresso, vaak zelfs speciaal hiervoor aan te kleden.

Op zaterdagochtend, je kunt het Zagreb-ritueel "Spica" zien, wanneer stijlvol geklede mensen van het ene café naar het andere wandelen langs het Peterplein en de straten Preradović en Bogovićev. En op warme avonden gaat bijna iedereen (zowel toeristen als de lokale bevolking) naar tientallen cafés die zich uitstrekken langs de voetgangersstraat Tkalchichev in de bovenstad.

Wandelaars vullen de terrassen van talloze cafés die in elke beschikbare ruimte zijn gepropt voor lage, pastelkleurige neoklassieke gebouwen. Dit alles doet denken aan de historische centra van Praag en Boedapest - maar alleen met een behoorlijk deel van de menigte.

Als meer laag- goedkope goedkope vluchten landen in de Kroatische hoofdstad, toeristen en reizigers beginnen te beseffen dat Zagreb een attractie op zich is en dat dit vriendelijke en gastvrije land veel meer is dan alleen de kustplaatsen.

Hier vind je goede prijzen voor vluchten naar Zagreb