Loading icon

Aeromexico is de nationale luchtvaartmaatschappij van Mexico

Aeromexico is een privébedrijf dat luchttransportdiensten levert in Mexico en naar andere landen. De luchtvaartmaatschappij werd op 15 augustus 1964 opgericht door een groep Mexicaanse ondernemers. Sinds januari 2019 voert het ook vluchten uit naar 58 bestemmingen in Mexico en de Verenigde Staten. Het heeft zijn hoofdkantoor in Mexico-Stad.

Aeromexico is de nationale luchtvaartmaatschappij van Mexico

Aeromexico is de nationale luchtvaartmaatschappij van Mexico. Opgericht in 1964, is het een privébedrijf met meer bestemmingen dan enige andere luchtvaartmaatschappij uit Mexico. De luchtvaartmaatschappij werd op 15 augustus 1964 opgericht door een groep Mexicaanse ondernemers.

Aeromexico werd op 15 augustus 1964 opgericht door een groep Mexicaanse ondernemers. Het is nu de nationale luchtvaartmaatschappij van Mexico en heeft hubs op Benito Juarez International Airport in Mexico-Stad, General Mariano Escobedo International Airport in Monterrey, Nuevo León en Francisco Sarabia International Airport in Tijuana. De belangrijkste concurrent is Interjet, dat in 2008 werd opgericht door Grupo Aeroméxico SAB de CV (Grupo Aeromexico).

Het hoofdkantoor van Aeromexico is gevestigd in Domingo Miranda 1-3 Colonia del Valle Delegación Cuauhtemoc 06500 Ciudad de México CP1420MX

Als van januari 2019 voert het ook vluchten uit naar 58 bestemmingen in Mexico en de Verenigde Staten

Vanaf januari 2019 voert het ook vluchten uit naar 58 bestemmingen in Mexico en de Verenigde Staten. Het routenetwerk van Aeromexico richt zich op Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Het werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgericht als Compania Mexicana de Aviacion (CMA) door Ernesto Baeza Garcia en negen andere investeerders die hun persoonlijke vliegtuig gebruikten om luchtdiensten van Mexico-Stad naar Guadalajara te beginnen. In 1946 begon het in eigen land te vliegen binnen Mexico; kort daarna werden internationale vluchten toegevoegd.

In 1988 werd CMA geprivatiseerd door president Carlos Salinas de Gortari; het bleef echter opereren als een staatsbedrijf tot 1994, toen het onderdeel werd van Grupo Aeromexico SAB de CV. Op 17 mei 1994 verwierf Grupo Aeromexico SAB 100% eigendomsbelang van de aandeelhouders van CMA.


Het hoofdkantoor is gevestigd in Mexico City

Het hoofdkantoor van Aeromexico is gevestigd in Mexico-Stad, waar het het Torre Aeromexico-gebouw is gevestigd. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het Bosque de Chapultepec-gebied van Mexico-Stad, in de buurt van het Chapultepec-bos en dicht bij Polanco.

Aeromexico biedt service naar meer bestemmingen dan enige andere luchtvaartmaatschappij vanuit Mexico

Aeromexico biedt service naar meer bestemmingen dan enige andere luchtvaartmaatschappij vanuit Mexico. Het is de nationale luchtvaartmaatschappij van Mexico en het hoofdkantoor is gevestigd in Mexico-Stad.

Dit komt omdat Aeromexico naar meer dan 100 bestemmingen wereldwijd vliegt, met vluchten vanuit zowel Noord-Amerika als Europa. Daarnaast biedt Aeromexico meer dan 1.500 wekelijkse vluchten tussen Noord-Amerika en Latijns-Amerika via haar samenwerking met Delta Airlines (dat een belang van 49% in Aeromexico bezit).

De luchtvaartmaatschappij is vernoemd naar de godin van lucht en water, die ook een van hun vliegtuiglogo's inspireerde

De luchtvaartmaatschappij is vernoemd naar de godin van lucht en water, die ook een van hun vliegtuiglogo's inspireerde. De godin is ook bekend als de godin van wind, regen en wolken. Het logo is geïnspireerd op een sculptuur van de godin in Mexico-Stad. Daarin heeft ze een vogel op haar hoofd zitten terwijl ze een slang in haar hand houdt.

Aeromexico is een privébedrijf dat luchttransportdiensten levert in Mexico en naar andere landen

Aeromexico is een privébedrijf dat luchttransportdiensten levert in Mexico en naar andere landen. Aeromexico werd op 15 augustus 1964 opgericht als Aeronaves de Mexico (Aeronaves). In 1990 werd het een dochteronderneming van Grupo Acosta en werd het omgedoopt tot Aeromar Airlines S.A., maar het keerde terug naar zijn oorspronkelijke naam in 1997 toen Grupo Acosta zijn aandelen terug verkocht aan de familie Garza Lopez die vóór 1990 eigenaar was van de luchtvaartmaatschappij. 

Vandaag opereert het bedrijf onder zijn huidige naam en heeft uitgebreid naar de meeste grote luchthavens in Mexico, evenals naar verschillende internationale bestemmingen zoals Los Angeles International Airport (LAX), New York John F Kennedy International Airport (JFK), Washington Dulles International Airport (IAD).

Aeromexico is de nationale luchtvaartmaatschappij van Mexico. De luchtvaartmaatschappij werd op 15 augustus 1964 opgericht door een groep Mexicaanse ondernemers. Sinds januari 2019 voert het ook vluchten uit naar 58 bestemmingen in Mexico en de Verenigde Staten. Het heeft zijn hoofdkantoor in Mexico-Stad. Aeromexico biedt service naar meer bestemmingen dan enige andere luchtvaartmaatschappij vanuit Mexico. De luchtvaartmaatschappij is vernoemd naar de godin van lucht en water, die ook een van hun vliegtuiglogo's inspireerde.

Tickets kopen online